Manuel Ojeda

1946 Acteur

Manuel Ojeda (1946) is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Muelle rojo

1987 | Historische film, Biografie

Mexico 1987. Historische film van José Luis Urquieta. Met o.a. Ignacio López Tarso, Manuel Ojeda en Eric del Castillo.

Deze film werd geproduceerd door de co[KA3]operatie A.T.A. (Artistas y Téchnicos Acociados) en het 'Sindicato de Trabajadores del Puerto' Het is een saaie en geforceerde hommage aan de huidige leider van het genoemde syndicaat Gerardo Gómez Castillo. Zonder enig belang.

Los confines

1987 | Drama

Mexico 1987. Drama van Mitl Valdez. Met o.a. Ernesto Gómez Cruz, Manuel Ojeda, María Rojo en Patricio Reyes.

Film over de problematiek van de menselijke aard: enkele personages zijn de dupe van zowel de omstandigheden waarin ze zich bevinden als van hun eigen tegenstrijdigheden en zwakheden. Weinig overtuigend psygologisch drama.

El Maleficio II

1986 | Horror

Mexico 1986. Horror van Raul Araiza. Met o.a. Ernesto Alonso, Lucia Méndez, Antonio Monsell en Manuel Ojeda.

Een doodgewaande man gaat op zoek naar een bepaalde jongen om hem te helpen zijn psychische krachten te ontwikkelen. Hij vindt de jongen en ontdekt dat deze een incestueuze relatie heeft met zijn zuster, op wie de man verliefd is. Tussen beiden ontstaat een strijd op leven en dood. Goede acteerprestaties.

Romancing the Stone

1984 | Avonturenfilm, Romantiek, Actiefilm, Komedie

Verenigde Staten/Mexico 1984. Avonturenfilm van Robert Zemeckis. Met o.a. Michael Douglas, Kathleen Turner, Danny DeVito, Zack Norman en Alfonso Arau.

De New Yorkse schrijfster van damesromannetjes Joan Wilder (Turner) belandt in Zuid-Amerika, waar haar zus ernstig in de penarie zit. Ze krijgt het aan de stok met bandieten en lokale soldaten, maar gelukkig helpt de ruige avonturier Jack T. Colton (Douglas) een handje, al is die in eerste instantie niet erg toeschietelijk. Amusante avonturenfilm, een goedmoedige pastiche op het Bouquet-reeksgenre. Regisseur Zemeckis balanceert fraai tussen actie, humor en romantiek. Prijzen en nominaties voor acteerwerk, het script, de montage en de fantastische stunts. In 1985 verscheen vervolgfilm The Jewel of the Nile.

Noche de carnaval

1981 | Muziek

Mexico 1981. Muziek van Mario Hernández. Met o.a. Ninón Sevilla, Carmen Salinas, Manuel Ojeda en Rebeca Silva.

Musical over het carnaval in de deelstaat Veracruz en de corruptie in de organisatie van dit feest. Redelijk bescheiden en enigszins tegenstrijdige film.

Oficio de tinieblas

1980 | Drama

Mexico 1980. Drama van Archibaldo Burns. Met o.a. Enrique Lizalde, Julissa, Manuel Ojeda en Mónica Miguel.

De revolutie van een aantal indianen die de uitbuiting door de landeigenaren beu zijn. Gebaseerd op een roman van Rosario Castellanos; door de slechte regie is het niet makkelijk de boodschap te ontdekken. De film werd om politieke redenen in Mexico verboden.

Ora sí: tenemos que ganar!

1978 |

Mexico 1978. Raúl Kamffer. Met o.a. Manuel Ojeda, Carlos Castañón, Patricia Reyes en Eduardo López.

Aan het begin van deze eeuw ontstaat in Mexico een anarchistische syndicalistische groepering. Dit is een van de meest relevante produkties van de moderne Mexicaanse film, met een fel kritisch karakter en een zeer sterke regie.

Las apariencias enganan

1977 |

Mexico 1977. Jaime Humberto Hermosillo. Met o.a. Isela Vega, Gonzalo Vega, Manuel Ojeda en Margarita Isabel.

De valsheid en de kleingeestigheid die verscholen gaan achter de morele waarden van de bourgeoisie, worden belicht in een vreemd verhaal over seksuele dubbelzinnigheden. Deze sympathieke satire met min of meer erotische verwikkelingen is helemaal niet slecht gedaan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Manuel Ojeda op televisie komt.

Reageer