Mohammad Reza Aligholi: muziek.
Er zijn 6 films gevonden.

Iron Island

2005 | Drama

Iran 2005. Drama van Mohammad Rasoulof. Met o.a. Ali Nassirian, Hossein Farzi-Zadeh en Neda Pakdaman.

Pedar

1996 | Drama

Iran 1996. Drama van Majid Majidi. Met o.a. Mohammed Kasebi, Parivash Nazarieh, Hassan Sadeghi en Hossein Abedini.

Tick Tack

1994 | Drama, Familiefilm

Iran 1994. Drama van Mohammad-Ali Talebi. Met o.a. Saeed Gharai, Hassan Ghasemkhani, Shirin Bina en Negin Sedghguya.

Korte, charmante film, gekneed in het favoriete thema van de Iraanse cinema: de kinderjaren. Hassan (Ghasemkhani), een negen-jarig jongetje, wordt op school beloond met een prijs. Saeed (Gharai), zijn klaskameraad, meent dat ook hij een prijs had verdiend. Maar hij kreeg niets. Volgens Saeed ligt de reden bij zijn grootvader, die maar matige belangstelling heeft voor zijn schoolresultaten. Deze gebeurtenis betekent een breuk in de vriendschap tussen de twee jongens. Film van Talebi, die het scenario schreef met Hushang Morandi Kermani, vertelt niet alleen een verhaal over kinderen, jaloersheid en onrechtvaardigheid maar blijft ook stilstaan bij de rol van het onderwijs en de plicht van de ouders, die zich vaak niet bekommeren voor schoolprestaties. Talebi slaagt erin om beurtelings gevoelens van verlangen, afgunst, treurnis en haat op te roepen bij zijn twee minuscule helden. Fotografie van Farhad Saba.

Khomreh

1993 | Familiefilm, Fantasy, Drama

Iran 1993. Familiefilm van Ebrahim Forouzesh. Met o.a. Behzad Khodaveisi, Fatemeh Azrah en Alireza Haji-Ghasemi.

Een school in een klein Iraans dorpje aan de rand van de woestijn. Op de speelplaats bevindt zich een kruik in de schaduw van een grote boom, zodat het water koel blijft. Regelmatig komen leerlingen van het water drinken. De kruik gaat lekken. Een bevreemdende moralistische fabel waarvan de helden kinderen zijn. Ze moeten een middel vinden om het lek in de kruik te stoppen, anders hebben ze niets meer te drinken. Een film gemaakt voor kinderen maar waaraan ook volwassenen heel wat plezier zullen beleven. Het scenario van Forouzesh is gebaseerd op het verhaal dat in het Frans is verschenen als L'histoire de cette jarre en geschreven is door Haushang Maradi Kermani. Fotografie van Iraj Safavi.

Chakmeh

1993 | Familiefilm

Iran 1993. Familiefilm van Mohammad-Ali Talebi. Met o.a. Sameneh Jafar-Jalali, Ali Atashkar en Raya Nasiri.

Een gevatte parabel die niet alleen de jongere kijkers zal bekoren. Jafar-Jalali's moeder, die weduwe is, heeft het moeilijk om rond te komen. Met het verstelwerk dat zij aan kleding voor anderen als naaister doet, verdient zij niet veel. Om haar dochtertje toch een plezier te doen gaat zij naar de stad en koopt er een paar rode laarsjes. In de bus valt zij in slaap en verliest er een. Zo begint zij aan een tocht door de stad en gaat ze langs alle mensen die op een gegeven moment het laarsje in handen hadden gekregen en het weer kwijt zijn. Geestig, maar zeker ook voor volwassenen plezierig omdat de film niet zo stroperig sentimenteel is. De regisseur schreef het scenario, gebaseerd op een kort verhaal van H. Moradi Kermani.

Baduk

1992 | Avonturenfilm

Iran 1992. Avonturenfilm van Majid Majidi. Met o.a. Mehrollah Mazarzehi, Norahmad Barahoi, Mohammad Kaesbi, Hossein Hajjar en Nourollah Barahui.

Het tragische verhaal van twee kinderen die hun ouders kwijtraken, en op weg naar de stad door een slavenhandelaar verkocht worden. De jongen, Jafar (Mazarzehi) komt terecht bij een smokkelaar Abdollah, die elke dag vrachtwagens met kinderen naar de grens tussen Iran en Pakistan stuurt, om daar sigaretten en drugs over de grens te smokkelen. Deze worden dan weer verhandeld door de 'Baduks' in de stad. Jafar loopt weg van Abdollah, om zijn zusje Jamal te zoeken, die verkocht en verscheept is naar Saoedi Arabië. Een geloofwaardig verhaal, goede couleur locale en Majidi laat de kinderen goed acteren.