Henrik Mestad

Acteur

Henrik Mestad is acteur.
Er zijn 3 films en 1 serie gevonden.

Occupied

2015 | Televisieserie, Thriller, Drama

Noorwegen/Zweden 2015. Televisieserie van Jo Nesbø, Karianne Lund en Erik Skjoldbjærg. Met o.a. Henrik Mestad, Eldar Skar, Selome Emnetu, Ingeborga Dapkunaite en Vegar Hoel.

Company Orheim

2012 | Drama

Noorwegen 2012. Drama van Arild Andresen. Met o.a. Kristoffer Joner, Rolf Kristian Larsen, Henrik Mestad en Cecilie A. Mosli.

Dit ingetogen drama over alcoholisme brengt weinig dat we niet al eerder zagen, maar betokkelt subtiel de emotionele snaren, zit vol rake observaties en is feilloos uitgewerkt. Arild Andresen bouwt de dramatische spanning zorgvuldig op en verspilt geen tijd met het uitmelken van sentimenten. Het feit dat je ondanks de fysieke en psychologische mishandeling door de alcoholische Terje toch enige sympathie voor hem op kunt brengen, is te danken aan de sterke regie en het verbluffende acteerwerk van Kristoffer Joner.

Arme Riddere

2011 | Komedie, Misdaad

Noorwegen 2011. Komedie van Magnus Martens. Met o.a. Kyrre Hellum, Mads Ousdal en Henrik Mestad.

Arme Oscar ontwaakt bebloed in een stripclub, met een shotgun in zijn handen en acht verse lijken om hem heen. In het politieverhoor legt hij uit hoe hij daar terecht is gekomen: met drie collega's won hij een groot geldbedrag, maar door jaloezie en wantrouwen kwamen ze al snel tegenover elkaar te staan. Met een gigantisch bloedbad tot gevolg. Stijlvolle misdaadkomedie die leentjebuur speelt bij klassiekers als Fargo, The Usual Suspects en Pulp Fiction. Jammer alleen van al die onnodige plottwists. Naar een verhaal van misdaadauteur Jo Nesbo (Headhunters).

Svarte pantere

1992 | Familiefilm

Noorwegen 1992. Familiefilm van Thomas Robsahm Tognazzi. Met o.a. Henrik Mestad, Bjarte Hjelmeland, Guro Sibeko, Anne Li Drecker en Bettina Banoun.

Vijf Noorse jongeren vormen een actiegroep, 'de Zwarte Panters', die opkomt voor de rechten van de dieren. Vanuit een afgelegen boerderij proberen zij het misbruik van dieren aan de kaak te stellen door nachtelijke overvallen op laboratoria. Debuutfilm van Tognazzi, een simpel verhaal, maar levendig in beeld gebracht, met redelijk wat rockmuziek op de achtergrond en jonge hoofdrolspelers. Kreeg goede recensies in Noorwegen maar de publieke respons was minder dan verwacht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Henrik Mestad op televisie komt.

Reageer