Mari Töröcsik

Acteur

Mari Töröcsik is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Adoption

1993 | Drama

België/Hongarije/Frankrijk 1993. Drama van János Zsombolyal. Met o.a. Klára Varga, Péter Malcsiner, Mari Töröcsik, Márie Bajcsay en Mari Csomós.

Men gaf haar de naam Eva Kovacs (Varga), maar naar haar ware naam moet ze raden. Als baby werd ze achtergelaten en ze heeft niet de minste notie wie haar ouders zijn. In het weeshuis kreeg ze een goede opvoeding, maar ze werd niet voorbereid op het leven van een alleenstaande volwassen vrouw. Ze krijgt een verhouding met een man die haar in de steek laat als ze zwanger is. Daar ze niet over onvoldoende bestaansmiddelen beschikt is ze verplicht haar baby ter adoptie aan te bieden. Jaren later gaat het haar veel beter en ze begint een zoektocht naar haar kind. Het gevoelige portret van een vrouw, die zelf door haar ouders werd verstoten en die nu ook verplicht is haar kind af te geven. Haar wanhopige zoektocht wordt aangrijpend, maar zonder goedkope sentimentaliteit, weergegeven. Varga zet de moedeloosheid van haar personage op onvergetelijke wijze neer. Op het einde van de film legt de echte Eva Kovacs een verklaring af. Het scenario werd geschreven door Akos Kertéaz en achter de camera nam Gábor Szabó plaats.

Napló apámnak, anyámnak

1990 |

Hongarije 1990. Márta Mészáros. Met o.a. Jan Nowicki, Ildikó Bánsági, Zsuzsa Czinkóczi, Anna Polony en Mari Töröcsik.

Het laatste deel in de autobiografische film-trilogie van Mészáros over de Hongaarse opstand van 1956. Teruggekomen van de filmacademie in Moskou ervaart de jonge Czinkóczi hoe haar vriend na zijn arrestatie gedood wordt door de 'rechtsorde'; hij wordt met de schoenen aan en zijn gezicht naar de aarde gewend in een anoniem graf geworpen. Zijn ouders op zoek naar zijn laatste rustplaats worden door de politie mishandeld. Een bitter en emotioneel beeld dat afgewisseld wordt door documentaire opnames van de communistische heerschappij.

Szamárköhögés

1986 | Familiefilm

Hongarije 1986. Familiefilm van Péter Gárdos. Met o.a. Marcell Tóth, Eszter Kárász, Dezsö Garas, Judit Hernádi en Mari Töröcsik.

Film rond de opstand in Budapest in oktober 1956. Boeiende kroniek van een familie die zich opsluit tussen de vier muren, terwijl er buiten gevochten wordt. Kinderen en volwassenen gedragen zich totaal verschillend. Ondanks de ernst van het thema en de vertelling weet de regisseur ook komische elementen toe te voegen. Sterk van sfeer.

Kinek a törvénye?

1978 | Drama

Hongarije 1978. Drama van Sandor S. Szönyi. Met o.a. Imre Sinkovitz, Mari Töröcsik, Klari Leviczky en Ferenc Bencze.

Een jonge politieagent wordt benoemd in een dorpje waar de bewoners het dankzij een goeddraaiende produktiecoöperatie tot een zekere welstand gebracht hebben. Wanneer hij door een toeval een bende vleesdieven op het spoor komt en na een vluchtig onderzoek een corruptieschandaal aan het licht gebracht blijkt te hebben waar de voorzitter van de coöperatie bij betrokken is, komen de problemen. De voorzitter wil de zaak in de doofpot stoppen, maar de jonge politieagent wil dit niet laten gebeuren. Zijn situatie wordt er niet eenvoudiger op wanneer hij verliefd wordt op de dochter van diezelfde voorzitter.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mari Töröcsik op televisie komt.

Reageer