Rachid Ferrache: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Madame le proviseur : La bête

1994 | Drama

Frankrijk 1994. Drama van José Pinheiro. Met o.a. Danièle Delorme, François Chaumette, Daniel Gélin, Sophie Barjac en Maxime Mansion.

Valentine Rougon (Delorme), directrice van een scholengemeenschap, had nooit gedacht dat een leerling (Mansion) bijgenaamd 'het beest' - in het schooljargon iemand die alles weet en alles kan - voor problemen zou zorgen. Met een grootvader als Nobelprijswinnaar en een vader die les geeft aan een prestigieus collège, moet de wereld aan zijn voeten liggen. Sinds hij weigerde mee te doen met spieken, is hij door zijn klasgenoten doodverklaard. Valentine Rougon neemt een disciplinaire maatregel: zij straft de booswichten en verwijt de jongen dat hij zijn medeleerlingen heeft verklikt. Hij raakt er diep van in de put en Valentine moet haar nek uitsteken: zij moet de invloedrijke ouders van het slachtoffer kalmeren en diens klasgenoten tot inzicht brengen. Tussen Valentine en de jongen groeit tegen het einde een speciale band. Tweede deel van een verhaal in drie delen over een schooldirectrice, een beroep dat in de film weinig aandacht krijgt. De tv-serie, die in 1994 begon, zou een lang leven beschoren zijn. Delorme als Rougon ging in 1999 met 'pensioen' en werd opgevolgd door Charlotte de Turckheim als Alice Vandeleur die tot 2004 aan de school verbonden bleef. Stereo.

Madame le proviseur : Fantasio

1994 | Drama, Familiefilm

Frankrijk 1994. Drama van José Pinheiro. Met o.a. Danièle Delorme, Alexis Derlon, Aurelia Alcais, Renaud Menager en Daniel Gélin.

Valentine Rougon (Delorme), directrice van de scholengemeenschap `Belgrand` maakt zich zorgen over een leerling (Derlon) bijgenaamd de 'dichter'. Hij is een grensgeval en heeft anarchistische neigingen, maar dat is slechts een imago. In werkelijkheid is hij een nihilist, die zich achter een masker verschuilt en gaat van kwaad tot erger. Hij laat zich niet meer zien in de klas, hangt rond op de beroemde Parijse begraafplaats Père Lachaise en verkeert in het gezelschap van het ruigste uitschot van Les Halles. Schoolhoofd Rougon wil er iets aan doen. Gevoelig portret van een jongen die tegen het dagelijkse leven niet is opgewassen met een mooie rol van Derlon. Het scenario van Hervé Hamon en Chantal De Rudder is geïnspireerd op de romans Madame le proviseur en La cause des élèves van Marguerite Gentzbittel. Het camerawerk is van Jacques Guérin. Stereo.

Madame le proviseur : Boycott

1994 | Drama

Frankrijk 1994. Drama van José Pinheiro. Met o.a. Danièle Delorme, Alice Béat, Maxime Mansion, Barbara Schulz en Daniel Gélin.

Madame Valentine Rougon (Delorme) heeft de leiding over het chique lyceum Eug[KA2]ene Belgrand. Meester Lepape (Bénichou) is hier een strenge leraar, die toch erg geliefd is bij de laatstejaars. Hun slagingskansen voor de eindexamens zijn voor een belangrijk deel van hem afhankelijk. Bij het begin van het schooljaar wordt echter slechts een van de twee eindejaarsklassen aan Lepape toevertrouwd, terwijl de andere klas een nieuwe, jonge lerares krijgt. Directrice Rougon beseft niet dat die beslissing in de loop van het schooljaar voor ernstige moeilijkheden zal zorgen. Knap gespeeld schooldrama dat niet erg veel om het lijf heeft. In een school waar financiëel winstbejag boven opvoeding gesteld wordt loopt het verkeerd af, maar gelukkig is er nog de intelligente directrice die uiteindelijk alles toch nog in goede banen zal leiden. Stofferig scenario van Hervé Hamon en Chantal De Rudder naar de romans Madame le proviseur en La cause des élèves van Marguerite Guentzbittel. Inspiratieloze fotografie van Jacques Guerin.

Les enfants des néons

1991 | Drama

Frankrijk 1991. Drama van Brahim Tsaki. Met o.a. Fanny Bastien, Rachid Ferrache, Roumedienne Belrasi en Béatrice Zeitoun.

De twintigjarige Djamel woont met zijn doofstomme en enkele jaren oudere vriend Brahim in een groot gebouw in de een of andere voorstad. Ze hebben zo'n hechte vriendschap en ze kennen elkaar al zo lang dat ze elkaar altijd meteen begrijpen aan de hand van een gebaar of zelfs maar een blik. Verder leven ze van de verkoop van oude metalen. Hun mooie vriendschap wordt echter verstoord door Claude, een Frans meisje waarop Djamel verliefd wordt. De film is niet echt dramatisch en loopt niet lekker omdat het scenario slap en warrig is en omdat de psychologische beschrijvingen van de personages nogal summier zijn. De regisseur beschrijft echter op een scherpzinnige manier het nogal deprimerende voorstadwereldje waarin de jongens leven.

La Bavure

1989 | Misdaad

Frankrijk 1989. Misdaad van Nicolas Ribowsky. Met o.a. Jean-Claude Bourbault, Rachid Ferrache, Jeanne Goupil, Béatrice Agenin en Raymond Pellegrin.

Een nauwgezette bewerking van een misdaadverhaal, waarin Jean-François Coatmeur het thema van de valse beschuldigdiging aansnijdt. Ribowsky, televisieregisseur en gedegen en efficiënt vakman, is grof te werk gegaan met dit scenario en heeft zo te zien zijn acteurs op dezelfde manier geregisseerd. Hij heeft de sfeer, die de zeer fotogenieke stad Rouen eigen is, goed weten te benutten.

L'as des as

1982 | Actiefilm, Komedie, Avonturenfilm

Duitsland​/​​Frankrijk 1982. Actiefilm van Gérard Oury. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Marie-France Pisier, Rachid Ferrache, Franck Hoffmann en Gunter Messner.

De coach van een Frans boksteam op de Olympische Spelen in Berlijn 1936 zet zich in voor een joods jochie wiens familie is vermist. De aanpak als spectaculaire avonturenkomedie van maar al te tragische realiteit is nét-niet-stuitend, ondanks de misse en vooral flauwe grappen rond de figuur van Hitler. Belmondo is minder onuitstaanbaar dan in andere van zijn latere films.

L' As Des As

1982 | Drama, Avonturenfilm, Actiefilm

Frankrijk​/​​Duitsland 1982. Drama van Gérard Oury. Met o.a. Rachid Ferrache, Marie-France Pisier en Jean-Paul Belmondo.

De coach van een Frans boksteam op de Olympische Spelen in Berlijn 1936 zet zich in voor een joods jochie wiens familie is vermist. De aanpak als spectaculaire avonturenkomedie van maar al te tragische realiteit is nét-niet-stuitend, ondanks de misse en vooral flauwe grappen rond de figuur van Hitler. Belmondo is minder onuitstaanbaar dan in andere van zijn latere films.