Pam Marsden

Producer

Pam Marsden is producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Het regent gehaktballen 2

2013 | Animatie

Verenigde Staten 2013. Animatie van Cody Cameron en Kris Pearn.

De Sony-animatiefilm Cloudy with a Chance of Meatballs (2009), over een onzekere uitvinder die een machine bedenkt die water in levend voedsel verandert, was een prettige verrassing én een succes aan de kassa. Dus kwam er een vervolg. Cloudy with a Chance of Meatballs 2 / Het regent gehaktballen 2 heeft helaas alle karakteristieken van een blockbuster-sequel: meer lawaai en spektakel, minder verhaal en charme. Wat de film toch de moeite waard maakt zijn de 39 'foodimals', waaronder de vervaarlijke Cheespider: een cheeseburger-spin met Franse frietjes-poten en sesamzaadogen.
Met in de originele versie de stemmen van oa Bill Hader, Anna Farris en James Caan. En in de Nederlandstalige versie de stemmen van oa Tim Murck, Do en Johnny Kraaijkamp jr.

Het Regent Gehaktballen (3D)

2009 | Animatie, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 2009. Animatie van Phil Lord en Chris Miller.

Sinds Flints laatste uitvinding naar de wolken is geschoten, hoef je maar naar het weerbericht luisteren om te weten wat er ‘s avonds op het menu staat. Cheeseburgers, spareribs en pasta, alles valt uit de hemel in deze lekker anarchistische animatiefilm naar het gelijknamige jeugdboek van Judi en Ron Barrett. Vanzelfsprekend blijven de vreselijke gevolgen niet uit; een rampenfilm met een plaatselijk voedseloverschot, daar komt het met al die spaghetti-tornado’s en vleesetende kippen op neer. Tikkeltje slap scenario, maar de animatie is alleraardigst – zeker in 3D. Met in de Nederlandse versie de stemmen van Do, Thom Hoffman, Huub Dikstaal, Frans Limburg en Matthias Lybeert.

Cloudy with a Chance of Meatballs

2009 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 2009. Animatie van Phil Lord en Christopher Miller.

Uitvinder Flint is niet erg succesvol. Maar nadat in zijn vissersdorpje door een recessie niets anders meer te eten is dan sardientjes wordt hij de held als hij een machine uitvindt die water verandert in voedsel. En als die machine in een wolkenpartij belandt regent het voedsel: pizza's, snoepjes en spaghetti met gehaktballen. Maar dan gaat het mis en valt er wel erg veel voedsel uit de hemel. Leuke animatiefilm, vooral in 3D erg geslaagd. In de Amerikaanse versie spraken onder andere cult-acteur Bruce Campbell en Mr. T de stemmen in. In 2013 kwam er een niet onaardig vervolg.

Beestenboel

2006 | Animatie, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten/Duitsland 2006. Animatie van Steve Oedekerk.

Het idee achter Beestenboel (originele titel Barnyard) is aardig: dieren gedragen zich als mensen zodra we even niet kijken. Regisseur Oedekerk kiest er echter voor om deze gedachte te nemen als achtergrond bij een klef verhaal over leiderschap en een roeping.
In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van oa Kasper van Kooten, Niki Romijn en Johnny Kraaykamp jr.
In de originele, Engels gesproken versie met de stemmen van oa Kevin James, Courteney Cox en Sam Elliott.

Dinosaur

2000 | Animatie, Familiefilm, Fantasy, Thriller, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2000. Animatie van Eric Leighton en Ralph Zondag. Met o.a. D.B. Sweeney, Alfre Woodard, Ossie Davis, Max Casella en Hayden Panettiere.

Voor de ouder die nietsvermoedend met kind zit te kijken, begint Dinosaur lieflijk genoeg. Ze zien een nest eieren met erboven een knap geprogrammeerde vegetarische dinosaurus die duidelijk de aanstaande moeder is, want ze heeft van die warmte uitstralende Disney-ogen. De hand van de verbijsterde ouder zal te laat de onschuldige kinderoogjes beschermen voor de plots aanrazende, monsterlijke vleesetende dino, die alle eieren behalve één (de toekomstige hoofdpersoon) vertrapt en een vriendelijke dino doodbijt. Dan moet de verwoestende kometenregen nog komen. Mickey Mouse in Armageddon: het naar nieuwe hoogtes brengen van digitaal realisme gaat niet samen met Disney's vertrouwde hang naar gezellig pratende dieren.
Met in de originele, Engels gesproken versie de stemmen van oa D.B. Sweeney, Alfre Woodard en Ossie Davis.

op televisie
1 uitzending

Dinosaur (2000) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zaterdag 06 oktober
SBS 9
18:55 - 20:30

Reageer