Ashutosh Gowariker

Regisseur, Acteur, Scenarist

Ashutosh Gowariker is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Jodhaa Akbar

2008 | Bollywood

India 2008. Bollywood van Ashutosh Gowariker.

Swades

2004 | Bollywood, Drama

India 2004. Bollywood van Ashutosh Gowariker.

Een succesvolle Indiase wetenschapper (Shahrukh Khan) keert terug naar een dorp in India om zijn oude nanny mee naar de Verenigde Staten te nemen.

Lagaan: Once Upon a Time in India

2001 | Drama, Romantiek, Komedie, Muziek, Historische film, Sportfilm, Musical, Bollywood

India 2001. Drama van Ashutosh Gowariker. Met o.a. Gracy Singh, Rachel Shelley, Paul Blackthorne, Suhasini Mulay en Kulbushan Kharbanda.

In Lagaan: Once Upon a Time in India bindt een bij elkaar geraapt elftal brekebenen aan het einde van de negentiende eeuw de strijd aan met de superieure Engelse overheerser. De inzet is hoog. Wint het zooitje ongeregeld, dan hoeft de hele provincie drie jaar lang geen belasting (lagaan) te betalen. Verliezen ze echter, dan betalen ze driedubbele lagaan, in een magistraal epos vol liefde, romantiek en jaloezie, eer en wraak, sport en politiek, koloniale geschiedenis, klasseverschillen en (vrijheids-)strijd.

West is West

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van David Rathod. Met o.a. Ashutosh Gowariker, Heidi Carpenter, Pearl Padamsee, Rex Delgado en Bernie Segal.

Een student uit Bombay, Vikram (Gowariker), heeft zich ingeschreven aan de Berkeley University in San Francisco. Hij heeft slechts een toeristenvisum en heeft een verblijfsvergunning nodig. Zijn borg wil hem niet helpen. Hij leert door een toeval punker Sue (Carpenter) kennen, die als ouvreuse in een bioscoop de kost verdient. Zij wil zich onafhankelijk maken, en Vikram wil in het land der onbegrensde mogelijkheden blijven. Een verstandshuwelijk is de oplossing voor beider problemen, maar het stel loopt te hoop tegen allerlei beperkingen die zij op hun weg tegenkomen. Onafhankelijk geproduceerde, kleine film over het Amerikaanse immigratieprobleem, gebracht met een lach en een traan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ashutosh Gowariker op televisie komt.

Reageer