Thröstur Leó Gunnarsson

1961 Acteur

Thröstur Leó Gunnarsson (1961) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Köld slóð

2006 | Thriller, Mysterie

IJsland 2006. Thriller van Björn Br. Björnsson. Met o.a. Thröstur Leó Gunnarsson, Elva Ósk Ólafsdóttir en Hjalti Rögnvaldsson.

Journalist Baldur onderzoekt de dood van zijn biologische vader. Hij wordt bewaker op de waterkrachtcentrale waar zijn vader verongelukt is. De politie behandelt de dood van Baldurs vader als een bedrijfsongeval, maar Baldur vermoedt dat hij vermoord is.

Nói Albínói

2003 | Drama, Komedie

IJsland/Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Denemarken 2003. Drama van Dagur Kári. Met o.a. Tómas Lemarquis, Thröstur Leó Gunnarsson, Elín Hansdóttir en Hjalti Rögnvaldsson.

Meermaals bekroond regiedebuut van de jonge IJslandse regisseur Dagur Kári. De 17-jarige Nói woont in een gat in IJsland, dat 's winters van de rest van de wereld is afgesloten. Hij verveelt zich dood. Naar school gaat hij maar zelden. Op zijn viewmaster kijkt hij telkens naar een plaatje van palmbomen. Daar wil hij met zijn grote liefde, het meisje van het benzinestation, naartoe. De gortdroge humor en melancholie in Nói Albinói doen denken aan honderden andere films, maar Kári's tragikomedie is volstrekt origineel.

Ens og skepnan deyr

1986 | Thriller

IJsland 1986. Thriller van Hilmar Oddsson. Met o.a. Edda Heidrún Backman, Thröstur Leó Gunnarsson en Jóhann Sigurdarson.

Een jong stel keert het stadsleven de rug toe en vestigt zich in een stil fjord. Zij, Backman, is een fluitspeelster die oefent voor haar Mozartconcert. Hij wil schrijver worden en hoopt op zijn geboortegrond de nodige rust en inspiratie te vinden. De landelijke hemel wordt langzamerhand een hel want de jongeman wordt hoe langer hoe meer gefrustreerd door Freudiaanse flash- backs uit zijn kinderjaren, toen zijn moeder er met een Duitser vandoor ging en hem als kind achterliet. Hij wil ook nog eens een rendier schieten en al snel wordt het beest een obsessie als blijkt dat er nergens meer rendieren te vinden zijn. Debuutfilm van Oddson komt over als een vreemd mengsel van Ingmar Bergmans SOMMAREN MED MONIKA en Kubricks THE SHINING, eigenlijk escapisme in de natuur, psychologische instortingen en een horror-climax. Heel mooi in beeld gebracht door Sigurdur Sverrir P[KA1]alsson, een streling voor het oog, maar het scenario (van regisseur Oddson zelf) mist spankracht. Beloftevol debuut. Ook bekend als THE BEAST en THE BEAST (AS THE ONE DIETH).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thröstur Leó Gunnarsson op televisie komt.

Reageer