Beatrice Richter (1948) is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Schwester Weiß

2015 | Drama

Duitsland 2015. Drama van Dennis Todorovic. Met o.a. Lisa Martinek, Zeljka Preksavec, Beatrice Richter, Anna Ottmann en Tim Bergmann.

Een auto-ongeluk heeft Helene Weiß (Martinek) van al haar herinneringen beroofd; ook haar omgekomen echtgenoot en tienerdochter zijn uit het geheugen gewist. Eerste stap terug in de wereld is een revalidatieretraite in het klooster waar Helenes zus Birgit (Preksavec) als de non Maria een godvruchtig leven leidt. Wat klinkt als een recept voor Bergmaniaanse zwaarmoedigheid blijkt een soms welhaast laconieke blik op een onvoorziene herkansing, vrij van verleden en verdriet. Bezonnen spel, fraaie winterse locaties en ampel stof tot overpeinzing maken deze in het dialect van de Zuid-Duitse streek Zwaben opgenomen zusterfilm tot een ongewoon drama.

Tatort - Tod eines Polizisten

1995 | Mysterie

Duitsland 1995. Mysterie van Jürgen Roland. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Mark Keller, Horst Frank en Rolf Becker.

Holger Witt, een jonge politieagent, wordt in Hamburg in zijn dienstauto neergeschoten. Hoofdcommissaris Paul Stoever (Krug) en zijn collega Peter Brockm[KA3]oller (Brauer) leiden het onderzoek en twijfelen tussen twee verdachten: punker Hasso Frisch (Heinrich) en politieman Klaus Schuster (Greiling) die mee op patrouille was, maar beweert niets gezien te hebben. Deze politieman blijkt ook contacten te hebben met het rosse milieu van de hanzestad. Tamelijk spannend opgezet, maar als de kaarten geschud zijn, aardig snel afgewerkt. Het scenario is van Dieter Hirschberg en Gerd Reinhard. De 23ste zaak van Stoever en Brockmöller. Aflevering 301.

Künstlerpech

1994 | Komedie

Duitsland 1994. Komedie van Walter Weber. Met o.a. Ulrich Pleitgen, Beatrice Richter, Konstantin Graudus, Rolf Nagel en Siegfried W. Kernen.

Pleitgen was een ster aan het theaterfirmament. Optimistisch en onbezorgd gaat hij met een vriendin op vakantie. Samen jagen zij in korte tijd al zijn geld erdoor. Als hij terugkomt staat hij werkloos op straat en zijn vrienden laten hem in de steek. Hij bedenkt een vernuftig ideetje om al zijn z.g. `vrienden` een lesje te leren. Best aardige misdaadkomedie, niet te verwarren met de gelijknamige film van Gerhard Bronner uit 1954. Wepper (Inspektor Klein uit Derrick speelt een bijrolletje als... Fritz Wepper.

In guten Händen

1989 | Drama, Misdaad

Duitsland 1989. Drama van Rolf von Sydow. Met o.a. Anke Sevenich, Helmut Berger, Günter Mack, Peter Pasetti en Marina Krogull.

Een goedkope, nare film over domme ouders die hun baby zonder toezicht achterlaten in de kolossale tuin van de rijke grootvader die eventjes weg is en zo zou terugkomen. Hun zoontje wordt gekidnapt, wat gezien wordt door een inbreker en een voorspelbaar spelletje van chantage etc. voltrekt zich. Chlichématig tot en met de afloop. Zeker niet naar ieders smaak.

Mit mir nicht, du Knallkopp

1983 | Misdaad, Komedie

Duitsland 1983. Misdaad van May Spils. Met o.a. Werner Enke, Beatrice Richter, Michael Gahr, Henry van Lyck en Kurt Weinzierl.

Een man bezit een automatisch geweer. Zijn tweelingbroer in de DDR wil het graag in bezit krijgen en hij stuurt een agente naar de man. De contactman van de agente is echter gezwicht voor de kapitalistische smaak, maar de bezitter van het geweer redt iedereen van het kwaad in deze langdradige en vervelende film.

Laß' das - ich haß' das

1983 | Komedie

Duitsland 1983. Komedie van Horst Hächler. Met o.a. Beatrice Richter, Michael Schanze, Gunther Philipp, Katja Wolf en Karl Lieffen.

Een onderneming die kolenmijnen exploiteert, probeert de boerderij van Beate en haar twee ooms te kopen. Medewerker Dieter slaagt hier bijna in, maar door zijn liefde voor Beate komt hij in het andere kamp. Als komedie bedoeld natuurbeschermings-engagement. Een uiterst bescheiden milieufilm.

Die Wilden Fünfziger

1983 | Drama

Duitsland 1983. Drama van Peter Zadek. Met o.a. Jurai Kukura, Boy Gobert, Christine Kaufmann, Peter Kern en Nora Barner.

Jacob Formann klimt in twintig jaar op van gauwdief tot grootindustrieel, oftewel: het Wirtschaftswunder in beeld gebracht aan de hand van de geschiedenis van één man. Een éénzijdig en chauvinistisch beeld van het Duitsland van de jaren 1950-'60, waarin volgens deze film slechts 'vrouwen, vreten en grote zaken' een rol zouden hebben gespeeld. Scenario van Wolfgang Bornheim. Vrije bewerking naar ideeën van een roman van Johannes Mario Simmel. Camerawerk van Jost Vacano.

Trokadero

1981 |

Duitsland 1981. Klaus Emmerich. Met o.a. Ludwig Hirsch, Franz-Xaver Kroetz, Lisi Mangold, Werner Asam en Beatrice Richter.

De Oostenrijkse zanger Hirsch en de Beierse schrijver van arbeiderstoneel Kroetz als acteursduo, dat in deze satire op pad gaat om 'meisjes in te kopen' voor de keten van massagesalons die zij willen oprichten.

Liebe unter 17

1971 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1971. Erotiek van Veit Relin. Met o.a. Eva Mattes, Beatrice Richter, Viola Schmelt en Gustl Meyer-Fürst.

Deze semi-documentaire laat zien wat er allemaal kan gebeuren (lees natuurlijk: kan misgaan) met meisjes onder de zeventien. Het geheel is verlucht met statistieken en lijkt op seksonderricht voor ongeletterde chimpansees. De film is een zwak excuus voor het tonen van wat schaamhaar. Zie ook: 'Aufklärungs'-films.