Inti Briones is cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Tarde para morir joven

2018 | Drama

Chili/Brazilië/Argentinië/Qatar 2018. Drama van Dominga Sotomayor Castillo. Met o.a. Demian Hernández, Antar Machado, Magdalena Tótoro, Matías Oviedo en Andrés Aliaga.

Chili 1990. De zestienjarige Sofía brengt met leeftijdgenoot Lucas en andere kinderen haar laatste zomervakantie bij haar vader door in een hippiekolonie net buiten Santiago. Een intieme, bitterzoete coming of age in dromerig licht die het einde van een idyllische jeugd inluidt. Disharmonie schemert door in incidenten met de watertoevoer, een inbraak en een vermiste hond, die langzaam het ware gezicht van de bewoners en de buitenwereld tonen. Paradijselijke nostalgie door een merkbaar vrouwelijk perspectief, met een tikkeltje voorspelbare afloop.

Vazante

2017 | Drama, Avonturenfilm

Brazilië/Portugal 2017. Drama van Daniela Thomas. Met o.a. Adriano Carvalho, Luana Nastas, Sandra Corveloni, Roberto Audio en Vinicius Dos Anjos.

Wanneer veedrijver en slavenhouder Antonio anno 1821 terugkeert naar zijn afgelegen diamantmijn op een Braziliaanse bergkam, blijken zijn vrouw en kind te zijn gestorven in het kraambed. Kort daarop trouwt hij het nichtje van zijn overleden vrouw, kampt hij met opstandige slaven en probeert hij de lege mijn tot een plantage om te vormen. Stemmige, in zwart-wit gedraaide tragedie over heerszucht, onvermogen en waanzin, die zich traag als een negentiende-eeuwse roman ontspint. Soms wat onvast qua vertelling, maar van een opvallend visuele schoonheid.

The Loneliest Planet

2011 | Thriller

Verenigde Staten/Duitsland 2011. Thriller van Julia Loktev. Met o.a. Gael García Bernal, Hani Furstenberg en Bidzina Gujabidze.

Een leuk, verliefd stel, Alex (Bernal) en Nica (Furstenberg), reist een paar maanden voor hun geplande bruiloft door de Georgische Kaukasus. Op een dag trekken ze met een gids (Gujabidze) de bergen in en genieten van het imposante landschap. En dan gebeurt er iets, waardoor de twee elkaar heel anders gaan bekijken. Fijne, broeierige film met scherpe observaties en fraaie beelden van het enorme bergmassief. Bergen zonder bomen, zodat de personages zich nergens achter kunnen verschuilen.

El cielo, la tierra y la lluvia

2008 | Experimenteel

Chili/Frankrijk/Duitsland 2008. Experimenteel van José Luis Torres Leiva. Met o.a. Julieta Figueroa, Angélica Riquelme, Mariana Muñoz, Pablo Krögh en Norma Norma Ortiz.

El cielo, la tierra y la lluvia volgt een handvol inwoners van een Chileens kustplaatsje, waaronder de melancholieke Ana, de man op wie ze verliefd is, haar beste vriendin en dier verstandelijk gehandicapte zus. El cielo, la tierra y la lluvia is prachtig gefotografeerd, met een schildersoog voor licht en donker, maar wat vooral opvalt, is de onverschilligheid waarmee debuterend regisseur Torres Leiva zijn personages benadert.