Diana Bracho

Acteur

Diana Bracho is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

El secreto de Romelia

1989 | Drama

Mexico 1989. Drama van Busi Cortés. Met o.a. Diana Bracho, Pedro Armendáriz jr en Dolores Beristain.

Met de bedoeling haar erfgoed op te eisen, keert een vrouw na vele jaren afwezigheid naar haar geboortedorp terug. Na een conventioneel begin, wordt de film geleidelijk aan interessanter en toont hij vooral de geschiedenis van het macho-gedrag door de verschillende generaties van Mexicanen heen. Een goede film gebaseerd op de roman van Rosario Castellanos.

El heroe desconocido

1984 | Drama

Mexico 1984. Drama van Julian Pastor. Met o.a. Rafael Inclán, Diana Bracho en María Montano.

Een man in wie niemand in het dorp is geïnteresseerd en wie door niemand serieus wordt genomen, besluit op een goede dag een roemvolle voorouder te verzinnen en diens reputatie als 'geschenk' aan de gemeenschap aan te bieden. Aldus bewerkstelligt hij de oprichting van een standbeeld ter ere van de onbekende held. Beschaafde en goed vertolkte film.

Antonietta

1982 | Biografie, Drama

Mexico/Frankrijk/Spanje 1982. Biografie van Carlos Saura. Met o.a. Isabelle Adjani, Hanna Schygulla, Carlos Bracho, Ignacio Lopez Tarso en Gonzalo Vega.

Een journalist werkt aan een boek over zelfmoord door vrouwen en komt zo op het spoor van een dweperige Mexicaanse idealiste, die aan het begin van deze eeuw haar volk intellectueel en cultureel probeerde te verheffen en na het politiek failliet van haar minnaar zich in de Parijse Notra Dame door het hart schoot. Zowel door het potentiële talent van de medewerkers als door het fascinerende feitenmateriaal een zeer teleurstellende, ongeïnspireerde film, die een saaie ondramatische geschiedenisles-met-lichtbeelden werd. Documentaire archiefopnamen benadrukken de lusteloosheid van de ensceneringen. Adjani geeft de titelrol nog enig romantisch elan, maar Schygulla is als de journaliste zó onverschillig, dat haar research geen enkele motivatie krijgt.

Actas de Marusia

1975 | Drama

Mexico 1975. Drama van Miguel Littin. Met o.a. Gian Maria Volonté, Diana Bracho, Claudio Obregon, Salvador Sanchez en Ernesto Gómez Cruz.

Een aangrijpende sociaal-dramatische film van de maker van ALSINO Y EL CONDOR, gesitueerd in Chili in 1907. Littin verhaalt de strijd van Chileense mijnwerkers tegen hun Britse bazen die, als de staking uit de hand dreigt te lopen, niet aarzelen het leger in te schakelen. In een strak tempo geregisseerd en uitstekend vertolkt is dit het prototype van een boeiende, intelligente en sociaal relevante thesisfilm. Muziek van Mikis Theodorakis.

El castillo de la pureza

1972 | Drama

Mexico 1972. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Claudio Brook, Rita Macedo, Arturo Beristain, Diana Bracho en Gladys Barmejo.

Een man, geobsedeerd door het groeiende zedenverval, sluit gedurende achttien jaar zijn vrouw en kinderen in een soort 'zuiverheidscitadel' op. Gebaseerd op authentieke feiten, met ontzettend veel talent in beeld gebracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Diana Bracho op televisie komt.

Reageer