Nina Ruslanova

Acteur

Nina Ruslanova is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Migranti

1991 | Drama

SU/Rusland 1991. Drama van Valerij Prijomychov. Met o.a. Oksana Arbuzova, Andrej Andrejev, Nina Ruslanova, Jekaterina Vasilieva en Irina Klimova.

Pavel ziet geen toekomst in het leven op het platteland en trekt naar Moskou, waar hij Pavlina ontmoet, die evenals hij in de grote stad een beter bestaan hoopt te vinden. Zij worden veracht door de Moskovieten omdat zij hun baantjes wegpikken. Tijdens hun ontmoeting in een nachtclub, worden ze opgepakt door de politie en kort daarop weer vrijgelaten. Voor hen is terugkeren naar hun geboortedorp niet meer mogelijk. Na de val van het communisme is Moskou een stad geworden van misdaad, corruptie en geweld. Goed spel van de jonge hoofdrolspelers. De regisseur is zelf een voormalig acteur. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Boris Broshovskij.

Afganski izlom

1991 | Avonturenfilm

SU/Italië 1991. Avonturenfilm van Vladimir Bortko. Met o.a. Michele Placido, Tatiana Dogileva, Michail Zhigalov, Filipp Yankovski en Aleksei Serebriakov.

Deze film ging zowel in première als miniserie op de buis en als speelfilm in de bioscoop. Een oorlogsdrama over de Russische aftocht uit Afganistan na negen jaar oorlog. Geheel op locatie opgenomen in Turkistan en Leningrad. Placido speelt stoïcijns de rol van een majoor die door een kwaadaardige kolonel op verschillende missies gestuurd wordt om de terugtrekkende Russische flank te beschermen. Regisseur Bortko had zware kritiek op de Russische inmenging en is er in geslaagd om in deze film een sfeer van droefgeestigheid en verslagenheid te scheppen. De ondergeschikte plots zijn zwak en de verhouding tussen de getrouwde Placido en een blonde verpleegster is niet interessant, behalve als de wreede, naar seks hongerende kolonel er zich mee bemoeit. De gevechtsscènes zijn indrukwekkend, maar het slot is teleurstellend. Ook bekend als AFGHAN BREAKDOWN.

Gambrinus

1990 | Drama

SU 1990. Drama van Dmitriy Meskhiev. Met o.a. Nina Ruslanova, Michail Bezverkhniy, Irina Rozanova, Alexandr Trofimov en Boris Plotnikov.

Gambrinus is een klein kroegje in Odessa, dat heel populair is bij zeelieden, dieven, hoeren en bureaucraten. Het bier vloeit rijkelijk en zij genieten van het spel van de beroemde joodse violist Sashka. Op een dag horen zij dat Sashka vermoord is tijdens een pogrom. Een film naar het gelijknamige verhaal van Kuprin.

Ona s metloy, on v chernoy shliape

1987 | Fantasy

SU 1987. Fantasy van Vitali Makarov. Met o.a. Maria Evstigneeva, Alexander Frish, Michail Svetin, Nina Ruslanova en Michail Kononov.

Svetin, een fervent literator, kan de laatste tijd geen letter meer op papier krijgen. Plotseling wordt hij omringd door figuren uit verschillende Russische sprookjes. Met hen beleeft hij leuke avonturen, hij wordt verliefd, enzovoort. Prettig om naar te kijken, maar het verhaal doet nogal gekunsteld aan.

Moj droeg Ivan Lapsjin

1984 | Drama

SU 1984. Drama van Aleksej German jr.. Met o.a. Andrej Boltnev, Nina Ruslanova, Andrej Mironov, Aleksej Jarkov en Nina Roezlanova.

De Sovjetunie in de jaren dertig: Stalin heerst. De inspecteur van politie Ivan Lapsjin gelooft heilig in de idealen van de revolutie en jaagt meedogenloos op misdadigers. Merkwaardigerwijs woont hij in een gemeenschap van kunstenaars en intellectuelen, die we nader leren kennen. Een niet eenvoudige, maar boeiende film met een opmerkelijke, nerveuze cameravoering en apart kleurgebruik.

Korotkie vstretsji

1967 | Drama

SU 1967. Drama van Kira Muratova. Met o.a. Kira Muratova, Nina Ruslanova en Vladimir Visotski.

Een meisje wordt verliefd op een geoloog die tijdelijk in de buurt werkzaam is. Als hij verdwenen is probeert ze hem op te sporen en belandt zo bij zijn vrouw, voor wie ze huishoudster wordt. Het meisje ontdekt dat, ondanks ups en downs, de man en de vrouw veel van elkaar houden en vertrekt voor hij arriveert. Deze film lag twintig jaar op de plank. De reden zou kunnen zijn dat de vrouw werkzaam is bij het huisvestingsbureau en we haar aan het werk zien, waaruit blijkt dat de bureaucratie bepaald niet vlekkeloos werkt. de rol van de geoloog wordt gespeeld door Visotski, de betreurde 'Russische Bob Dylan'

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nina Ruslanova op televisie komt.

Reageer