Jan Schmid is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Rekviem pro panenku

1992 | Thriller

CSHH 1992. Thriller van Filip Renč. Met o.a. Anna Geislerová, Barbora Hrzánová, Sona Velentová, Eva Holubová en Jaroslava Hanusová.

Ren[KA5]c`s sterke speelfilmdebuut is gebaseerd op een afschuwelijke ware geschiedenis uit 1984: een veertien-jarig meisje (Geislerov[KA1]a) belandt door een bureaucratische vergissing in een psychiatrische inrichting voor kinderen inplaats van een gewoon kindertehuis. Het verblijf is een soort concentratiekamp; Geislerov[KA1]a past er niet en men probeert haar te breken, maar zij geeft niet op zichzelf te blijven. De film was in eigen land een (onverwacht) kassucces. Scenario van Igor Chaun en regisseur Renč.

Upir z Feratu

1981 | Fantasy

CSHH 1981. Fantasy van Juraj Herz. Met o.a. Jirí Menzel, Dagmar Veskrnova, Jana Brezkova en Jan Schmid.

Een fantasierijke horrorparodie, losjes gebaseerd op een verhaal van Roald Dahl over een auto die rijdt op het bloed van zijn bestuurder. Wie houdt van de ietwat nostalgische, trage stijl van Herz en openstaat voor dit soort speelse fantasie zal aan deze film beslist plezier beleven.

Le fruit du paradis

1969 |

België 1969. Vera Chytilová. Met o.a. Jitka Novakova, Jan Schmid en Karel Novak.

Een ironische maar ook in zekere zin wanhopige parabel, opgenomen in Belgi[KA3]e door deze destijds zeer opstandige Tsjechische regisseur. Nadat zij de waarheid heeft opge[KA3]eist, onder ogen gezien en naast zich neergelegd, geeft Eva (Novokova) het op. De toespelingen op het regime in Praag zijn zo duidelijk, dat haar tot 1977 het zwijgen werd opgelegd. Een geraffineerde stijl, waarin realiteit en fantasie zijn vermengd met absurde grappen en een grote vrijheid van toonzetting, mede te danken aan de knappe dialogen van haar vaste medewerkster Ester Krumbachova. Niet gespeend van esthetiek, en met zo nu en dan een ingehouden tempo. Feit blijft dat de film weinig heel laat van àlle conformismen.