Joyce Holden is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Terror from the year 5,000

1958 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1958. Sciencefiction van Robert J. Gurnley jr. Met o.a. John Stratton, Joyce Holden en Ward Costello.

Tijdens een experiment met een tijdmachine halen enkele wetenschappers een verminkte vrouw uit de toekomst. Zij weten niet dat één van hen geselecteerd is om met de vrouw terug te keren en het menselijk ras, dat inmiddels helemaal radioactief besmet is geraakt, weer nieuw leven in te blazen

Terror From The Year 5000

1958 | Horror

Verenigde Staten 1958. Horror van Robert J. Gurney Jr.. Met o.a. Ward Costello, Joyce Holden en Salome Jens.

Amusante camp uit de AIP-studio's. Een professor en zijn assistent halen via een tijdmachine een voorwerp uit de vijftigste eeuw naar onze tijd. De enorme radio-activiteit van het ding doet het ergste vermoeden voor onze toekomst. Even later weet de assistent ook nog een vrouw uit die verre toekomst over te brengen. Daarmee wordt duidelijk dat de mensheid voorzichtiger moet omgaan met gevaarlijke, oncontroleerbare experimenten. Moralistische onzin, erg modieus voor de late jaren 1950. Het scenario van Gurney Jr. zit goed in elkaar en wordt onderhoudend gebracht, met enkele goedkope, maar geslaagde speciale effecten. Arthur Florman stond achter de camera en voor de muziek werd geput uit de rijke AIP-horror-discotheek. In Engeland uitgebracht als CAGE OF DOOM.

The Werewolf

1956 | Horror

Verenigde Staten 1956. Horror van Fred F. Sears en Fred Sears. Met o.a. Steven Ritch, Don Megowan, Joyce Holden, Eleanore Tanin en Harry Lauter.

Het zoveelste verhaal over een wezen dat half - mens, half - dier is. Geleerden die op zoek zijn naar een middel tegen stralingsziekte, beproeven een serum op een man die in een weerwolf verandert, maar op deze manier naverteld is er al weinig meer aan.

Private Eyes

1953 | Misdaad

Verenigde Staten 1953. Misdaad van Edward Bernds. Met o.a. Leo Gorcey, Huntz Hall, David Gorcey, Bennie Bartlett en Budy Lee.

Goede film over de 'Bowery Boys', die een detectivebureau openen nadat ze erachter zijn gekomen dat Sach gedachten kan lezen. Let op Lee Van Cleef, die ook een bijrolletje heeft. David Gorcey is het pseudoniem van David Condon. Zie ook: 'Bowery Boys'-serie.

Murder Without Tears

1953 | Misdaad

Verenigde Staten 1953. Misdaad van William Beaudine. Met o.a. Craig Stevens, Joyce Holden, Richard Benedict, Edward Norris en Clair Regis.

Vele moorden houden detective Stevens aan de arbeid in deze redelijke misdaadfilm.

Girls in the Night

1953 | Drama

Verenigde Staten 1953. Drama van Jack Arnold. Met o.a. Joyce Holden, Glenda Farrell, Harvey Lembeck, Patricia Hardy en Jaclynne Greene.

Compact verhaal over jonge mensen die meer inhoud willen geven aan hun leven, dat is verdord in hun monotone bestaan in een flat in New York City.

Bronco Buster

1952 | Romantiek, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1952. Romantiek van Budd Boetticher. Met o.a. John Lund, Scott Brady, Joyce Holden, Chill Wills en Casey Tibbs.

Klein verhaal over rodeoster Lund die Brady het vak leert, maar die gedwongen wordt met hem om Holden te vechten. Goede rodeoscènes.

You Never Can Tell

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van Lou Breslow. Met o.a. Dick Powell, Peggy Dow, Charles Drake, Joyce Holden en Frank Nelson.

Een soms amusant sprookje over een vermoorde hond die in de vorm van een mens (Powell) naar de aarde terugkeert op zoek naar zijn moordenaar.

Target Unknown

1951 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1951. Oorlogsfilm van George Sherman. Met o.a. Mark Stevens, Alex Nicol, Joyce Holden, Robert Douglas en Don Taylor.

Vindingrijke behandeling van het versleten thema van geallieerde soldaten die gevangen genomen worden in bezet Frankrijk.

Iron Man

1951 | Drama, Sportfilm

Verenigde Staten 1951. Drama van Joseph Pevney. Met o.a. Jeff Chandler, Evelyn Keyes, Stephen McNally, Joyce Holden en Rock Hudson.

Herhaling van de film met Harlow, maar met meer aandacht voor mijnwerker/bokser Chandler en zijn ongelukkige opkomst onder druk van zijn broer McNally en vriend Hudson in de bokswereld. Het scenario is van George Zuckerman en Borden Chase. De camera werd bemand door Carl Guthrie en David Horsley.

The Milkman

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Charles Barton. Met o.a. Donald O'Connor, Jimmy Durante, Joyce Holden, Piper Laurie en Henry O'Neill.

Een niemendalletje rond O'Connor in dienst van een zuivelbedrijf. Durante fleurt de ontwikkelingen naar vermogen op.