Michal Dvorák

1965 Componist

Michal Dvorák (1965) is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Love Lies Bleeding

1999 | Mysterie, Thriller, Misdaad

Verenigde Staten/Australië 1999. Mysterie van William Tannen. Met o.a. Paul Rhys, Emily Raymond, Faye Dunaway, Malcolm McDowell en Wayne Rogers.

Tony Rush baseerde zijn scenario losjes op het nimmer opgeloste mysterie rond wellicht de beroemdste seriemoordenaar uit mensenheugenis, Jack The Ripper, die rond 1888 het Victoriaanse Londen onveilig maakte. Rush zorgde ervoor dat in de film bepaalde 'hoogtepunten' uit Jacks moorddadige carrière worden opgevoerd, maar liet verder zijn eigen fantasie op de vrije loop. Catherine Winwood (Raymond) kiest in weerwil van haar behoudende ouders het mondaine beroep van verslaggeefster en heeft als verloofde Jonathan (Rhys) die aan het begin van een zeer veelbelovende carrière als chirurg staat. Als Catherine zich voor de redactie van de krant gaat verdiepen in het 'werk' van de afgrijselijke blauwbaard, stelt zij meer en meer vast dat de enge vrouwenmoordenaar kennis van de medische wetenschap moet hebben... Dunaway speelt in dit lichtvaardige mysterie de kleine rol van Josephine, die lid is van de vrouwenbeweging en Catherine haar baantje bij het dagblad bezorgt. Het camerawerk is van Vladimir Smutny. Niet echt griezelig.

Zapomenuté světlo

1997 | Drama

Tsjechië 1997. Drama van Vladimir Michálek. Met o.a. Bolek Polívka, Veronika Žilková, Petr Kavan, Jiři Pecha en Antonin Kiský.

Tijdens hoogdagen van communistisch regime, de jaren 1950, wil Rooms plattelandspriester (Pol[KA1]ivka) zijn vervallen kathedraal redden want de partijbonzen trachten ze te slopen. Niemand wil hem helpen, geen geld, en de kerkleiders zelf zijn corrupt. Hij heeft ook emotionele problemen want hij houdt van een lokale vrouw ([KA5]Zilkov[KA1]a) die vecht tegen kanker. Het enige wat hij kan doen is aan bevriende beeldhouwer (Pecha) vragen een kopie te maken van een kostbaar renaissance-beeld in de kerk en het origineel verkopen. Scenario van Milena Jelinel is gebaseerd op roman uit de jaren 1930 van Jakub Demi. Door verhaal naar communistisch regime-periode te verplaatsen komen spirituele en politieke strijd van de priester nog meer tot hun recht. Knap spel en briljant camerawerk van Martin Duba die dankbaar gebruik maakt van nuances tussen plattelandslicht en interieur-ruimte van de kerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michal Dvorák op televisie komt.

Reageer