Jose Torres is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Spara Joe...e cosi sia

1972 | Western

Italië 1972. Western van Alfonso Brescia. Met o.a. Richard Harrison, Jose Torres, Rick Boyd, Franca Polesello en Indio Gonzales.

Een matige routine-western uit Italië met de gebruikelijke ingrediënten. De buit van een bankoverval wordt door de bendeleider op een verborgen plek begraven. Diverse partijen gaan op zoek. Harrison is Amerikaan en werd geboren in 1935. Hij maakte in Amerika zijn filmdebuut, in 1959, om dan spoedig een ster te worden in Italië waar hij niet alleen in ca. 15 westerns speelde, maar ook in vele avonturen- en oorlogsfilms.

Semino morte...la chiamavano castigo di Dio

1972 | Western

Italië 1972. Western van Roberto Mauri. Met o.a. Brad Harris, Vassili Karis, Jose Torres, Maretta en Zara Cilli.

In deze magere spaghetti-western is Harris een wreker, een man die weer achter vele anderen aanzit om wraak te nemen. De spaghetti-westerns blonken niet uit door variatie en werden slapper. Het hoogtepunt was voorbij en de jaarlijkse produktie van tachtig stuks was teruggelopen tot minder dan een derde daarvan. Rond 1975 zou het genre, met een enkele uitzondering, uit de produktieschema's verdwijnen. Op video is de film uitgebracht onder de titel DJANGO ADIOS.

Django arriva... iaga o muori

1971 | Western

Italië 1971. Western van Roberto Montero. Met o.a. Brad Harris en Jose Torres.

De held in deze spaghetti-western is Durango, hoewel de Italiaanse makers hem ongegêneerd afficheren als Django! In tegenstelling tot Django en Sartana laat hij zich betalen voor zijn dienstverlening: als er een gestolen kudde moet worden opgespoord en teruggehaald, doet hij dat tegen tien procent van de waarde. Een bankier doet een beroep op hem om een woeste Indiaan in te rekenen, maar weigert achteraf te betalen. De Indiaan breekt uit en Durango staat tegenover twee boeven: de schurkachtige bankier, die een prijs op Durango's hoofd laat zetten en de Indiaan, die wraak wil nemen. Hij gooit het op een akkoordje met de Indiaan als er 800.000 dollar valt te veroveren, die de bankier heeft ontfutseld van arme boeren. Zoveelste western, zoveelste verhaaltje. Minder gewelddadig dan andere soortgenoten, maar beslist niet beter. De verveling slaat algauw toe, ook bij de meest doorgewinterde western-fan. Scenario van M. Guerra en V. Vighi. Camerawerk van Mario Mancini.

Django sfida Sartana

1970 | Western

Italië 1970. Western van Pasquale Squitieri. Met o.a. George Ardisson, Tony Kendall, Jose Torres, Bernard Faber en Adler Gray.

Het gebruikelijke gooi- en smijtwerk zoals dat in spaghetti-westerns plaatsvindt. Squitieri (schuilnaam William Redford) was tevens de scenarist. Zijn product is niet bepaald opwindend of spannend.

Dio perdoni la mia pistola

1969 | Western

Italië 1969. Western van Mario Gariazzo en Leopoldo Savona. Met o.a. Wayde Preston, Loredana Nusciak, Joe De Santis, Giuseppe Addobbati en Dan Vadis.

Wat langdradige spaghetti-western over een sheriff die een moord probeert op te lossen om vast te stellen dat het hier om een rijke rancher gaat die onder [KA1]e[KA1]en hoedje speelt met een corrupte rechter. Wel de gebruikelijke rauwe ingredi[KA3]enten. Preston is overigens een Amerikaan (geboren in 1930) die in 1957 de hoofdrol kreeg in de western-tv-serie COLT.45, die 3 jaar liep. Pas in de tweede helft van de jaren zestig startte hij een Europese filmcarrière.

Tutto per tutto

1968 | Western

Verenigde Staten 1968. Western van Umberto Lenzi. Met o.a. Mark Damon, John Ireland, Fernando Sancho, Mónica Randall en Armando Calvo.

Damon en Ireland komen in het bezit van de buit van een bankoverval, gepleegd door een Mexicaanse bende. Ze verdelen het geld maar Damon overvalt daarna zijn partner, want hij wil al het geld teruggeven aan de bank om zijn ten onrechte beschuldigde broer te kunnen rehabiliteren. De 10.000 dollar beloning laat hij dan zijn partner. Een vrij sympathieke spaghetti-western met de gebruikelijke handelingen.

Beyond the Law

1968 | Misdaad

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Norman Mailer. Met o.a. Norman Mailer, Rip Torn, George Plimpton, Jose Torres en Beverly Bentley.

Boeiende one-man-show van de befaamde schrijver, die zelf ook de hoofdrol speelt als politie-inspecteur die een ondervraging leidt. Uiteraard schreef Mailer zelf het scenario; hij kreeg hulp van goed improviserende acteurs. Ongewoon.

Da Uomo A Uomo

1967 | Western

Italië 1967. Western van Giulio Petroni. Met o.a. John Phillip Law, Lee Van Cleef, Luigi Pistilli, Antonio Margheriti en Jose Torres.

In deze goede spaghettiwestern wordt de familie van Law totaal uitgemoord. Eenmaal volwassen gaat Law op zoek naar de moordenaars. Onderweg ontmoet hij Van Cleef. De beide mannen worden vrienden. Tot het moment waarop alle moordenaars op één na door Law zijn neergeschoten: de laatste blijkt Van Cleef te zijn. Het scenario van Petroni en Luciano Vincenzoni doet dan zeer Amerikaans aan: in de Amerikaanse westerns van Ford en Hawks is vriendschap het hoogste goed. Dat domineert in deze voor Italiaanse begrippen vreemde western. Daarom juist is dit één der beste produkten die dit genre ooit heeft voortgebracht. Ennio Morricone zorgde voor de muziek en Carlo Carlini deed goed camerawerk.

Ramon il messicano

1966 | Western

Italië 1966. Western van Maurizio Pradeaux. Met o.a. Robert Hundar, Wilma Lindamar, Jean Louis, Jose Torres en Franco Gula.

De broer van Hundar wil Lindamar verkrachten, maar haar broers helpen haar. Eén van hen schiet de Mexicaan dood. Hundar wil diens dood wreken. Hij vermoordt de vader van de broers en dat is weer een reden voor hen om op wraakactie te gaan. Het houdt pas op als er nog maar één man overblijft. Dozijnen lijken zijn dan al gevallen; voor de liefhebber. Kijkers die óók nog enig verhaal willen, komen bedrogen uit. Pradeaux schreef zelf het verwarde scenario.

Deguejo

1966 | Western

Italië 1966. Western van Giacomo Guerrini. Met o.a. Jack Stuart (Giacomo Rossi), Dan Vadis, Jose Torres, Rosy Zichel en Ghia Arlen.

Een primitief gemaakte spaghetti-western waarin de lijken nauwelijks te tellen zijn. Met een uiterst rommelig scenario. Het draait allemaal om geld dat een officier van de zuidelijken na de burgeroorlog meegenomen heeft naar huis. Daar loeren nu de bandieten op, die dreigen een heel stadje met de grond gelijk te maken.