Jana Dolanská

Acteur

Jana Dolanská is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Cesta pustým lesem

1998 | Drama

Tsjechië 1998. Drama van Ivan Vojnár. Met o.a. Václav Koubek, Pavel Landovský, Jana Dolanská, Jíří Soukup en Eliska Sirová.

Dr. Holoubek (Koubek), een jonge tandarts, verlaat Wenen, de hoofdstad van de Hongaars-Oostenrijkse monarchie, vlak voor het uitbreken van WO I (1914-18) en strijkt neer in een nietig dorpje in Bohemen (tegenwoordig Tsjechi[KA3]e). Hij observeert als een buitenstaander de dorpelingen die zich onderscheiden met roddel, kleingeestigheid, onhebbelijkheid, hebzucht, chantage, overspel, warmte, genegenheid, eerlijkheid e.d. Hij ontmoet de oprechte Hudlerov[KA1]a (Dolansk[KA1]a), een weduwe die getekend is door het zware leven, een opstandige zoon heeft en samenleeft met postbode Kokesch (Landovsk[KA1]y) en de mooie Anna (Sirová), die alle macho's uit het dorp het hoofd op hol brengt. Kokesch laat Hudlerová zitten voor een ander en de dorpsintriges en al dat kleine leed worden overschaduwd door de gebeurtenissen van de oorlog. Vojnár's film is traag, dromerig en poëtisch. Het feit dat hij zich bekwaamd heeft in documentaires is te merken aan de precisie waarmee hij zijn onbenullige personages waarneemt en portretteert. Helaas liep het publiek voor deze in zwart-wit gedraaide film niet warm en wisten de critici er geen raad mee. Het scenario is van Ivan Arseniev en het camerawerk is van Jaromír Kačer. Geproduceerd met fondsen van de Tsjechische tv en Duitse zender ZDF.

Der Mann im Salz

1989 | Drama

Duitsland/Servië en Montenegro/Spanje/Oostenrijk 1989. Drama van Rainer Wolffhardt. Met o.a. Michael Roll, Fernando Guillen, Ditte Schupp, Jana Dolanská en Michel Subor.

In de 17e eeuw lijdt Europa onder een zekere heksenterreur. Ook de jonge jager Roll wordt van een verbond met de duivel beschuldigd. Zowat alle vrouwen uit zijn entourage worden verklikt en gefolterd als heksen. Naar de bekende, gelijknamige roman van Ludwig Ganghofer (1855-1920) (in het Nederlands vertaald als De man in 't zout). Door veelfilmer Wolffhardt met veel zin voor Heimat-toestanden in beeld gebracht als tweedelige tv-film. Speelt in de omgeving van Salzburg, niet ver van de Salzberg en Berchtesgaden, het geliefde Alpenoord van Adolf Hitler; nou, dan weet u het wel. Scenario van regisseur en Joachim Hammann. Camerawerk van Carl Friedrich Koschnick.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jana Dolanská op televisie komt.

Reageer