Harald Röbbeling

Regisseur

Harald Röbbeling is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Zyankali

1948 | Mysterie, Drama

Oostenrijk 1948. Mysterie van Harald Röbbeling. Met o.a. Siegfried Breuer, Maria Andergast, Rudolf Prack, Arthur Popp en Klaramaria Skala.

Eerste Oostenrijkse misdaadfilm van na de oorlog. Een fanatiek wetenschapsman beschouwt ieder middel als gerechtvaardigd om zijn doel te bereiken: de ontwikkeling van een geneesmiddel tegen kanker. Hij schrikt zelfs niet voor een moord terug, die hem het benodigde geld voor zijn onderzoek verschaft. Maar zijn beste vriend, een rechercheur, krijgt argwaan. Het verhaal van deze krimi verliest aan spanning door de stuntelige verfilming.

Fregola

1948 | Komedie, Mysterie, Muziek

Oostenrijk 1948. Komedie van Harald Röbbeling. Met o.a. Marika Rökk, Siegfried Breuer, Rudolf Prack, Gustav Waldau en Josef Meinrad.

Een revuedanseres die op zoek is naar de moordenaar van haar verloofde, komt in Parijs terecht door een verkeerd spoor te volgen. Zij heeft als detective geen succes, maar vindt wel een echtgenoot. Fantasieloze misdaadfilm, die te veel plaats inruimt voor de dansscènes. Eerste naoorlogse film van Rökk.

Die Verjüngungskur

1948 | Drama, Familiefilm, Komedie

Oostenrijk 1948. Drama van Harald Röbbeling. Met o.a. Paul Löwinger, Sepp Löwinger, Lotte Lang, Olga von Tobny en Martha Marbo.

Een boer met een altijd en eeuwig mopperende echtgenote neemt drastische maatregelen: Hij beweert dat hij tijdens een verjongingskuur een jeugdige en sterke knaap is geworden, en maakt zijn echtgenote het leven vreselijk zuur. In werkelijkheid is het echter zijn neef, die zich in zijn plaats bij hem thuis heeft genesteld, en de echtgenote is blij wanneer ze na het ontdekken van het bedrog eindelijk haar eigen man weer terugkrijgt. Schunnige boerenklucht in komediestijl, met onbekwame acteurs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Harald Röbbeling op televisie komt.

Reageer