Jiří Samek

Acteur

Jiří Samek is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Útěk sézarem

1989 | Familiefilm

Servië en Montenegro 1989. Familiefilm van Jiří Hanibal. Met o.a. Matouš Soukenka, Zdeněk Žák, Zuzana Schulzová, Jiří Samek en Adriena Demartini.

Een gevoelige film over een zes-jarig jongetje dat moeite heeft met de ingewikkelde wereld van de volwassenen. Zijn moeder is weg en vader heeft een nieuwe vriendin, die met veel inspanning het vertrouwen van de jongen zal winnen. Dan blijkt dat zijn mama niet dood is, maar in het buitenland woont. Regisseur Hanibal bewijst met deze film andermaal dat hij kinderen begrijpt en pleit voor eerlijkheid tegenover kinderen. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Jiri Macak.

Vitr v kapse

1982 | Familiefilm, Komedie

Servië en Montenegro/Tsjechië 1982. Familiefilm van Jaroslav Soukup. Met o.a. Lukáš Vaculík, Sagvan Tofi, Ivana Andriová, Zora Ulla Kesslerová en Ilona Svobodová.

Wie van school af komt, denkt klaar te zijn voor het leven. Niets is echter minder waar, zoals de twee helden zullen ondervinden. Ze moeten nog leren leven, in hun baan in de fabriek, in hun liefdesleven en in hun verhoudingen tot hun familieleden. Een lichtvoetige prent over jonge mensen die de maatschappij ingeworpen worden, ervan overtuigd dat alles tot een grap te herleiden is. Ze komen dan ook doorlopend in botsing. Een Tsjechische variante op het geliefkoosde thema van de films van John Hughes maar dan voorzien van een veel delicatere soort humor, met een ernstige ondertoon. De overwegend jonge cast leeft zich uitstekend in hun rol in. Het scenario werd geschreven door Soukup en Miroslav Vaic. Fotografie van Jaromír Sofr.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jiří Samek op televisie komt.

Reageer