Gérard Chevalier

Acteur

Gérard Chevalier is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Les Cordiers, père et fils : La mémoire blessée

1996 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1996. Drama van Gilles Béhat. Met o.a. Pierre Mondy, Bruno Madinier, Charlotte Valandrey, Isabelle Roelandt en François Dunoyer.

Een vooraanstaande gynaecoloog werd vermoord. Roelandt, de onderzoeksrechter die aangesteld wordt is bevriend met de jonge Cordier (Madinier), die zij dan ook verwittigt wanneer zijn vader (Mondy) tevoorschijn komt als belangrijkste verdachte. Mondy had namelijk een afspraak met de dokter de avond van de moord en alles wijst erop dat hij de dader is van deze passionele misdaad, want Lualdi blijkt de spil waarrond alles draaide. Oppervlakkige policier met veel gepraat en bitterweinig actie. Het komt zelfs tot ruzie tussen vader en zoon Cordier. Het scenario van Jean- Pierre Hasson, Jean-Christophe Lecru en Alain Robillard heeft weinig opwindends te bieden. Fotografie van Roland Bernard. Formaat 16/9. Nicam Stereo.

L'homme au chapeau noir

1988 | Mysterie

Frankrijk 1988. Mysterie van Jean-Pierre Desagnat. Met o.a. Georges Descrières, Roger Carel, Yvon Bouchard, Gérard Chevalier en Nicole Calfan.

Een van de vele avonturen van de befaamde Arsène Lupin, de detective bedacht door Maurice Leblanc. Professioneel gemaakt.

Glamour

1984 | Drama

Frankrijk 1984. Drama van Françoise Merlet. Met o.a. Gabrielle Dufwa, Yves Jouffrey, Serge Sauvion, Stéphane Del Valle en Deborah Power.

Na allerlei teleurstellingen vindt Marine eindelijk haar geluk in liefde en zaken. Er is niet echt sprake van een intrige, de beelden zijn nogal decadent en David Hamilton-achtig. De personages zijn onbestendig. Met andere woorden: de film is van hetzelfde kaliber als een beeldroman. Het is net een boek van Barbara Cartland, maar dan nog veel slechter.

Les loges du crime

1978 | Misdaad

Frankrijk 1978. Misdaad van Jean Chapot. Met o.a. Jacques Debary, Parc Eurayd, Gérard Chevalier, Micheline Presle en Ginette Garcin.

Een jonge toneelspeler van een derderangs gezelschap wordt tijdens een toernee door de provincie in zijn kleedkamer vermoord. Commissaris Cabrol leidt het onderzoek en ontdekt het zo kleine en ambitieuze wereldje, dat eigenlijk alleen maar beklagenswaardig en zielig is. Chapot - afkomstig van het witte doek - toont zijn ware talent als de verteller en tegelijkertijd zijn realistische en verbitterde visie op de mens.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gérard Chevalier op televisie komt.

Reageer