Lia Lee

Acteur

Lia Lee is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Ekster

1982 | Misdaad

België 1982. Misdaad van Peter Simons. Met o.a. Jo De Meyere, Ugo Prinsen, Jeanine Schevernels, Mark Bober en Ward De Ravet.

Een diamentair wordt door een kelner vergiftigd. De dader, die zich 'Ekster' laat noemen, eist een waardevolle diamant in ruil voor het tegengif dat de diamentair kan redden. Dat leidt tot een reeks avonturen, waarbij ook de vrouw en de vennoot van de diamentair betrokken worden. Het scenario is van de cineast Patrick Le Bon.

Hoe Bernard het trompetspelen verleerde

1980 | Komedie

België 1980. Komedie van Ludo Bex. Met o.a. Luk Van Melle, Rudi Van Vlaenderen, Frans Vercammen, Lydia Billiet en Alice Toen.

Drie vrienden-landlopers vinden het geld dat hen niet gelukkig maakt en een gevaar betekent voor hun eerlijke vriendschap. Scenario van Paul Koeck.

Er was eens in december

1978 | Drama

België 1978. Drama van Jean Pierre De Decker en Jean-Pierre De Decker. Met o.a. Marijn De Valck, Gilda De Bal, Nolle Versyp, Jeannine Schevernels en Alex Willequet.

De Valck is metselaar, zijn vrouwtje De Bal is zwanger. Zij zijn klein behuisd en zij wil verhuizen terwijl hij liever een nieuwe auto wil. Zij trekt de deur uit maar na een lange zoektocht vindt hij haar op kerstavond en zij kan bevallen in een politieauto op de snelweg te midden van een opstopping. Verschrikkelijk melodrama met bijv. de politiewagen als symbool voor het kerststalletje. Bah.

Ontbijt voor twee

1972 | Erotiek, Romantiek, Drama

België 1972. Erotiek van Rob Van Eyck. Met o.a. Numa Van de Kieboom, Dianne Dee, Francine Van Looy, Johnny Thys en Norbert Mues.

Bizar verhaal over de vriendschap tussen een veelbelovende architect en zijn gabber, de zoon van een rijke bouwondernemer. Een aantal mooie meiden zijn er de oorzaak van dat hun 'onafscheidelijkheid' zwaar wordt verstoord. Debuutfilm van Vlaamse 'angry young man' Van Eyck die, ontgoocheld door het gebrek aan erkenning, op het Festival van Cannes een kopie van zijn film in het publiek verbrandde. Jammer voor de mooie meisjes die erin voorkomen, hoewel het allemaal vrij seksloos verloopt.

Mijn man doet dat niet

1956 | Komedie

België 1956. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Nand Buyl, Lia Lee, Louisa Lausanne, Robert Marcel en Gella Allaert.

Brave echtgenoot Buyl krijgt door een samenloop van omstandigheden een slechte reputatie zodat zijn vrouw Lee met hun zoontje alleen op vakantie gaat. Geen origineel volksverhaal, hoewel af en toe leuk. Kiel stelt zoals gebruikelijk geen hoge eisen, maar het natuurtalent Buyl is vrij goed. Ook prettig om toneelcoryfeeën van toen nog eens aan het werk te zien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lia Lee op televisie komt.

Reageer