Shigeo Tanaka

Regisseur

Shigeo Tanaka is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Gamera tai Barugon

1967 | Horror

Japan 1967. Horror van Shigeo Tanaka. Met o.a. Kojiro Hongo, Kyoko Enami, Akira Natsuki en Koji Fujiyama.

Het monster Gamera komt terug naar de Aarde na zijn verbanning op Mars. De tweede monsterfilm over de vliegende reuzenschildpad 'Gamera'. Zeer middelmatig en dom plagiaat Toho's werk, w.o. GODZILLA, en die op zichzelf al steeds kinderachtiger worden.

Obi o Toku Natsuko

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Shigeo Tanaka. Met o.a. Ayako Wakao, Eiji Funakoshi, Mikijiro Hira en Yuzo Hayakawa.

Een geisha wordt de minnares van een machtig industrieel. Hij wijst haar uiteindelijk af voor een huwelijk. Een klassiek Japans melodrama uit de jaren 1960-1970. Veel vals sentiment met pseudo-feministische trekjes.

Furin

1965 | Drama, Erotiek

Japan 1965. Drama van Shigeo Tanaka. Met o.a. Ayako Wakao, Keizo Kawasaki, Kyoko Enami en Bontaro Miake.

Een jongen heeft een seksuele relatie met twee vrouwen die dat beide goedvinden. De situatie wordt echter langzaamaan onhoudbaar. Eén van de minder overtuigende erotische drama's die de Japanse filmwereld in de jaren 1960-1970 aan één stuk door heeft geproduceerd.

Yoru no haito

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Shigeo Tanaka. Met o.a. Jiro Tamiya, Yukiko Fuji, Kyu Sazanka en Hideo Takamatsu.

Er ontwikkelt zich een langdurige strijd tussen het bedrijf Sekai Rayon en een ex-werknemer, die voor zichzelf begint. Een weinig interessante film, die de financiële en industri[KA3]le groei van Japan gedurende in de jaren 1960-1970 portretteert.

Shin no shikotei

1963 | Avonturenfilm, Biografie, Historische film

Japan 1963. Avonturenfilm van Shigeo Tanaka. Met o.a. Shintarô Katsu, Kazuo Hasegawa, Fujiko Yamamoto en Machiko Kyo.

Het verhaal van de Chinese keizer Shin Huang Ti, die verantwoordelijk is voor het bouwen van de Grote Muur. Een ware Japanse superproduktie voor die tijd (evenals SHAKA), waarvan de spectaculaire opzet en de prachtige kleuren heel bijzonder zijn.

Nessa no Tsuki

1963 | Avonturenfilm, Romantiek

Japan 1963. Avonturenfilm van Shigeo Tanaka. Met o.a. Kojiro Hongo, Charito Solís, Jun Fujimaki, Yasuko Nakata en Ken Utsui.

Een Japanse ingenieur wordt onder dwang naar het onbekende koninkrijk van Funan gevoerd, waar hij een verhouding met de prinses krijgt en zich verwikkeld ziet in allerlei koninklijke intriges. Een absurde eclectische film, bijna lachwekkend.

Fusoku Nanaju-Go Metoru

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Shigeo Tanaka. Met o.a. Ken Utsui, Jiro Tamiya, Junko Kano en Bontaro Miake.

Een gigantische wervelstorm breekt zonder pardon binnen in de dagelijkse beslommeringen van een groep uiteenlopende personen. Zeer clichématig en een gruwelijk saaie rampen-film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Shigeo Tanaka op televisie komt.

Reageer