Pierre-André Boutang

Regisseur, Acteur

Pierre-André Boutang is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Depardieu... le regard des autres

2000 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 2000. Documentaire van Catherine Jivora en Pierre-André Boutang. Met o.a. Le Dœuff, Nathalie Baye, Claude Berri, Michel Blanc en Bertrand Blier.

Een collage van diverse interviews, gegeven door een uiteenlopende reeks mensen op even uiteenlopende tijdstippen, over de Franse acteur G[KA1]erard Depardieu (1948). Op die manier trachten de makers een beeld te cre[KA3]eren van de persoon, de mythe, de mens, de acteur, de zakenman, de regisseur, enz., zonder dat Depardieu zelf op de pijnbank gelegd wordt. Helaas wordt het haast een promotiefilm voor hem, want nergens is er een woord kritiek te bespeuren in de soms ellenlange hommages. Het geheel wordt ge[KA3]illustreerd met fragmenten uit zowel zijn theaterwerk, o.a. [KL]Les gar[KA10]cons de la bande[KLE] van Matt Crowley (uit 1968) en [KL]Galapagos[KLE] van Jean Chatenet (uit 1971). Met een fragment uit LES VALSEUSES (1974) belanden we dan bij het serieuze filmwerk. Een documentaire die uitsluitend in de smaak zal vallen van de kritiekloze Depardieu-fans. De regisseurs schreven zelf het scenario en tekenden tevens voor de montage. Fotografie is van Barney Gumble.

Mon frère Jacques

1961 | Biografie

België 1961. Biografie van Pierre Prévert. Met o.a. Jacques Prévert, Catherine Prévert en Pierre-André Boutang.

Pierre Prévert vertelt op schitterende, persoonlijke en de non-conformistische wijze die hem eigen is over Jacques. Een opvallende selectie en montage van archiefbeelden en filmfragmenten, de mooie plaatjes van Willy Kurant incluis. Maar buiten dat komt met Jacques Prévert een complete Franse artistieke en creatieve periode tot leven. Van wezenlijk belang om hem te leren kennen. Het was ook de tijd waarin de RTBF goed werk deed maar daar gaat het nu niet om.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pierre-André Boutang op televisie komt.

Reageer