Igor Hossein

Acteur

Igor Hossein is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Diên Biên Phú

1992 | Oorlogsfilm

Frankrijk/Vietnam 1992. Oorlogsfilm van Pierre Schoendoerffer. Met o.a. Donald Pleasence, Patrick Catalifo, Ludmila Mikaël, Jean-François Balmer en Maxime Leroux.

Het Franse leger geeft zich op 7 mei 1954 over en de regisseur - vaak een knap portretteur van de mensheid in staat van oorlog - schotelt de kijker een groots epos in unanimistische stijl voor over de tragische gebeurtenissen. Met prachtige beelden van Bernard Lutic en op de achtergrond het schitterende Concerto de l'adieu van Delerue. Het zwakke punt van de film is helaas het scenario van de regisseur zelf, dat is samen te vatten als een reeks verplichte scènes met tal van personages die een tijdje uit beeld verdwijnen, er weer in terugkeren, enzovoort, zodat het niet eenvoudig is zich aan een van hen te hechten. Echt op hun gemak voelen ze zich overigens zo te zien niet in een uniform. En echt duidelijk geïnformeerd over de oorzaken voor deze al ver weg lijkende oorlog wordt de kijker ook al niet. Jammer, want deze film is het bekijken waard vanwege de sterke momenten. Camerawerk van Bernard Lutic.

Hombo

1985 | Drama, Avonturenfilm

Frankrijk 1985. Drama van Daniel Ringold. Met o.a. Igor Hossein, Olivier Pagès en Brigitte Audrey.

Wat eerst op een reclamespotje lijkt voor de Club Méditerranée blijkt echter de hoofdfilm te zijn die zich op Tahiti afspeelt. Een homoseksueel tussendoortje met naakte mannen in gevecht, moord en zelfmoord. Een waardeloos melodrama met supermarktmuziek. De regisseur heeft vast ervaring opgedaan als tekstschrijver voor de operettes van Francis Lopez.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Igor Hossein op televisie komt.

Reageer