Tonny Eyk

Acteur, Componist

Tonny Eyk is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

De Boezemvriend

1982 | Komedie

Nederland 1982. Komedie van Dimitri Frenkel Frank. Met o.a. André van Duin, Leen Jongewaard, Geert de Jong, Vanessa en Manouk van der Meulen.

André van Duin op de top van zijn roem deed met zijn film De boezemvriend Danny Kaye's The Inspector General na. Kaye had het op zijn beurt van Gogol. In allebei de films zijn alle scherpe kantjes van Gogols satirische toneelstuk afgeschuurd. In de peperdure productie De boezemvriend (drie miljoen net niet terugverdiende guldens) speelt Van Duin kiezentrekker Pasdupain, een kwakzalver die het aanlegt met krijgsheer Napoleon. In de marge schitteren onder andere Ischa Meijer als commissaris, André Hazes als waard, Vanessa als Mercedes, en de onvolprezen Leen Jongewaard in de rol van kolonel.

Martijn en de Magiër

1979 | Avonturenfilm, Familiefilm

Nederland 1979. Avonturenfilm van Karst van der Meulen. Met o.a. Bart Gabriëlse, Lex Goudsmit, Joost Prinsen, Jeroen Krabbé en Cor van Rijn.

Achter elkaar levert Van der Meulen gave jeugdfilms af, die in feite voor jong en oud prettig zijn om naar te kijken. Een filmploeg strijkt neer in een stadje en Martijn krijgt een rol. Opa Goudsmit mag de tovenaar spelen. Het menselijke, warme en natuurlijke (en het verrassend gave scenario) maken van deze film zelfs een schoolvoorbeeld voor veel volwassen Nederlandse tv- en filmprodukties.

Nummer 14 Johan Cruijff

1973 | Documentaire, Sportfilm

Nederland 1973. Documentaire van Maarten de Vos.

Ode aan 's lands beste voetballer uit 1972, het jaar dat Cruijff met Ajax onder meer de nationale beker en de Wereldbeker won, en beide doelpunten in de met 2-0 van Internazionale gewonnen Europa Cup 1-finale maakte. De wedstrijdbeelden zijn vooral voor een jonger publiek geweldig, maar ook de opnames op locatie in Betondorp - met boze buurman die vroeger Cruijffs ballen inpikte ter bescherming van zijn plantjes - zijn interessant als tijdsbeeld. Geregisseerd door sportjournalist De Vos en geproduceerd door schoonvader en toenmalig zaakwaarnemer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tonny Eyk op televisie komt.

Reageer