Jack Yellen is scenarist en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

George White's Scandals

1934 | Musical

Verenigde Staten 1934. Musical van George White, Thornton Freelance en Harry Lachman. Met o.a. Rudy Vallee, Jimmy Durante, Alice Faye, Adrienne Ames en Gregory Ratoff.

We volgen de voorbereidingen van een grote Broadway- produktie, de relaties tussen de medewerkers, ruzie, afgunst en liefde. Het scenario, geschreven door Jack Yellen naar de succesrijke Broadway-show van White, stelt niet veel voor. Alleen de vele zang- en dansnummers springen eruit. Het idee is duidelijk gestolen van de Golddiggers-reeks, maar de producenten hadden weinig fantasie en moesten een talent als Busby Berkeley ontberen. Fotografie van Lee Garmes en George Schneiderman. Er kwamen twee sequels.

Bulldog Drummond

1929 | Misdaad, Mysterie, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1929. Misdaad van

Het personage Capt. Hugh `Bulldog` Drummond, een voormalige Britse legerofficier op zoek naar avontuur, werd in 1919 bedacht door `Sapper` (Herman Cyril McNeile). De bewerking van zijn schepping was in handen van Sidney Howard en Wallace Smith. Toen het filmpotentieel van dit personage werd erkend, stond Drummond onder andere in 1922 in een zwijgende film (met bovenstaande titel). BULLDOG DRUMMOND die in 1929 met de zwierige Ronald Colman in de hoofdrol en Claud Allister als zijn vaste partner Algy Longworth in de bioscopen kwam, maakte hem bekend bij het grote publiek (eerst in Amerika). Het camerawerk voor die film was van Gregg Toland en George S. Barnes. De producent was niemand minder dan de legendarische Samuel Goldwyn, de man die filmsterren `maakte`. Colman speelde ook de hoofrol in de kostelijke vervolgfilm BULLDOG DRUMMOND STRIKES BACK. In latere sequels kon niemand de charme van Colman of de gevatheid van deze eerste twee scenario`s evenaren, hoewel de Britse parodie BULLDOG JACK op zijn eigen komische manier een voltreffer was en ook andere Britten, zoals Jack Buchanan en Ralph Richardson het in de rol van Drummond probeerden. De belangrijkste serie werd rond 1940 gemaakt door Paramount met John Howard als Drummond, John Barrymore als Inspecteur Neilson van Scotland Yard, Reginald Denny als Algy, E.E. Clive als de butler Tenny en tal van meisjes op wie Howard verliefd kon worden. Dit waren korte, onderhoudende detectivefilms van ongeveer een uur met formidabele schurken als J. Carroll Naish, Anthony Quinn, George Zucco en Eduardo Ciannelli. Rond 1950 deden Ron Randall en Tom Conway elk twee Drummond-films, die niet slecht waren, maar het publiek toch niet (meer) aanspraken. De laatste film, getiteld CALLING BULLDOG DRUMMOND, uit 1951 met Walter Pidgeon in de hoofdrol en David Tomlinson als Algy was een plezierig en handig gemaakt produkt. Helaas was niemand in staat om de serie daarna voort te zetten. Twee pogingen hiertoe met Richard Johnson als Drummond werden een flop: DEADLIER THAN THE MALE en SOME GIRLS DO. Er duiken nog steeds oudere films op, die weinig opmerkelijk maar toch onderhoudend zijn, waarin andere acteurs, zoals John Lodge en Ray Milland hun bijdrage leveren aan het personage `Bulldog Drummond`.%WR%LS%WR%VTBULLDOG DRUMMOND%VO%WR%WRBulldog Drummond (1929)%WRThe return of Bulldog Drummond (1934)%WRBulldog Jack (1934)%WRBulldog Drummond Escapes (1937)%WRBulldog Drummond at Bay (1937)%WRBulldog Drummond Comes Back (1937)%WRBulldog Drummond`s Revenge (1937)%WRBulldog Drummond`s Peril (1938)%WRBulldog Drummond in Africa (1938)%WRBulldog Drummond`s Secret Police (1939)%WRBulldog Drummond`s Bride (1939)%WRArrest Bulldog Drummond (1939)%WRBulldog Drummond atBay (1947)%WRBulldog Drummond Strikes Back (1947)%WRThe Challenge (1948)%WR13 Lead Soldiers (1948)%WRCalling Bulldog Drummond (1951)%WRDeadlier Than the Male (1967)%WRSome Girls Do (1969)%WR%LS%WR.