Gianfranco Parolini

1930 Regisseur, Scenarist, Componist, Editor

Gianfranco Parolini (1930) is regisseur, scenarist, componist en editor.
Er zijn 27 films gevonden.

The secret of the Incas' empire

1987 | Avonturenfilm

Italië 1987. Avonturenfilm van Gianfranco Parolini. Met o.a. John Francis Scott, Kelly London en Conrad Nichols.

Wetenschapper en avonturier Clifton Bradbury gaat, samen met de aantrekkelijke historicus Linda Logan, in de Zuid-Amerikaanse jungle op zoek naar een legendarische inca-stad. Al snel verwordt het avontuur tot een levensgevaarlijke onderneming

The Secret of The Inkas Empire

1987 | Avonturenfilm, Actiefilm, Misdaad

Italië 1987. Avonturenfilm van Gianfranco Parolini. Met o.a. Conrad Nichols, Kelly London, John Francis Scott en Max Laurel.

De zoveelste jacht op een Inca-schat door een jong stel, volkenkundige Nichols en de goed-ogende London, achtervolgd door een paar hebzuchtige gangsters, belaagd door Indianen met giftige pijlen en omringd door gevaarlijke krokodillen. Frank Kramer is een pseudoniem voor Gianfranco Parolini. Het scenario is van Gualberto Sanchez Alvino en regisseur Kramer naar de roman [KL]Secret of the Buried Kingsom[KLE] van Alvino. Het camerawerk is van William Mancori (pseudoniem Guglielmo Mancori).

Yeti, il gigante del 20. secolo

1978 | Sciencefiction

Italië 1978. Sciencefiction van Gianfranco Parolini. Met o.a. Phoenix Grant, Jim Sullivan, Tony Kendall, Cliff Robert en Mimmo Crau.

In Groenland wordt de Verschrikkelijke Sneeuwman uit het Himalajagebergte in bevroren toestand aangetroffen. Eenmaal ontdooid zaait hij dood en verderf, totdat een meisje dat vriendschap met hem heeft gesloten hem overreedt terug te keren naar zijn natuurlijke omgeving. Dit schaamteloos KING KONG- plagiaat is verbazingwekkend amateuristisch in elkaar gezet.

Yeti

1978 | Actiefilm

1978. Actiefilm van Gianfranco Parolini.

In Groenland wordt de Verschrikkelijke Sneeuwman uit het Himalajagebergte in bevroren toestand aangetroffen. Eenmaal ontdooid zaait hij dood en verderf, totdat een meisje dat vriendschap met hem heeft gesloten hem overreedt terug te keren naar zijn natuurlijke omgeving. Dit schaamteloos KING KONG- plagiaat is verbazingwekkend amateuristisch in elkaar gezet.

God's Gun

1976 | Western

Israël/Verenigde Staten 1976. Western van Gianfranco Parolini. Met o.a. Jack Palance, Lee Van Cleef, Paul Smith, Leif Garrett en Richard Boone.

Een moedige priester neemt het op tegen de Clayton-bende, maar moet dit met de dood bekopen. Zijn tweelingbroer, een vermaard scherpschutter, stapt in zijn schoenen en deze onmerkbare persoonsverwisseling komt de Claytons zeer duur te staan. Van Cleef (in dubbelrol) en Palance (als hoofd van de bende) zetten geroutineerd hun welbekende figuren neer in deze spaghetti-western vol geweld, die vermoedelijk meer doden te zien geeft dan enige andere film in dit genre. Parolini regisseerde als Frank Kramer.

Diamante Lobo

1976 | Western

Italië/Israël 1976. Western van Gianfranco Parolini. Met o.a. Lee Van Cleef, Jack Palance, Richard Boone, Sybil Danning en Leif Garret.

De burgers van Juno City, Texas, worden geterroriseerd door Clayton (Palance) en zijn bende. Zelfs de drankzuchtige sheriff en de bange rechter, niet in staat hun autoriteit te laten gelden, worden vernederd. Alleen de dominee durft de tirannen het hoofd te bieden, maar dat moet hij met de dood bekopen. Zijn zoon roept de hulp in van zijn oom, Diamante Lobo (Van Cleef), een uitstekend schutter, die de boeven dan ook een voor een neerlegt. Zwak geregisseerde western met acteurs die plichtmatig hun rollen spelen.

Noi non siamo angeli

1974 | Avonturenfilm, Komedie

Italië 1974. Avonturenfilm van Gianfranco Parolini. Met o.a. Michael Colby, Paul Smith, John Ireland, Woody Strode en Evelyn Kaye.

Schaamteloos plagiaat van de Terence Hill-Bud Spencer formule: een vlotte slimmerik en een domme krachtpatser menen aanspraak te maken op een transportonderneming die nog in handen blijkt te zijn van een schurk die er kwalijke zaakjes mee toedekt. Veel onderlinge ruzie en knokpartijen, maar nog minder humor dan het voorbeeld.

Questa volta ti faccio ricco

1973 | Avonturenfilm, Misdaad, Actiefilm

Duitsland/Italië 1973. Avonturenfilm van Gianfranco Parolini. Met o.a. Antonio Sabato, Brad Harris, Robin MacDavid, Karin Schubert en George Wang.

Werkeloze zeelieden in Hong Kong worden onwetend gestrikt voor drugshandel, die ze tenslotte met de geliefde van de opdrachtgever (die voor de Amerikaanse narcotica-brigade werkt) weten op te rollen. De combinatie van een TRINITA-achtig duo - charmante slimmerik en domme krachtpatser - met karate levert een rommelige, rumoerige en absoluut onleuke serie-film op. (MacDavid speelde vroeger als Brad Harris in MACISTE-films). Parolini regisseerde als Frank Kramer. Scenario van Parolini en Francesco Merli.

The Return of Sabata

1971 | Western

Italië/Frankrijk/Duitsland 1971. Western van Gianfranco Parolini. Met o.a. Jacqueline Alexandre, Lee Van Cleef, Rainer Schöne, Annabella Incontrera en Giampiero Albertini.

Sabata is scherpschutter in een circus geworden, maar ontdekt een complot tussen een bankier, een goudzoeker en een moordenaar onder de circusartiesten. Spaghetti-western moet komisch werken door uitzonderlijke snelheid met vuurwapens van de held. Ook als men kan lachen om bosjes lijken, gaat de grap snel vervelen. Frank Kramer regisseerde als Parolini. Scenario van Renato Izzo. Camerawerk van Sandro Mancori.

Adios Sabata

1971 | Western

Italië/Spanje 1971. Western van Gianfranco Parolini. Met o.a. Yul Brynner, Ignazio Spalla, Dean Reed, Salvatore Billa en Gérard Herter.

Een premiejager, een dief en een revolutionair verenigen zich, om een goudschat die aan Oostenrijk toebehoort, in Mexico te bemachtigen, maar komen daarna in conflict over de bestemming van de poet. Deze komische avonturenwestern werd met meer dan gemiddelde vaart en uitzinnige camerabewegingen in scène gezet. (Overigens heetten de film én de rol van Brynner tijdens de opnamen Indigo Black, wat bij nasynchronisatie werd veranderd om in te haken op Parolini's successen met Lee Van Cleef als Sabata).

Sabata

1969 | Western

Italië 1969. Western van Gianfranco Parolini. Met o.a. Lee Van Cleef, William Berger, Linda Veras, Aldo Canti en Gianni Rizzo.

Eerste en beste deel van de spaghettiwesterntrilogie over de Robin Hood-achtige premiejager Sabata (hier en in deel drie gespeeld door Van Cleef, in het tussendeel door Yul Brynner). Het personage lijkt een spin-off van Van Cleefs beroemde rol als kolonel Mortimer in A Few Dollars More, maar regisseur Parolini (hier actief onder het pseudoniem Frank Kramer) heeft zich schijnbaar ook laten inspireren door James Bond - Sabata maakt gebruik van allerlei gadgets en de toon van de film is nogal tongue-in-cheek. Vermakelijk genrewerk.

Cinque per l'inferno

1969 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Duitsland/Italië 1969. Actiefilm van Gianfranco Parolini. Met o.a. Gianni Garko, Margaret Lee, Klaus Kinski, Luciano Rossi en Aldo Canti.

Amerikaans commando van vijf wordt in 1944 belast met opdracht om achter plannen te komen voor bundeling van Duitse troepen die nederlaag van geallieerden tot gevolg zou kunnen hebben. Oorlogsfilm biedt verbazend ratjetoe van allerlei oorlogssituaties waarbij accent vooral komt te liggen op acrobatisch stuntwerk van vijftal. Lee is dubbelspionne die kapitein Kinski in bed moet houden, zodat helden ongestoord dossiers kunnen fotocopiëren. GB-titel: FIVE FOR HELL.

Se incontri Sartana prega per la tua morte

1968 | Western

Duitsland/Italië 1968. Western van Gianfranco Parolini. Met o.a. Gianni Garko, William Berger, Klaus Kinski, Fernando Sancho en Sydney Chaplin.

Een goudlading van een postkoets wordt geroofd en iedereen rent er achteraan. Sartana (Garko) heeft genoeg schietschijven om in lijken te veranderen. De regisseur verzon het allemaal zelf.

Kommissar X: Drei Blaue Panther

1968 | Thriller

1968. Thriller van Gianfranco Parolini.

Een goudlading van een postkoets wordt geroofd en iedereen rent er achteraan. Sartana (Garko) heeft genoeg schietschijven om in lijken te veranderen. De regisseur verzon het allemaal zelf.

Gangsters per un massacro

1968 | Misdaad

Italië 1968. Misdaad van Gianfranco Parolini. Met o.a. Tony Kendall, Brad Harris en Erika Blanc.

Een lekker spannend verhaal dat zich afspeelt in Montreal, Canada. Een gangster probeert zijn broer terug te vinden die er met de buit van een bankoverval vandoor is gegaan, maar de politie zit hem op de hielen. Als hij zijn broer - zijn evenbeeld - eenmaal gevonden heeft, vermoordt hij hem en neemt zijn identiteit aan om de politie om de tuin te leiden.

Kommissar X - Drei blaue Panther

1967 | Mysterie, Actiefilm

Italië/Duitsland 1967. Mysterie van Gianfranco Parolini. Met o.a. Tony Kendall, Corny Collins, Siegfried Rauch, Brad Harris en Hannelore Auer.

Kendall en Harris ditmaal achter een juwelendief aan - en uiteraard de gestolen juwelen. Een doorsnee produktie uit deze serie die in Duitsland vrij populair was. Video titel: KILL, PANTHER, KILL.

Drei Supermänner räumen auf

1967 | Komedie, Avonturenfilm

Italië/Duitsland 1967. Komedie van Gianfranco Parolini. Met o.a. Tony Rendall, Aldo Canti, Jochen Brockmann, Sabine Sun en Bettina Busch.

Kendall en Harris-vehikel van regisseur Parolini, onder het pseudoniem Frank Kramer, dat met een zevental KOMMISSAR X-films in de tweede helft van de jaren zestig zeer populair was in Duitsland. Het illustre duo krijgt gezelschap van Jordan en gedrieën gaan zij achter 3 miljoen dollar aan, dat ze uit een ambassade moeten zien te halen, terwijl ze door een aartsvijand, Golem, worden dwarsgezeten. Onderhoudend, aktie en stripverhaalachtig.

Kommissar X - Jagd auf Unbekannt

1966 | Misdaad

Duitsland/Italië 1966. Misdaad van Gianfranco Parolini. Met o.a. Tony Kendall, Brad Harris en Maria Perschy.

Zie: Jerry Cotton-serie.

Kommissar X - In den Klauen des goldenen Drachen

1966 | Misdaad, Actiefilm, Mysterie

Duitsland/Italië 1966. Misdaad van Gianfranco Parolini. Met o.a. Tony Kendall, Brad Harris, Barbara Frey, Luisa Rivelli en Frank Littlewood.

Aan dit in het Verre Oosten spelende, gedateerde avontuur van Jo Louis Walker alias Kommissar X (Kendall) kunnen filmbuffs veel meer plezier beleven door een stamboom van de pseudoniemen aan te leggen en te zien wat er allemaal opduikt in de dwarsverbindingen van de cast-n-crew. Rex, die gespeeld wordt door Frank Littlewood, is in het echte leven regisseur Parolini. Het scenario is van Werner Hauff, Stefan Gommermann en Frank Kramer (die in werkelijkheid regisseur Parolini is) naar een verhaal van deze laatste twee, terwijl Hauff niet op de credits staat vermeld. Gebaseerd op de misdaadroman van Bert F. Island, die in werkelijkheid Paul Alfred Müller heet. Regisseur Frank Kramer, die op de aftiteling staat vermeld, is niemand minder Parolini hoogst persoonlijk. Het camerawerk is van Francesco Izzarelli. Eastmancolor, Mono. Zie ook: Jerry Cotton-serie.

Johnny West il macino

1965 | Western

Italië/Spanje/Frankrijk 1965. Western van Gianfranco Parolini. Met o.a. Dick Palmer (Mimmo Palmara), Adriano Micantoni, Mara Cruz, Roberto Camardiel en Roger Delaporte.

De held, onschuldig gevangen, weet uit te breken en een postkoetsoverval te doen mislukken. Hij roeit uit wraak een bende outlaws uit. Een typische spaghetti-western. Niet erg boeiend.

Gli invincibili tre

1964 | Avonturenfilm, Komedie

Italië 1964. Avonturenfilm van Gianfranco Parolini. Met o.a. Alan Steel, Mimmo Palmara, Lisa Gastoni, Rosalba Neri en Carlo Tamberlani.

Ursus (Steel) en twee gespierde vrienden raken betrokken bij een machtsconflict tussen twee naburige volksstammen. De uiterst naïeve bodybuilders-avonturen zijn nog net genietbaar door de licht-ironische, relativerende stijl en het hoge tempo. Parolini regisseerde als Frank Kramer.

Il Vecchio Testamento

1963 | Historische film, Avonturenfilm

Italië 1963. Historische film van Gianfranco Parolini. Met o.a. Brad Harris, Susan Paget, Carlo Tamberlani, John Heston en Margaret Taylor.

Niet zo spectaculair epos, dat losjes gebaseerd is op het Oude Testament. De nadruk ligt vooral op de geschiedenis van het joodse volk, dat Jerusalem verovert en het Koninkrijk Israël sticht. Plichtmatig geacteer, acceptabele zij het niet uitzonderlijke gevechtsscènes en een middelmatige regie. De decors zijn zeker niet slecht. Ook bekend als THE OLD TESTAMENT.

Sansone

1962 | Avonturenfilm

Frankrijk/Italië/Duitsland 1962. Avonturenfilm van Gianfranco Parolini. Met o.a. Brad Harris, Elke Arendt, Serge Gainsbourg, Brigitte Corey en Carlo Tamberlani.

De krachtpatser Samson reist allerlei koninkrijken af om gerechtigheid te brengen. Steun aan verzet tegen een duivelse raadgever van een prinses brengt hem en zijn geliefde in allerlei hachelijke situaties. Sommige exportversies van de film herdoopten de titelheld tot Hercules en de film wijkt in niets af van de inmiddels zeer sleets geworden spektakelformule. De ongegeneerd gluiperige schurk van Gainsbourg is leuk om naar te kijken.

Anno 79, la distruzione di Ercolano

1962 | Avonturenfilm

Frankrijk/Italië 1962. Avonturenfilm van Gianfranco Parolini. Met o.a. Brad Harris, Jany Clair, Jacques Berthier, Philippe Hersent en Mara Lane.

Neef van keizer Titus geniet om krachtpatserij grote populariteit bij leger en bevolking en is daarmee obstakel in de intriges van hoveling die keizer van de troon wil stoten. Spektakelfilm werd met zoveel personages en verwikkelingen versierd dat het feitelijke verhaal nauwelijks meer te volgen valt. Maar of dat een gemis is...

The Fury Of Hercules

1961 | Fantasy

1961. Fantasy van Gianfranco Parolini. Met o.a. Carlo Tamberlani, Mara Berni, Brigitte Corey en Brad Harris.

Neef van keizer Titus geniet om krachtpatserij grote populariteit bij leger en bevolking en is daarmee obstakel in de intriges van hoveling die keizer van de troon wil stoten. Spektakelfilm werd met zoveel personages en verwikkelingen versierd dat het feitelijke verhaal nauwelijks meer te volgen valt. Maar of dat een gemis is...

La Furia di Ercole

1961 | Avonturenfilm

Frankrijk/Italië 1961. Avonturenfilm van Gianfranco Parolini. Met o.a. Brad Harris, Brigitte Corey, Mara Berni, Serge Gainsbourg en Carlo Tamberlani.

Hercules is behulpzaam bij een opstand tegen de tiran, die de koning heeft vermoord en diens dochter laat regeren terwijl hij de touwtjes in handen houdt. Deze formule-spektakelfilm is niet beter of slechter dan veel andere, maar biedt geen enkele verrassing of oorspronkelijke variant of het zou de ironische rol van Gainsbourg als superschurk moeten zijn.

Francois il contrabbandiere

1953 | Romantiek, Misdaad

Italië 1953. Romantiek van Gianfranco Parolini. Met o.a. Doris Duranti, Roberto Mauri en Vira Silenti.

François blijft een paar jaar uit de buurt van de stad, waar hij ooit drugs verkocht. Als hij terugkomt wordt hij verliefd op de dochter van een grote drugshandelaar, die hun verhouding niet tolereert. Maar de liefde overwint, ondanks intrigues en moord. Een aardige film. Er wordt op een vooruitstrevende manier over drugs gepraat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gianfranco Parolini op televisie komt.

Reageer