Judy Morris: regie, cast en scenario.
Er zijn 13 films gevonden.

Happy Feet

2006 | Animatie, Familiefilm, Muziek, Jeugdfilm

Verenigde Staten​/​​Australië 2006. Animatie van George Miller. Met o.a. Elijah Wood, Robin Williams, Brittany Murphy, Nicole Kidman en Hugh Jackman.

Alle soortgenoten in de kolonie van keizerspinguïn Mumble kunnen mooi zingen. Hun zangkunst gebruiken ze om een partner te veroveren. Maar Mumble is zo schor als een kraai. Dat hij fantastisch kan tapdansen is volgens de goegemeente nutteloos en onbelangrijk. Maar dan gaat hij op een zoektocht om uit te zoeken waar toch alle vissen gebleven zijn. Erg mooi gemaakte animatiefilm met leuke Motown-liedjes en prachtige dansnummers, maar met nogal zware morele ondertonen. Gemaakt door George 'Mad Max' Miller. Een vervolgfilm ging in 2011 in première.
In de originele, Engelstalige versie met de stemmen van oa Elijah Wood, Robin Williams, Brittany Murphy en Nicole Kidman. In de Nederlandstalige versie met de stemmen van oa Jamai Loman, Pim Koopman, Laura Vlasblom en Lottie Hellingman.

Babe: Pig in the City

1998 | Familiefilm, Komedie, Drama, Fantasy

Australië 1998. Familiefilm van George Miller. Met o.a. Magda Szubanski, James Cromwell, Mary Stein, Mickey Rooney en Paul Livingston.

Het ondernemende biggetje Babe dat zich eerder in Babe ontpopte als herders-varken, trekt naar de grote stad om de boerderij van zijn beminde baasje boer Hoggett te redden. Drie muzikale muizen geven, als een piepklein Grieks koor, op alles commentaar. Tegen de achtergrond van een eclectisch vormgegeven, imaginaire stad vertelt Miller (nota bene ook regisseur van de Mad Max-films, en nu voor het eerst terug op het speelfilmtoneel sinds Lorenzo's Oil) een tot de nok met memorabele diertjes gevuld verhaal, dat hilarisch, vertederend en ontroerend is. Babe: Pig in the City is weliswaar een sequel, maar toch net zo leuk en even verrassend. Met in de originele, Engelstalige versie de stemmen van oa Elizabeth Daily (Babe), Danny Mann (Ferdinand), Glenne Headley (Zootie) en Steven Wright (Bob).

Twisted: The Test

1996 | Thriller

Australië 1996. Thriller van Lynn Hegarty. Met o.a. Judy Morris, David Wenham, Pippa Grandison en Leigh Russell.

Het ondernemende biggetje Babe dat zich eerder in Babe ontpopte als herders-varken, trekt naar de grote stad om de boerderij van zijn beminde baasje boer Hoggett te redden. Drie muzikale muizen geven, als een piepklein Grieks koor, op alles commentaar. Tegen de achtergrond van een eclectisch vormgegeven, imaginaire stad vertelt Miller (nota bene ook regisseur van de Mad Max-films, en nu voor het eerst terug op het speelfilmtoneel sinds Lorenzo's Oil) een tot de nok met memorabele diertjes gevuld verhaal, dat hilarisch, vertederend en ontroerend is. Babe: Pig in the City is weliswaar een sequel, maar toch net zo leuk en even verrassend. Met in de originele, Engelstalige versie de stemmen van oa Elizabeth Daily (Babe), Danny Mann (Ferdinand), Glenne Headley (Zootie) en Steven Wright (Bob).

The Other Side of Paradise

1992 | Drama

Nieuw-Zeeland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Australië 1992. Drama van Renny Rye. Met o.a. Jason Connery, Josephine Byrnes, Richard Wilson, Hywel Bennett en Vivien Tan.

Vlak voor WO II wordt Connery (de zoon van Sean) als jonge arts door een domme samenloop van omstandigheden verplicht uit te wijken naar een paradijselijk eiland in de Grote Oceaan, waar hij zich met poliopati[KA3]enten gaat bezighouden. Hij maakt er kennis met de kleine Britse gemeenschap, die er de scepter zwaait: Wilson als oude collega-arts, Byrnes als diens sympathieke en knappe dochter waarop hij meteen verliefd wordt (of zij op hem), Bennett als een gestrande dichter-filosoof, etc. Tan, als de plaatselijke mooie prinses, wordt echter zijn grote liefde. Spanningen tussen de autochtonen en de Britten, de cultuurkloof en de oorlog die uitbreekt met Japanners die komen aanrukken zijn er de oorzaak van dat het water tussen de twee geliefden te breed en te diep is. Eind goed, al goed. Een te schalks uitziende Connery doet zijn best om niet te ongeloofwaardig over te komen, de prentjes zijn mooi - opgenomen op de Cookeilanden - en aan melodramatische toestanden geen gebrek. Naar de roman van Noel Barber.

Bangkok Hilton

1989 | Drama

Australië 1989. Drama van Ken Cameron. Met o.a. Nicole Kidman, Denholm Elliott, Hugo Weaving, Joy Smithers en Norman Kaye.

Indrukwekkende lange tv-film, waarin lang, roodharig rijk Australisch weesmeisje op 20-jarige leeftijd in Londen op zoek gaat naar haar verdwenen vader. Als wereldvreemd wicht maakt zij er kennis met een drugskoerier, op wie zij verliefd wordt. Samen reizen zij naar Thaïland. Op de luchthaven wordt zij gearresteerd, want in haar door het door haar vriend geschonken koffertje bevindt zich meer dan twee kilo heroïne. Zij belandt in het Bangkok Hilton, cellenblok voor drugsverslaafden van de Lum Jau-gevangenis. Intussen is zij ter dood veroordeeld.

Luigi's Ladies

1988 | Drama, Komedie

Australië 1988. Drama van Judy Morris. Met o.a. Wendy Hughes, Sandy Gore, Anney Tenney, David Rappaport en John Walton.

Drie Australische carri[KA2]erevrouwen, Sara (Hughes), Cee (Gore) en Jane (Tenney) ontmoeten elkaar regelmatig in een havenrestaurant, waarbij ze in een gezellig samenzijn even hun dagelijkse beslommeringen willen vergeten. Ze raken op een gegeven moment teveel bij elkaar betrokken, hetgeen betekent dat ze te maken krijgen met onderlinge jaloezietjes en wederzijdse kleine ruzies. Dankzij de gedrongen Luigi uit de titel, een immigrant uit het verre Italië, blijft hun vriendschap uiteindelijk overeind. Het scenario van dit redelijk tamme drama is van regisseuse Morris, medehoofdrol Hughes, Jennifer Claire en Ranald Allan. Het camerawerk is van Steve Mason.

The Last Frontier

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Simon Wincer. Met o.a. Linda Evans, Jack Thompson, Jason Robards, Judy Morris en Tony Bonner.

Deze eerste Amerikaanse tv-film die geheel in Australië is opgenomen, gaat over een Amerikaanse vrouw met lef, haar vete met een grootgrondbezitter en haar liefde voor zijn weggelopen zoon. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen.

Going Sane

1986 | Komedie

Australië 1986. Komedie van Michael Robertson. Met o.a. John Waters, Judy Morris, Linda Cropper, Kate Raison en Frank Wilson.

Weinig lachwekkende komedie. John Sanford was scenarist. Thema draait rond Waters die rond de veertig is, genoeg heeft van zijn baan en zijn vrouw en ervandoor gaat in de hoop elders meer geluk te vinden. Een hospitaalzuster biedt soelaas. Lijkt meer een tragedie dan een komedie.

The More Things Change

1985 | Komedie

Australië 1985. Komedie van Robyn Nevin. Met o.a. Judy Morris, Barry Otto, Victoria Longley, Lewis Fitz-Gerald en Peter Carroll.

Het leven in de stad voor een hardwerkend stel is verstikkend. Ze besluiten op het land te gaan wonen, maar ontdekken dan dat ze hulp in de huishouding nodig hebben. Als ze een au-pair nemen, raken ze van de regen in de drup. Goedmoedig, maar onbenullig blijspel verpakt als een avondvullende tv-film.

Razorback

1984 | Horror, Actiefilm

Australië 1984. Horror van Russell Mulcahy. Met o.a. Gregory Harrison, Arkie Whiteley, Bill Kerr, Chris Haywood en Judy Morris.

Een activiste die strijdt voor de rechten van het dier verdwijnt tijdens haar campagne op het platteland. Haar echtgenoot begint een opsporingsactie en ontdekt dat een mega- wild zwijn het land terroriseert. Een mislukt speelfilmdebuut van de snel rijk geworden videoclip-regisseur Mulcahy. Gedraaid in Panavision.

Phar Lap

1983 | Familiefilm, Biografie, Drama, Actiefilm

Australië​/​​Verenigde Staten 1983. Familiefilm van Simon Wincer. Met o.a. Tom Burlinson, Martin Vaughan, Judy Morris, Ron Leibman en Celia DeBurgh.

Boeiende film over het leven en de loopbaan van het legendarische Australische kampioen-renpaard Phar Lap, dat in 1932 in Amerika plotseling en op mysterieuze wijze om het leven kwam. Er is ook een versie van 108m.

The Plumber

1980 | Komedie, Thriller, Horror

Australië 1980. Komedie van Peter Weir. Met o.a. Judy Morris, Ivar Kants, Robert Coleby, Candy Richmond en Henry Szeps.

Een onaardige loodgieter slaat de badkamer aan diggelen van een onwillige huurder en dat is de enige grap in een film die verder weinig om het lijf heeft. Kleine, maar amusante zwarte komedie.

The Picture Show Man

1977 | Historische film, Drama

Australië 1977. Historische film van John Power. Met o.a. Rod Taylor, John Meillon, John Ewart, Harold Hopkins en Patrick Cargill.

Aardig verslag met hoog verteltempo over het begin van de filmbusiness in Australië, met de spullebaas Meillon die zijn filmvoorstellingen in alle uithoeken brengt. Filmfanaten mogen hem niet missen! Gebaseerd op de autobiografie van Lyle Penn.