Rubén Rojo is acteur.
Er zijn 35 films gevonden.

La esclava del Paraíso

1968 | Avonturenfilm, Fantasy, Komedie

Italië/Spanje 1968. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. Jeff Cooper, Luciana Paluzzi, Raf Vallone, Rubén Rojo en Perla Cristal.

De zoon van de kalief komt erachter hoe de Grote Baas zich de troon van zijn vader heeft toegeëigend. Een bescheiden en armoedige Spaans-Italiaanse kopie van de Amerikaanse fantasyfilms over het Nabije Oosten. Ook bekend als Sharaz.

Cargamento prohibido

1965 | Mysterie, Avonturenfilm

Mexico 1965. Mysterie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Narciso Busquets, Alma Delia Fuentes, Wolf Ruvinskis en Rubén Rojo.

Deze film over detectives en drugshandel heeft als enig lichtpuntje de mooie opnamen van de haven van Mazatlán. Goed camerawerk.

Santo en el museo de cera

1963 | Horror

Mexico 1963. Horror van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Claudio Brook, Rubén Rojo en Roxana Bellini.

Een psychopaat ontvoert slaapwandelaars teneinde die in zijn wassenbeeldenmuseum bij te zetten. Een van de meest opvallende films uit de Santo-serie, die kan bogen op een zeer goed gespeelde slechterik, veel sadisme en geestdrift en bovendien een trefzekere regie. Een van de meesterwerken van de fantastische Mexicaanse cinema.

Condenados a muerte

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Rafael Portillo. Met o.a. Luz Márquez, Rubén Rojo, Roberto Cañedo en Luis Aldás.

Als een paar bandieten het geld van een buit op willen halen, worden zij omsingeld door indianen, die de verkrachting van een meisje van hun stam willen wreken. De film is slecht geregisseerd, maar is toch een tikje dreigend.

El Amor que yo te di

1960 | Misdaad

Spanje 1960. Misdaad van Tulio Demichelli. Met o.a. Arturo de Córdoba, Amparo Rivelles, Rosa Arenas en Rubén Rojo.

Een stel oplichters ontdekt, in een hotel op Mallorca, de sinds lang verdwenen dochter van één van hen. Dit is een mislukte samensmelting van een detectivefilm en een 19de-eeuws romannetje.

amor Buenos días

1959 | Komedie, Romantiek

Italië/Spanje 1959. Komedie van Franco Rossi. Met o.a. Walter Chiari, Isabelle Corey, Rubén Rojo en Yvonne Munlaur.

Twee Italiaanse vriendinnen met een verschillende maatschappelijke achtergrond, spreken aan het begin van hun vakantie in Spanje af dat zij van identiteit zullen verwisselen. Geen erg goede maar wel een intrigerende en sympathieke film, waarin de invloed vanuit Amerika merkbaar is.

María de la O

1959 | Komedie, Romantiek

Spanje 1959. Komedie van Ramón Torrada. Met o.a. Lola Flores, Rubén Rojo, Manuel Luna en Antonio González.

Een verzachte herverfilming van de gelijknamige film, waarin alle tragische en poëtische elementen moeten wijken ten gunste van eenvoudige stereotypen.

Venta de Vargas

1958 | Romantiek, Oorlogsfilm, Musical

Spanje 1958. Romantiek van Enrique Cahen Salaberry. Met o.a. Lola Flores, Rubén Rojo, Luis Prendes en Antonio González.

Rond 1808 begint een driehoeksverhouding tussen een kapitein van het leger van Napoleon, een danseres en een dappere Spaanse guerrillastrijder. De typische folkloristische film gemaakt ter meerdere eer en glorie van Flores.

Thaimí, la hija del pescador

1958 | Avonturenfilm

Mexico/Cuba 1958. Avonturenfilm van Juan Orol. Met o.a. Mary Esquivel, Armando Calvo, Rubén Rojo en Fela Jar.

Een schilder gaat naar de kust om daar inspiratie op te doen. Hij ontmoet een mooi meisje, dat hij meeneemt naar Havanna, waar zij een glansrijke carrière maakt als zangeres, maar zij heeft heimwee naar haar eigen streek. Een exotische vertelling waar het melodrama vanaf druipt. Even dwaas als alle andere films van deze regisseur.

Las Locuras de Bárbara

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Tulio Demichelli. Met o.a. Silvia Pinal, Antonio Casal, Juan Calvo en Rubén Rojo.

Het verhaal van een onnadenkend meisje dat uiteindelijk met een impresario zal trouwen. Een slechte film zoals te verwachten bij de rampzalige Demichelli.

La Mujer y la bestia

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Carlos Cores, Rubén Rojo en Fanny Schiller.

Een vrouw krijgt een dubbele persoonlijkheid als gevolg van de verkrachting van haar dochter door verschillende spoorwegwerkers. Nogal cru, maar verder zeer de moeite waard.

La Frontera del miedo

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Analía Gadé, Rubén Rojo, José María Rodero, Elvira Quintillá en José Maria Rodero.

Ten gevolge van een vliegtuigongeval ontdekken de passagiers elkaars ware aard. Alledaags en ouderwets, zeer paternalistisch.

Embajadores en el infierno

1956 | Oorlogsfilm

Spanje 1956. Oorlogsfilm van José María Forqué en José Maria Forque. Met o.a. Antonio Vilar, Rubén Rojo, Luis Peña en Ruben Rojo.

De odyssee van een groep Spanjaarden in een Russische concentratiekamp. Een afschuwelijke koude-oorlogsfilm op zijn Spaans.

La Legión del silencio

1955 |

Spanje 1955. José Antonio Nieves Conde en José María Forqueé. Met o.a. Jorge Mistral, Nani Fernández, Rubén Rojo en Jesús Tordesillas.

Tijdens een busreis verwisselt een politiek commissaris, die voor zijn chefs op de vlucht is, zijn legitimatie-papieren met die van een katholieke priester. Een waardeloze Spaanse bijdrage aan het tijdperk van de koude oorlog.

Sucedío en Sevilla

1954 | Romantiek

Spanje 1954. Romantiek van José G. Maesso. Met o.a. Juanita Reina, Rubén Rojo, María Piazzai en Alfredo Mayo.

In Sevilla ontstaan twee liefdesromances. Folklore en romantiek.

Sierra maldita

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Rubén Rojo, Lina Rosales, José Guardiola en Manolo Zarzo.

Op alle vrouwen van het dorp Arriba rust de vloek van onvruchtbaarheid. Een werkelijk curieuze film, erg goed geregisseerd door del Amo, voordat hij met de Joselito-serie begon.

El Seductor de Granada

1953 | Romantiek

Spanje 1953. Romantiek van Lucas Demare. Met o.a. Luis Sandrini, Malvina Pastorino, Rubén Rojo en Félix Dafauce.

De driehoeksverhouding tussen een Argentijnse cowboy, de zuster van zijn baas en een jonge Spanjaard. Zonder enig belang.

2 caminos

1953 | Drama

Spanje 1953. Drama van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Rubén Rojo, María Asquerino, Angel Picazo en José Nieto.

Aan het einde van de Spaanse burgeroorlog gaan twee bevriende strijders ieder hun eigen weg. Een zeer stompzinnige en vervelende film.

Puebla de las mujeres

1952 | Komedie

Spanje 1952. Komedie van Antonio del Amo. Met o.a. Maruja Díaz, Rubén Rojo, Francisco Arenzana en Milagros Leal.

Een ongetrouwde vreemdeling komt in een dorp aan dat erom bekend staat dat iedereen korte tijd na zijn aankomst in het huwelijk treedt. Een pretentieloze komedie, die zonder kwaliteit is.

La Estrella de Sierra Morena

1952 | Avonturenfilm

Spanje 1952. Avonturenfilm van Ramón Torrado. Met o.a. Lola Flores, Rubén Rojo, Manolo Morán en José Nieto.

Een meisje dat door een paar bandieten is ontvoerd, wordt in de loop der jaren de leidster van de groep. Een schaamteloze avonturenfilm met de 'folkloristische' ster Lola Flores in de hoofdrol.

Nosotras las sirvientas

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Domingo Soler, Rubén Rojo en Fanny Schiller.

Liefde, geluk en verdriet van een paar dienstmeisjes. De film staat stijf van de flauwe grappen en is het toppunt van 'mannelijkchauvinisme'.

La Niña de la venta

1951 | Romantiek, Musical

Spanje 1951. Romantiek van Ramón Torrado. Met o.a. Lola Flores, Manolo Caracol en Rubén Rojo.

De liefde die ontstaat tussen een zigeunerin en de neef van de baas van een concurrerende handel. De typische, onuitstaanbare 'folkloristische' Spaanse film uit de jaren vijftig.

La Loca

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Libertad Lamarque, Rubén Rojo, Alma Delia Fuentes en José María Linares.

Een vrouw wordt gek als zij haar dochter kwijtraakt; een jonge psychiater probeert haar te genezen en het zoekgeraakte meisje terug te vinden. Het verhaal is te ingewikkeld en te sentimenteel.

Don Quintín el amargao

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Luis Buñuel. Met o.a. Fernando Soler, Rubén Rojo, Alicia Caro, Nacho Contra en Lily Aclemar.

De laatste verfilming van het gelijknamige toneelstuk. Deze keer wel door Buñuel geregisseerd, maar desondanks geen geslaagde film. Het scenario is van Raquel Alcoriza en Luis Alcoriza. Het camerawerk is van José Ortíz Ramos. Ook bekend onder de titel LA HIJA DEL ENGAÑO.

En carne viva

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Rosa Carmina, Dagoberto Rodríguez, Crox Alvarado en Rubén Rojo.

Een vrouw probeert de grote liefde van haar leven te veroveren, maar wordt daarbij door bijna iedereen tegengewerkt. Té conventioneel om de aandacht te trekken.

El Gendarme de la esquina

1950 | Komedie, Drama

Mexico 1950. Komedie van Joaquín Pardavé. Met o.a. Joaquín Pardavé, Rubén Rojo, Miguel Angel Ferriz en Emma Roldán.

Een oude, bang uitgevallen politieman krijgt promotie en een medaille als hij, dankzij zijn zoon, een spectaculaire aanhouding doet. Een buitengewoon reactionaire film.

Un Grito en la noche

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Sofía Alvarez, Gustavo Rojo, Esther Luquín en Rubén Rojo.

Een jonge man wordt verliefd op zijn oudere, rijke tante. De dochter van de vrouw wordt op haar beurt verliefd op de neef. Deze wrede film is bovendien slecht.

Un Cuerpo de mujer

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Tito Davison. Met o.a. María Antonieta Pons, Rubén Rojo en Eduardo Noriega.

Een jonge schilder wordt gefascineerd door het schilderij van een naakte vrouw zonder gezicht. In dit armzalige drama is het plot gebaseerd op het voortdurend gebruik van flash-backs.

Mujeres en mi vida

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. Agustín Lara, Emilia Guiú, Rubén Rojo en Alejandro Ciangherotti.

Een dronken componist vertelt in een café zijn leven aan een stel andere dronkelappen. Overgevoelig.

La Liga de las muchachas

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Elsa Aguirre, Miroslava en Rubén Rojo.

Om te strijden tegen de tirannie van de mannen richt een miljonaire een vrouwenbondgenootschap op. Al gauw krijgt ze een enorme aanhang. De film had zeer grappig kunnen zijn, maar helaas heeft de regisseur een groot aantal komische momenten zeer slecht benut.

La Hija del penal

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Fernando Soler. Met o.a. María Antonieta Pons, Andrés Soler en Rubén Rojo.

Een jong meisje, de dochter van een vrouwelijke gevangene, krijgt een contract bij een cabaret. De eigenaar wordt verliefd op haar en besluit uit de drugshandel te gaan. De film is ontzettend saai en nogal melodramatisch.

El Gran calavera

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Luis Buñuel. Met o.a. Fernando Soler, Rubén Rojo, Andrés Soler en Luis Alcoriza.

Een man geniet van het leven zonder zich ergens zorgen over te maken. Een behoorlijke film waarmee Buñuel na twee jaar rust weer begon te regisseren.

Aventurera

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Ninón Sevilla, Tito Junco, Andrés Palma en Rubén Rojo.

Elena leidt een gelukkig leven totdat haar moeder er met een vriend vandoor gaat en haar vader zelfmoord pleegt. Zij besluit naar de grote stad te gaan om werk te zoeken, maar alle mannen willen misbruik van haar maken. Hoewel op het eerste gezicht een van de vele melodrama's, blijkt het hier te gaan om een meesterlijke film die sterk de aandacht van zowel publiek als kritici heeft getrokken.

Cuando baja la marea

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. María Luisa Zea, Rubén Rojo en Gustavo Rojo.

Een jonge man gaat in een vissersdorp op zoek naar zijn broer; deze woont samen met een vrouw op wie hij natuurlijk al spoedig verliefd wordt. Er zit geen greintje vaart in deze film.

Cortesana

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Meche Barba, Gustavo Rojo en Rubén Rojo.

Een knappe cabaretière wordt bemind door twee jonge mannen en uitgebuit door een schooier. In deze slechte en dramatische film valt alleen de enorme sensualiteit van Meche Barba op.