Ena Gregory

Acteur

Ena Gregory is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

The Western Rover

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Albert S. Rogell. Met o.a. Art Acord, Ena Gregory, Charles Avery en William Welch.

Een ruzie met pa doet Acord besluiten de ouderlijke ranch te verlaten. Hij gaat in het circus, maar dat loopt niet en dus terug naar de ranch, ditmaal van de buurman. Daar ontdekt Acord dat de voorman het vee van zijn vader steelt - en als goede westernster neem je dat natuurlijk niet. George Hively bedacht het allemaal en cameraman Eddie Linden nam het op.

The Blazing Days

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van William Wyler. Met o.a. Fred Humes, Ena Gregory, Churchill Ross, Bruce Gordon en Eva Thatcher.

Bruce Gordon rooft de centjes van held Fred Humes, maar die weet de outlaw te grijpen. Daarbij ontfermt hij zich over een invalide jongen en diens zuster, zodat actie en sentiment door elkaar lopen in dit verhaal van Florence Ryerson, dat door George Plympton en Robert Hill werd bewerkt. Achter de camera stond Al Jones.

Rough and Ready

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Albert Rogell. Met o.a. Jack Hoxie, Ena Gregory, Jack Pratt, William A. Steele en Monte Montague.

Hoxie is cowboy op een ranch waarvan de baas een lening sluit, maar de geldgever, Steele, komt erachter dat er olie in de grond zit en maakt nu gemene zaak met de voorman om de ranch in handen te krijgen. Hoxie is er om daar een stokje voor te steken en de hand van de dochter van de rancher te winnen. Gardner Bradford leverde het verhaal, dat bewerkt werd door William Lester. William Nobles stond achter de camera.

Men of Daring

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Albert Rogell. Met o.a. Jack Hoxie, Ena Gregory, Marin Sais, Francis Ford en James T. Kelley.

Jack Hoxie wordt beschuldigd van een misdaad die door Francis Ford is begaan. Hij en een paar vrienden besluiten een einde te maken aan de bende van Ford. Albert Rogell (geb. 1901), regisseur bij Universal sinds 1925, wist het tempo erin te houden. Marion Jackson deed het scenario en William Nobles, de latere Republic-cameraman, nam op. Na Hoxie zette Rogell zijn tanden in westerns met Ken Maynard, maar daarna een lange reeks non-westerns. Hij regisseerde voor vele studio's, tot 1958 met MEN AGAINST SPEED.

Red Hot Leather

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Albert Rogell. Met o.a. Jack Hoxie, Ena Gregory, William Malan, Tom Shirley en William H. Turner.

Goede actie-western, waarin Hoxie de ranch van zijn vader redt, (waardoor diens gezondheid weer beter wordt), de schurken uitschakelt en de hand van Gregory weet te winnen. Rogell leverde het verhaal, dat werd bewerkt door Harrison Jacobs. Camerawerk van William Nobles.

The Calgary Stampede

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Herbert Blache. Met o.a. Hoot Gibson, Virginia Brown Faire, Clark Comstock, Ynez Seabury en Jim Corey.

Raymond Schrock, Donald Lee en Richard Schayer schreven deze western over een rodeo-cowboy, Hoot, die naar Canada gaat, daar verliefd wordt op Faire om vervolgens beschuldigd te worden van de moord op haar vader. De ware dader, Corey, wordt ontmaskerd. Harry Neumann was de cameraman. Faire was in 1920 al eens Hoots tegenspeelster geweest in een paar van zijn korte 20m durende westerns n.l. RUNNIN' STRAIGHT, MASKED en RANSOM.

Cold Nerve

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van J.P. McGowan. Met o.a. Bill Cody, Ena Gregory, Joe Bennett, Arthur Morrison en Joan Lowell.

Bill wordt beschuldigd van moord en diefstal. Geen origineel thema van William Lester, maar de reeks Cody-westerns zag er, voor die tijd, heel behoorlijk uit. Bill was inmiddels behoorlijk populair geworden bij de westernfans. Walter Griffin deed het camerawerk.

Laurel & Hardy: Near Dublin

1924 | Komedie

Verenigde Staten 1924. Komedie van Ralph Cedar. Met o.a. Stan Laurel, James Finlayson, Ena Gregory en Mae Dahlberg.

Trenchcoat, een dorpje nabij Dublin in de 19e eeuw. Richard O`Monroy (Laurel) is een eenvoudige postman, die er een hekel aan heeft slecht nieuws af te leveren bij de mensen. Hij is verliefd op Rose (Gregory), het mooiste meisje van het dorp. Hij heeft echter een rivaal in de schatrijke baksteenfabrikant Mr. Patrick (Finlayson), waar Rose echter niets voor voelt. Bij een heibel op het dorpsfeest laat Mr. Patrick Richard arresteren. Hij maakt van diens afwezigheid gebruik om te trachten Rose te versieren, maar Richard kan ontsnappen. In het gevecht dat volgt krijgt hij een stoel op het hoofd. Hij besluit 'dood' te spelen en Mr. Patrick moet voor de rechter verschijnen. Gemaakt voor de Laurel & Hardy- periode speelt Stan hier een Buster Keaton-achtig personage dat door zijn onhandigheid uiteindelijk toch de held wordt en het meisje krijgt. De komische invallen volgen elkaar vlug op, maar er wordt wel wat teveel op herhaling gespeeld. Goede, maar weinig opvallende slapstick, waarin met bakstenen gegooid wordt i.p.v. met taarten.

The Law Rustlers

1923 | Western

Verenigde Staten 1923. Western van Lewis King. Met o.a. William Fairbanks, Edmund Cobb, Joseph Girard, Ena Gregory en Ashton Dearholt.

Een western-drama dat zich afspeelt in Alaska, waar Fairbanks orde op zaken komt stellen. Een bescheiden produktie van Ben Wilson.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ena Gregory op televisie komt.

Reageer