Lo van Hensbergen

Acteur

Lo van Hensbergen is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Louisa, een woord van liefde

1972 | Drama

België 1972. Drama van Paul Collet, Pierre Drouot en Paul Collet en Pierre Drouot. Met o.a. Willeke van Ammelrooy, Roger Van Hool, André van de Heuvel, Alison Macro en Lo van Hensbergen.

Een romantisch melodrama, gesitueerd in 1914, over twee vrienden en een weggelopen rijk meisje. Oppervlakkig geflirt met fraaie ensceneringen (camera van Eddy van der Enden) en als verrassing Monets 'Déjeuner sur l'herbe' als een tot leven gekomen schilderij.

Plantage Tamarinde

1964 | Drama

Nederland 1964. Drama van Michael Forlong. Met o.a. Albert van Dalsum, Paul Storm, Elly van Stekelenburg, Piet Ellvelt en Han Rijnbeck.

Het door Hans Keuls geschreven scenario naar diens eigen toneelstuk over een Curaçaose koloniaal wiens dochter omgaat met de snuggere, onwettige zoon van de zwarte huishoudster, bleef in de verfilming té toneelmatig en té pretentieus. Regie en acteerwerk is ronduit zwak.

De dertig seconden

1964 | Drama

Nederland 1964. Drama van Walter van der Kamp. Met o.a. Ko van Dijk, Ina van Faassen, Jan Retèl, Lo van Hensbergen en Femke Boersma.

Een psychologisch drama naar een scenario van Dimitri Frenkel Frank over het afkeurings-angstsyndroom van een ex- oorlogsvlieger, thans gezagvoerder in de burgerluchtvaart aan het einde van zijn carrière. Gezien zijn leeftijd moet hij regelmatig op zijn geschiktheid worden getest, wat door een collega wordt afgenomen. Beide mannen kennen elkaar al sedert de WO II en koesteren onderhuids een zeker wantrouwen tegenover elkaar, dat tot grote spanningen lijdt. Een typisch Hollands tv- spel met bekwame rollen van Van Dijk, Retel en Van Faasen. Door de AVRO geproduceerd en op de buis gebracht.

Moutarde van Sonaansee

1959 | Komedie

Nederland 1959. Komedie van Toon Hermans. Met o.a. Toon Hermans, Jan van der Horst, Wiesje Bouwmeester, Lo van Hensbergen en Heddy Bouber.

Hermans heeft het wèl moeten weten toen deze rommelig gefilmde reeks schetsjes en liedjes een grote flop bleek te zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lo van Hensbergen op televisie komt.

Reageer