Maurice Chevalier: cast en muziek.
Er zijn 45 films gevonden.

Ciné Follies

1977 | Komedie, Musical

Frankrijk 1977. Komedie van Philippe Collin. Met o.a. Maurice Chevalier, Raimu, Arletty, Jean Gabin en Tino Rossi.

Een interessante, nostalgische compilatiefilm met fragmenten uit Franse komedies en musicals van Maurice Tourneur, Jean Boyer, Christian Jaque, Edmond T. Gréville, Léon Mathot, Jacques Tourneur, Raymond Bernard, maar ook van enkele buitenlandse regisseurs uit de jaren dertig.

That's Entertainment, Part II

1976 | Musical

Verenigde Staten 1976. Musical van Gene Kelly. Met o.a. Gene Kelly, Fred Astaire, Bing Crosby, Judy Garland en Maurice Chevalier.

In That's Entertainment! (1974) werd al een honderdtal muzikale fragmenten uit Hollywood-films bij elkaar geraapt. Maar er was nog genoeg materiaal voorhanden om nogmaals zo'n compilatie samen te stellen. Fred Astaire en Gene Kelly fungeren als gastheer en blikken terug op dertig jaar filmgeschiedenis. Ze tonen naast fragmenten uit musicals als An American in Paris en Singin' in the Rain ditmaal ook stukjes uit komedies als A Night at the Opera en uit klassiekers van het kaliber Boys Town. Kelly en Astaire doen wat dansjes tussendoor. Net iets minder leuk dan deel een. In 1994 volgde er nog een That's Entertainment! III.

Chantons sous l'Occupation

1976 | Oorlogsfilm

Frankrijk 1976. Oorlogsfilm van André Halimi. Met o.a. Maurice Bardêche, Michel Audiard, André Pousse, Arno Brecker en Jean-Louis Bory.

Een satire op het gedrag van de leden van de Parijse incrowd, die zich tijdens de Duitse bezetting min of meer aanpast. Een amusante en curieuze film die echter aan de oppervlakte blijft steken. In bijna negendig minuten trekt een (te) groot aantal beroemdheden of wat daarvoor door moet gaan voorbij. Wie kent bijvoorbeeld Michel Gyarmathy?

Le chagrin et la pitié

1970 | Oorlogsfilm, Documentaire

Frankrijk​/​​Zwitserland​/​​Duitsland 1970. Oorlogsfilm van Marcel Ophüls. Met o.a. Charles Braun, Matheus Bleibinger en Georges Bidault.

Opeenvolging van getuigenissen van mensen die de Duitse bezetting van 1940-45 meemaakten in Frankrijk. Regisseur Oph[KA3]uls koos als centraal punt de stad Clermont-Ferrand, die in de buurt ligt van Vichy, waar de regering P[KA1]etain zich had gevestigd. Wat denken die mensen ervan, een kwart eeuw later, hoe reageren ze, nu de tijden zijn veranderd en de Duitsers weer handelspartners van Frankrijk zijn? Oph[KA3]uls laat bekende politici en militairen aan het woord, zoals Pierre Mend[KA2]es- France, Anthony Eden, Albert Speer (Hitler's minister van bewapening) en Emile Couladon, maar ook gewone mensen. Hij confronteert Fransen met Duitsers. Als waarnemer neemt hij zelf geen deel aan het debat. De balans die hij opmaakt is verrassend, fascinerend, virtuoos en stemt tot nadenken. Ophüls zelf was verantwoordelijk voor scenario en interviews, samen met André Harris en Alain de Sédouy. De film werd tot een geheel gemonteerd door Claude Vajda en André Juraz. André Gazut en Jurgen Thieme stonden in voor het camerawerk. Volgens hetzelfde principe maakte Ophüls in 1988 HOTEL TERMINUS.

Monkeys, Go Home!

1967 | Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Familiefilm van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Maurice Chevalier, Dean Jones, Yvette Mimieux, Bernard Woringer en Clement Harari.

Een Disney-niemendalletje over een man die een olijven-gaard in Frankrijk erft en apen traint om de oogst binnen te halen. Flinterdun; louter voor kinderen. Zwnaezang van Chevalier. Scenario van Maurice Tombragel naar het boek The Monkeys van G.K. Wilkinson. Camerawerk van William Snyder.

Go Home! Monkeys

1967 | Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Familiefilm van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Jules Munshin, Yvette Mimieux, Maurice Chevalier en Dean Jones.

Een Disney-niemendalletje over een man die een olijven-gaard in Frankrijk erft en apen traint om de oogst binnen te halen. Flinterdun; louter voor kinderen. Zwnaezang van Chevalier. Scenario van Maurice Tombragel naar het boek The Monkeys van G.K. Wilkinson. Camerawerk van William Snyder.

Panic Button

1964 | Misdaad

Verenigde Staten 1964. Misdaad van George Sherman. Met o.a. Maurice Chevalier, Eleanor Parker, Jayne Mansfield, Mike Connors en Akim Tamiroff.

Het verhaal gaat over de telg uit een gangsterfamilie, die naar Italië gaat om daar een pilot op te nemen voor de tv. De inspanningen van de zoon zijn gedoemd om te mislukken om zo voor ouders-gangsters-producenten een aardig bedrag te hebben, dat van de belasting kan worden afgeschreven. Een milde komedie, opgenomen in Europa met veteranen als sterren en een goede rolbezetting gaat verloren in de amateuristisch aangepakte produktie.

I'd Rather Be Rich

1964 | Komedie

Verenigde Staten 1964. Komedie van Jack Smight. Met o.a. Sandra Dee, Maurice Chevalier, Andy Williams, Robert Goulet en Gene Raymond.

Een luchtige nieuwe versie van: IT STARTED WITH EVE. Dee vindt een plaatsvervangende verloofde om een stervende grootvader een plezier te doen, want die wil haar gelukkig zien. Alleen de scènes met Chevalier en Gingold zijn pittig.

A New Kind of Love

1963 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1963. Romantiek van Melville Shavelson. Met o.a. Paul Newman, Joanne Woodward, Thelma Ritter, Eva Gabor en Maurice Chevalier.

Newman wordt door zijn hoofdredacteur, wiens vrouw hij heeft versierd, naar Parijs verbannen. In het vliegtuig ontmoet de eeuwige charmeur de mooie maar koele modeontwerpster Woodward, op wie hij weinig indruk maakt. In de Franse hoofdstad volgt hij modeshows, en hij merkt dat zij, heel discreet, foto`s neemt voor haar baas. Uiteindelijk zal hij er natuurlijk in slagen haar hart op te warmen. Driestuiversverhaal dat enkele vinnige dialogen bevat (vooral Ritter steelt de show) maar de belofte niet helemaal waarmaakt: daarvoor bezit het scenario van Shavelson te weinig hoogtepunten. Het door Daniel Fapp gefilmde Parijs beantwoordt volledig aan de ansichtkaartenverzameling die elke Amerikaan bezit van de lichtstad. Componist Leith Stevens kreeg een Oscarnominatie voor zijn score.

Jessica

1962 | Komedie, Drama

Verenigde Staten​/​​Frankrijk​/​​Italië 1962. Komedie van Jean Negulesco en Oreste Palella. Met o.a. Angie Dickinson, Maurice Chevalier, Noël-Noël, Sylva Koscina en Agnes Moorehead.

Dickinson speelt een Italiaanse vroedvrouw, op wie de meeste mannen uit het dorp een oogje hebben. Chevalier is de geestelijke van de parochie. Een onzin-film. Edith R. Sommer en Ennio de Concini bewerkten de roman van Flora Sandstrom The Midwife of Pont Clery tot scenario. Camerawerk van Piero Portalupi.

In Search of the Castaways

1962 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1962. Avonturenfilm van Robert Stevenson. Met o.a. Maurice Chevalier, Hayley Mills, George Sanders, Wilfrid Hyde-White en Michael Anderson jr.

Op een dag vindt de excentrieke Franse professor Paganel (Chevalier) een briefje in een fles. Het is afkomstig van Captain Grant, een al twee jaar vermiste zeeman. Samen met de kinderen van Grant gaat hij naar hem op zoek. Een lange en gevaarlijke zoektocht wordt het, eerst naar de toppen van de Andes, later naar Australië en Nieuw-Zeeland. Onderweg liggen gevaren op de loer: een aardbeving, een tsunami, een vraatzuchtige condor en onbetrouwbare sujetten. Aardig, ouderwets vermaak, dus, in dit door Disney verfilmde verhaal van Jules Verne.

Fanny

1961 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1961. Drama van Joshua Logan. Met o.a. Leslie Caron, Maurice Chevalier, Charles Boyer, Horst Buchholz en Baccaloni.

Prachtig opgenomen en van mooie muziek voorziene dramatische versie van Marcel Pagnol's trilogie over een jong meisje dat met haar kind wordt achtergelaten door een zeeman die het avontuur zoekt. Chevalier en Boyer spelen schitterend.

Pepe

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van George Sidney. Met o.a. < Cantinflas, Dan Dailey, Shirley Jones, Janet Leigh en Jack Lemmon.

Deze ongelooflijk lange, waardeloze film verspilt het talent van Cantinflas en vele, vele anderen. Alleen gaan zien wanneer u wanhopig bent. Oorspronkelijke lengte 195m.

Olympia

1960 | Romantiek, Komedie, Historische film, Drama

Verenigde Staten​/​​Italië 1960. Romantiek van Michael Curtiz. Met o.a. Sophia Loren, John Gavin, Maurice Chevalier, Isabel Jeans en Carlo Hinterman.

De Habsburgers in Wenen, begin 19e eeuw. De jonge weduwe van een prins mag het kasteel niet verlaten, want ze heeft zich lichtzinnig en allesbehalve koninklijk gedragen. Ze wordt verliefd op een Amerikaan die een dagje langskomt. De Habsburgers willen dat zij trouwt met een edelman. Ze verzet zich en de Amerikaan komt terug om haar te halen. Een alleraardigste film vol intriges en misverstanden, maar gelukkig komt alles aan het eind weer goed.

Can-Can

1960 | Musical

Verenigde Staten 1960. Musical van Walter Lang. Met o.a. Frank Sinatra, Shirley MacLaine, Maurice Chevalier, Juliet Prowse en Louis Jourdan.

Doffe versie van Cole Porters musical over Parijs in de jaren rond 1890. Advocaat Sinatra verdedigt MacLaine om de 'gewaagde' dans te mogen laten doen in haar nachtclub. Chevalier en Jourdan proberen het met charme, maar Sinatra is te blasé en MacLaine is te schel. Liedjes: 'C'est Magnifique', 'I love Paris', 'Let's Do It', 'Just One of Those Things'.

Count Your Blessings

1959 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1959. Komedie van Jean Negulesco. Met o.a. Deborah Kerr, Rossano Brazzi, Maurice Chevalier, Martin Stephens en Tom Helmore.

Niet zo'n leuke komedie en de glimlach van Chevalier helpt ook al niet. Kerr trouwt met Franse playboy Brazzi tijdens WO II; hij gaat er vandoor en blijft flirten. Hun kind spant samen om ze weer bij elkaar te brengen. Naar een roman van Nancy Mitford door Karl Tunberg in scenario gebracht. Camerawerk van Milton Krasner en George J. Folsey.

Gigi

1958 | Musical, Historische film

Verenigde Staten 1958. Musical van Vincente Minnelli. Met o.a. Leslie Caron, Maurice Chevalier, Louis Jourdan, Hermione Gingold en Jacques Bergerac.

De laatste klapper van het grote MGM-musicaltijdperk is allesbehalve de minste. Sterren Caron en Chevalier, regisseur Minnelli en schrijvers Lerner en Loewe, ieder een rij aan beroemde musicals op hun cv, stuwen Gigi naar hoog niveau. Het is de Pretty Woman van de jaren vijftig. Jongedame Gigi in Parijs aan het begin van deze eeuw begrijpt de Franse obsessie voor liefde niet. Ondanks waarschuwingen van familie, blijft Gigi haar ongepolijste zelf. Als Gaston (Jourdan) ten tonele verschijnt wil Gigi zichzelf toch veranderen, maar voor Gaston hoeft het niet. Welgeteld acht Oscars en het liedje 'Thank Heaven for Little Girls' onderstrepen de klasse van Gigi.

Love in the Afternoon

1957 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1957. Komedie van Billy Wilder. Met o.a. Gary Cooper, Audrey Hepburn, Maurice Chevalier, John McGiver en Van Doude.

Vergeet het leeftijdsverschil tussen Cooper en Audrey en geniet van de sprankelende romantische humor met Chevalier als Hepburns vader die privé-detective is. McGiver geeft goede steun in deze geestige Wilderkomedie die in Parijs speelt. Het scenario is van Claude Anet. Het camerawerk is van William C. Mellor.

My Seven Little Sins

1954 |

1954. Jean Boyer. Met o.a. Collette Ripert, Maurice Chevalier en Paolo Stoppa.

Vergeet het leeftijdsverschil tussen Cooper en Audrey en geniet van de sprankelende romantische humor met Chevalier als Hepburns vader die privé-detective is. McGiver geeft goede steun in deze geestige Wilderkomedie die in Parijs speelt. Het scenario is van Claude Anet. Het camerawerk is van William C. Mellor.

J'avais sept filles

1954 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1954. Komedie van Jean Boyer. Met o.a. Maurice Chevalier, Delia Scala, Colette Ripert, Maria Frau en Paolo Stoppa.

Een werkloos balletgroepje aan de Côte d'Azur dringt bij een rijke, bejaarde bon vivant binnen en geeft zich voor zijn onwettige dochters uit. Hij trapt er even in, maar bezorgt ze toch een engagement bij een door hem zelf gefinancierde revue. De matte regie en het onvoldoende acteren van de 'dochters' worden maar net gecompenseerd door het spel van Chevalier als de oude schuinsmarcheerder.

Cento anni d'amore

1954 | Romantiek, Familiefilm

Italië 1954. Romantiek van Lionello De Felice. Met o.a. Aldo Fabrizi, Maurice Chevalier en Eduard De Filippo.

Heerlijke, onderhoudende film met licht ironische ondertoon over honderd jaar Italiaanse zeden en gebruiken. Verschillende verhalen en personages lopen door elkaar heen. Verrukkelijk spel.

Schlagerparade

1953 | Muziek

Duitsland 1953. Muziek van Erik Ode. Met o.a. Germaine Damar, Walter Giller, Bully Buhlan, Karl Schönböck en Lys Assia.

Een jonge, onbekende componist schrijft een aardig liedje, maar een ander dreigt met de eer te gaan strijken. Er wordt in deze film zoveel gezongen dat het verhaaltje naar de achtergrond verdwijnt, maar dat zal ook wel de bedoeling zijn geweest.

Ma pomme

1950 | Komedie, Musical

Frankrijk 1950. Komedie van Jean Boyer. Met o.a. Maurice Chevalier, Sophie Desmarets, Véra Norman, Jean Wall en Jane Marken.

Een clochard blijkt onverwacht mede-erfgenaam van een enorm fortuin. Zijn nieuwe status en de mentaliteit van de andere erfgenamen staan hem zo tegen dat hij van de erfenis zou afzien als hij daarmee niet een meisje benadeelde dat door geldgebrek niet met haar verloofde kan trouwen. Ook bij haar veroorzaakt het geld echter een kloof met de jonge echtgenoot. Deze meer sentimentele dan geestige komedie met de simpele en conformistische moraal dat geld niet gelukkig maakt, heeft een pasklare sterrol voor Chevalier die sindsdien het titellied op zijn repertoire zou houden.

Le roi

1949 | Komedie

Frankrijk 1949. Komedie van Marc-Gilbert Sauvajon. Met o.a. Annie Ducaux, Sophie Desmarets, Jacqueline Noëlle, Maurice Chevalier en Alfred Adam.

`Nieuwe` versie van de film uit 1936 van Pierre Colombier, maar nu met Chevalier in de hoofdrol als Jean de Vierde, koning van Cerdagne, die de industrieel en afgevaardigde in de volksvertegenwoordiging Bourdier (Adam) bezoekt naar aanleiding van een uitnodiging voor een jachtpartijtje en zich compromitteert met diens vrouw Youyou (Desmarets). Boudier troost zich echter allang met Jeans voormalige ma[KA4]itresse Th[KA1]er[KA2]ese Marnix (Ducaux). Boudier is misschien een illusie armer over zijn echtgenote, maar daarvoor in de plaats krijgt hij een ministerspost. Oorspronkelijk een succesvolle boulevardklucht uit 1908 en als herverfilming een mislukking, niet in de laatste plaats door Chevalier, die ongeschikt is voor de rol. Het scenario is van Gaston Arman de Caillavet en Emmanuel Arène, die het toneelstuk van Robert de Flers bewerkten. Het camerawerk is van Robert Le Febvre. Ruim een halve eeuw later heftig gedateerd en oubollig.

Le silence est d'or

1947 | Romantisch drama

Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1947. Romantisch drama van René Clair. Met o.a. Maurice Chevalier, François Périer, Marcelle Derrien, Dany Robin en Raymond Cordy.

Een filmregisseur die ondanks zijn gevorderde leeftijd nog steeds succes heeft bij de vrouwen, maakt het meisje op wie hij verliefd is de ster van zijn film, maar verliest haar daarbij aan haar jongere tegenspeler. Ondanks de ironische kijk op het studiosysteem in de beginperiode van de zwijgende film, voert de melancholie de boventoon in Clairs Franse comeback na zijn oorlogsjaren in Hollywood. Het charmeursverleden van Chevalier compenseert, wat hij als acteur tekort komt voor dramatischer momenten van zijn rol (die eigenlijk voor Jules Raimu was bestemd). Camerawerk van Armand Thirard en Alain Douarinou.

Pièges

1939 | Thriller

Frankrijk 1939. Thriller van Robert Siodmak. Met o.a. Maurice Chevalier, Marie Déa, Erich von Stroheim, Pierre Renoir en André Brunot.

Elf jonge vrouwen zijn in Parijs spoorloos verdwenen. Een vriendin van [KA1]e[KA1]en van hen laat zich als lokvogel gebruiken door ook te reageren op advertenties voor kamermeisjes. Het behendig geconstrueerde misdaadintrige kreeg voor het thrillergenre de ideale visuele aanpak van Siodmak, maar de film is daarnaast nu ook interessant door de manier waarop de dreigende WO II in scenario (Jacques Companeez en Ernest Neuville) en dialoog zijn verwerkt. Eén van de zeer weinige ernstige rollen van Chevalier.

Break the News

1938 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1938. Komedie van René Clair. Met o.a. Jack Buchanan, Maurice Chevalier, June Knight, Marta Labarr en Garry Marsh.

Twee danspartners besluiten in het nieuws te komen door de dood van een van hen te ensceneren. De ander belandt in de gevangenis wanneer de 'dode' partner echt verdwenen blijkt. Naar de roman La mort en fuite van Loid de Gouriadec, al in 1936 verfilmd door André Berthomieu in Frankrijk. In 1965 draaide Norman Jewison een Amerikaanse versie met THE ART OF LOVE. Deze versie is dunnetjes, maar bevat enkele levendige zang- en dansnummers.

The Beloved Vagabond

1936 | Musical, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1936. Musical van Curtis Bernhardt. Met o.a. Maurice Chevalier, Betty Stockfeld, Margaret Lockwood, Desmond Tester en Austin Trevor.

Een Franse architect met zwerversnatuur doet afstand van een Engelse geliefde die zijn vader van celstraf kan redden door een rijk huwelijk. Met de zoon van zijn hospita maakt hij een voettocht door Frankrijk om te 'vergeten' en vormt met een dorpsmeisje een trio dat al muziek makend hun brood verdient. Net als hij het dorpsmeisje als vrouw gaat zien, duikt de Engelse weer op en moet hij kiezen tussen een bohémien-leven of society-status. Remake van de zwijgende film als muzikaal vehikel voor Chevalier, krijgt met name tijdens de omzwervingen elegante stylering, die het simpele verhaaltje op meer dan een onderhoudend niveau tilt. Simultaan werd met deels andere acteurs een Franse versie gemaakt: LE VAGABOND BIEN-AIMÉ.

Le Vagabond bien-aimé

1936 | Komedie, Musical

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1936. Komedie van Curtis Bernhardt. Met o.a. Maurice Chevalier, Betty Stockfeld, Hélène Robert, Serge Grave en Austin Trevor.

Deze Franse versie van de Britse musical THE BELOVED VAGABOND heeft omgekeerde plus- en minpunten: de Londense scénes zijn hier minder overtuigend, terwijl de omzwervingen door Frankrijk dank zij de acteurs meer in de gepaste toon zijn. Robert is echter, als het simpele natuurmeisje op wie de zingende zwerver Chevalier pas op het nippertje verliefd wordt, geen partij voor Margaret Lockwood in de Engelse film.

L'homme du jour

1936 | Komedie

Frankrijk 1936. Komedie van Julien Duvivier. Met o.a. Maurice Chevalier, Elvire Popesco, Josette Day, Alerme en Robert Lynen.

De gemakken en ongemakken van een rechtschapen, brave burger die een even opwindende als kort durende populariteit geniet. Een vroege satirische komedie over de media met een bittere nasmaak, kenmerkend voor het werk van Duvivier. Uitgezonderd het helaas overdreven en gedateerde spel van Chevalier, is deze film in geen enkel opzicht verouderd.

Avec le sourire

1936 | Komedie

Frankrijk 1936. Komedie van Maurice Tourneur. Met o.a. Maurice Chevalier, Marie Glory, André Lefaur, Paule Andral en Marcel Vallée.

Berooide avonturier wordt verliefd op revuefigurante en werkt zich om haar op als directeur van de Opéra en lanceert haar als ster. Op maat gemaakt voor Chevalier, sterk gedateerd, maar met een bepaalde charme.

L'homme des Folies-Bergère

1935 | Komedie

Frankrijk 1935. Komedie van Marcel Achard. Met o.a. Maurice Chevalier, Nathalie Paley en Sim Viva.

Dit is de Franse en Franstalige versie van in zelfde jaar in Hollywood gedraaide FOLIES-BERG[KA2]ERE, ook met Chevalier. Hij speelt dubbele rol: die van baron Cassini, gereputeerd bankier en van de musicalartiest Eug[KA2]ene Charlier, die heel wat succes heeft met o.m. zijn imitaties van de baron. De echte baron komt voor dilemma te staan wanneer hij tegelijkertijd op twee verschillende plaatsen moet zijn: een bal in aanwezigheid van een minister en een vergadering met geheime zaken. Charlier wordt gevraagd als dubbelganger van de baron op vergadering aanwezig te zijn. Niemand heeft wat in de gaten, zelfs Cassini`s vrouw (Paley) niet. Als film enkel interessant om Chevalier aan het werk te zien in beide films. De Amerikaanse, gedraaid door Del Ruth, met Ann Sothern en Merle Oberon, haalt het moeiteloos op de Franse.

Folies Bergère

1935 | Musical

Verenigde Staten 1935. Musical van Roy Del Ruth. Met o.a. Maurice Chevalier, Ann Sothern, Merle Oberon, Eric Blore en Ferdinand Munier.

Artiest Chevalier wordt gevraagd om voor een aristocratische zakenman door te gaan en moet dan tijdelijk de felle Sothern voor de elegante Oberon inruilen. Heerlijk; uitstekende Busby Berkeley achtige muzieknummers die de Oscar van 1935 wonnen. Opnieuw gemaakt als: THAT NIGHT IN RIO en ON THE RIVIERA.

Folies Bergre

1935 |

1935. Roy Del Ruth. Met o.a. Maurice Chevalier, Ann Sothern, Eric Blore en Merle Oberon.

Artiest Chevalier wordt gevraagd om voor een aristocratische zakenman door te gaan en moet dan tijdelijk de felle Sothern voor de elegante Oberon inruilen. Heerlijk; uitstekende Busby Berkeley achtige muzieknummers die de Oscar van 1935 wonnen. Opnieuw gemaakt als: THAT NIGHT IN RIO en ON THE RIVIERA.

The Merry Widow

1934 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1934. Muziek van Ernst Lubitsch. Met o.a. Maurice Chevalier, Jeanette MacDonald, Una Merkel, Edward Everett Horton en George Barbier.

Een kostbare, verrukkelijke verfilming van de operette van Lehar - met charme - typerend voor Lubitsch en een uitgelezen rolbezetting. De aanstekelijke muziek is nog altijd eerste klasse. Scenario van Ernest Vajda en Samson Raphaelson. Camerawerk van Oliver T. Marsh. Hertiteld: THE LADY DANCES.

The Way to Love

1933 | Musical

Verenigde Staten 1933. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Maurice Chevalier, Ann Dvorak, Edward Everett Horton, Minna Gombell en Nydia Westman.

Chevalier wordt verliefd op een messenwerpster (Dvorak) in een omstuimige muzikale komedie, waar onder het titelliedje: 'I'm A Lover Of Paris'.

A Bedtime Story

1933 | Musical

Verenigde Staten 1933. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Maurice Chevalier, Helen Twelvetrees, Baby LeRoy, Adrienne Ames en Edward Everett Horton.

Luchtige Chevalier-musical over een Parijse playboy die zich vaderlijk ontfermt over een te vondeling gelegde baby, maar daardoor wel zijn liefdeleven in de war ziet lopen.

One Hour with You

1932 | Musical, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1932. Musical van Ernst Lubitsch en George Cukor. Met o.a. Maurice Chevalier, Jeanette MacDonald, Genevieve Tobin, Roland Young en Charles Ruggles.

De stijlvolle romance van een gelukkig getrouwd stel wordt in de war gebracht door de komst van de flirtende Tobin. Een herverfilming van THE MARRIAGE CIRCLE van Lubitsch uit 1924; gestart door Cukor, voltooid door Lubitsch met Cukor als zijn assistent. De liedjes omvatten de titelsong en 'What Would You Do?'. Samson Raphaelson bewerkte een toneelstuk van Lothar Schmidt tot scenario.

Make Me a Star

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van William Beaudine. Met o.a. Fredric March, Tallulah Bankhead, Clive Brook, Claudette Colbert en Maurice Chevalier.

Een kijkje in de keuken van filmland met veel bekende acteurs die zichzelf spelen. Erwin als de jongen die het in de films wil maken en Blondell als de handige dame die hem op weg helpt. Vertier van de bovenste plank.

Love Me Tonight

1932 | Musical

Verenigde Staten 1932. Musical van Rouben Mamoulian. Met o.a. Maurice Chevalier, Jeanette MacDonald, Myrna Loy, C. Aubrey Smith en Charles Butterworth.

Derde en ongetwijfeld beste van de vier films die Chevalier en MacDonald samen maakten. Chevalier is een Parijse kleermaker, die per ongeluk in aristocratische kringen terechtkomt en verliefd wordt op prinses MacDonald. Het sprookjesachtige scenario van Samuel Hoffenstein, Waldemar Young en George Marion Jr., naar een toneelstuk van Leopold Marchand en Paul Armont, groeide uit tot een geestige, sprankelende film, die nog niets van zijn charme heeft verloren. Mamoulians regie is bijzonder vlot. De twee hoofdrolspelers zijn goed op elkaar ingespeeld en stralen een aanstekelijk enthousiasme uit. Enkele klassiek geworden songs, zoals 'Isn't It Romantic' en 'Mimi', maken de film nog aantrekkelijker. Onvergetelijke combinatie van komedie, melodrama en muziek. Fotografie is van Victor Milner, en Richard Rogers en Lorentz Hart stonden in voor de songs.

The Stolen Jools

1931 | Mysterie, Komedie

Verenigde Staten 1931. Mysterie van William McGann. Met o.a. Wallace Beery, Buster Keaton, Jack Hill, Allen Jenkins en J. Farrell McDonald.

Tijdens het Screen Stars Annual Ball worden de juwelen gestolen van Norma Shearer. Dat is op zich niet zo erg, maar ze werden gestolen van de dieven (Robinson en Stone) die ze afhandig hadden gemaakt van Norma. De agent van dienst (Beery) roept de hulp in van inspecteur Eddie Kane. Deze loopt de studio`s af op zoek naar acteurs die het bal bijwoonden om uit te zoeken wie van hen de dief is. Het verhaal is natuurlijk ondergeschikt aan de vele gastrollen van bekende gezichten die meestal slechts enkele seconden in beeld zijn. Het verhaal is dan ook maar bijzaak (er werd trouwens geen scenario-credit gegeven). Het unieke is dat de verschillende studio's samenwerkten voor dit project dat opgezet werd door Chesterfield Cigarettes ten bate van het N.V.A. tuberculose sanatorium in Saranac Lake, New York, dat later het Will Rogers Memorial Hospital for Respiratory Diseases zou worden. Een zeldzaam juweeltje dat veel te weinig vertoond wordt. Hoskins staat op de credits als Farina, Beard als Stymie, Chaney als Chubby, DeBorba als Echo, Hutchins als Wheezer en Pete the Dog als Pete the Pup. Mono. In Engeland werd het uitgebracht als THE SLIPPERY PEARLS.

The Smiling Lieutenant

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van Ernst Lubitsch. Met o.a. Charles Ruggles, Maurice Chevalier, Miriam Hopkins, Claudette Colbert en Elizabeth Patterson.

Tijdens het Screen Stars Annual Ball worden de juwelen gestolen van Norma Shearer. Dat is op zich niet zo erg, maar ze werden gestolen van de dieven (Robinson en Stone) die ze afhandig hadden gemaakt van Norma. De agent van dienst (Beery) roept de hulp in van inspecteur Eddie Kane. Deze loopt de studio`s af op zoek naar acteurs die het bal bijwoonden om uit te zoeken wie van hen de dief is. Het verhaal is natuurlijk ondergeschikt aan de vele gastrollen van bekende gezichten die meestal slechts enkele seconden in beeld zijn. Het verhaal is dan ook maar bijzaak (er werd trouwens geen scenario-credit gegeven). Het unieke is dat de verschillende studio's samenwerkten voor dit project dat opgezet werd door Chesterfield Cigarettes ten bate van het N.V.A. tuberculose sanatorium in Saranac Lake, New York, dat later het Will Rogers Memorial Hospital for Respiratory Diseases zou worden. Een zeldzaam juweeltje dat veel te weinig vertoond wordt. Hoskins staat op de credits als Farina, Beard als Stymie, Chaney als Chubby, DeBorba als Echo, Hutchins als Wheezer en Pete the Dog als Pete the Pup. Mono. In Engeland werd het uitgebracht als THE SLIPPERY PEARLS.

The Big Pond

1930 | Muziek, Komedie

Verenigde Staten 1930. Muziek van Hobart Henley. Met o.a. Maurice Chevalier, Claudette Colbert, George Barbier en Nat Pendleton.

Claudette laat Maurice naar Amerika overkomen waar hij het goed doet in de kauwgumfabriek. De charme van Chevalier doet de oppervlakkigheden vergeten; liedje: 'You Brought A New Kind Of Love To Me'.

Paramount on Parade

1930 | Musical

Verenigde Staten 1930. Musical van Dorothy Arzner, Otto Brower, Edmund Goulding, Victor Heerman en Edwin Knopf. Met o.a. Nancy Carroll, Leon Errol, Stuart Erwin, Gary Cooper en Helen Kane.

Een Nederlandse 'editie' van de revuefilm PARAMOUNT ON PARADE waarvoor in de Paramount-geluidsfilmstudio's te Joinville bij Parijs Nederlandse scènes met Frenkel, Mien Duymaer en Louis Davids werden opgenomen, die tussen de Amerikaanse nummers werden gevoegd, zoals dat ook voor andere landen met deze showfilm werd gedaan.

The Love Parade

1929 | Musical

Verenigde Staten 1929. Musical van Ernst Lubitsch. Met o.a. Maurice Chevalier, Jeanette MacDonald, Lillian Roth, Lionel Belmore en Lupino Lane.

Het allereerste samengaan van Chevalier en MacDonald in een genoeglijke operette met een chique Lubitsch-regie over liefde in de Franse koninklijke familie. Virginia Bruce is een van Jeannettes hofdames. Het beste liedje is 'Dream Lover'.