Inti Briones

Cameraman

Inti Briones is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Vazante

2017 | Drama, Avonturenfilm

Brazilië/Portugal 2017. Drama van Daniela Thomas. Met o.a. Adriano Carvalho, Luana Nastas, Sandra Corveloni, Roberto Audio en Vinicius Dos Anjos.

Wanneer veedrijver en slavenhouder Antonio anno 1821 terugkeert naar zijn afgelegen diamantmijn op een Braziliaanse bergkam, blijken zijn vrouw en kind te zijn gestorven in het kraambed. Kort daarop trouwt hij het nichtje van zijn overleden vrouw, kampt hij met opstandige slaven en probeert hij de lege mijn tot een plantage om te vormen. Stemmige, in zwart-wit gedraaide tragedie over heerszucht, onvermogen en waanzin, die zich traag als een negentiende-eeuwse roman ontspint. Soms wat onvast qua vertelling, maar van een opvallend visuele schoonheid.

The Loneliest Planet

2011 | Thriller

Verenigde Staten/Duitsland 2011. Thriller van Julia Loktev. Met o.a. Gael García Bernal, Hani Furstenberg en Bidzina Gujabidze.

Een leuk, verliefd stel, Alex (Bernal) en Nica (Furstenberg), reist een paar maanden voor hun geplande bruiloft door de Georgische Kaukasus. Op een dag trekken ze met een gids (Gujabidze) de bergen in en genieten van het imposante landschap. En dan gebeurt er iets, waardoor de twee elkaar heel anders gaan bekijken. Fijne, broeierige film met scherpe observaties en fraaie beelden van het enorme bergmassief. Bergen zonder bomen, zodat de personages zich nergens achter kunnen verschuilen.

El cielo, la tierra y la lluvia

2008 | Experimenteel

Chili/Frankrijk/Duitsland 2008. Experimenteel van José Luis Torres Leiva. Met o.a. Julieta Figueroa, Angélica Riquelme, Mariana Muñoz, Pablo Krögh en Norma Norma Ortiz.

El cielo, la tierra y la lluvia volgt een handvol inwoners van een Chileens kustplaatsje, waaronder de melancholieke Ana, de man op wie ze verliefd is, haar beste vriendin en dier verstandelijk gehandicapte zus. El cielo, la tierra y la lluvia is prachtig gefotografeerd, met een schildersoog voor licht en donker, maar wat vooral opvalt, is de onverschilligheid waarmee debuterend regisseur Torres Leiva zijn personages benadert.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Inti Briones op televisie komt.

Reageer