Alfred Maack

Acteur

Alfred Maack is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Alter Kahn und junge Liebe

1956 | Familiefilm, Avonturenfilm

DDDE 1956. Familiefilm van Hans Heinrich. Met o.a. Alfred Maack, Erika Dunkelmann en Götz George.

Een kinderfilm over een tochtje met een roeiboot. De hier nog jeugdige George zou later een ster worden als commissaris Schimanski in de tv-serie Tatort.

Der Kahn der fröhliche Leute

1950 | Komedie, Musical, Romantiek

DDDE 1950. Komedie van Hans Heinrich. Met o.a. Petra Peters, Fritz Wagner, Joachim Brennecke, Paul Esser en Werner Peters.

Na de dood van haar vader heeft de wilskrachtige Peters het binnenschip geërfd en weet zij met de hulp van haar oom Maack een vergunning te bemachtigen om op de Elbe te gaan varen. Wagner die verliefd is op Peters wordt als matroos-motordrijver aangemonsterd en wil algauw de lakens uitdelen, maar daar neemt Peters geen genoegen mee. Hij loopt met een kwaaie kop van boord en Peters treft drie volijke muzikanten aan, die zich uitgeven voor varensgezellen, denkt daarmee dat haar problemen zijn opgelost totdat het schip op een zandbank vastloopt. Wagner is de enige die hen eruit kan redden en alles wordt koek en ei tussen hem en haar, terwijl de ondeugende muzikanten een engagement aan wal vinden. Een aardige nog altijd onderhoudende DEFA-film in de stijl van de Duitse komedies, die nog niet vastgeketend zat aan de officiële richtlijnen van de communistische cultuur- politiek. Naar het boek van Jochen Klepper.

Heiratsschwindler

1938 | Misdaad, Drama

Duitsland 1938. Misdaad van Herbert Selpin. Met o.a. Harald Paulsen, Hilde Körber, Elisabeth Flickenschildt, Viktoria von Ballasko en Fita Benkhoff.

Huwelijkszwendelaar H[KA3]aslich (Paulsen) legt het aan met Melitta (K[KA3]orber), die in een stationsretauratie werkt, wanneer hij nog maar net uit de gevangenis is ontslagen. Tegelijkertijd strikt hij ook een rijke waardin (Benkhoff) in zijn netten. In de loop van de dramatische verwikkelingen kan H[KA3]aslich door een jonge spoorwegbeambte (Waitzmann) en een voormalig slachtoffer van de oplichter (Flickenschildt) gearresteerd worden. Een fantastische film, die op realistische wijze de levenssituatie van ongetrouwde vrouwen van middelbare leeftijd, en de moeilijkheden bij het betrappen van huwelijkszwendelaars schetst. Deze aardige en ook nu nog internationaal zeer geprezen film is de beste van regisseur Selpin, die in 1942 op nooit opgehelderde wijze in Gestapo- gevangenschap om het leven kwam.

Ein Mädchen geht an Land

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Werner Hochbaum. Met o.a. Elisabeth Flickenschildt, Alfred Maack, Günther Lüders, Hans Mahler en Walter Petersen.

Een verfilming van Eva Leidmanns roman over een op een rijnaak geboren meisje dat zo graag met een zeeman zou trouwen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alfred Maack op televisie komt.

Reageer