Paul America

Acteur

Paul America is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Ciao Manhattan

1973 | Drama

Verenigde Staten 1973. Drama van John Palmer en Kiell Rostad. Met o.a. Edie Sedgewick, Wesley Hayes, Geoffrey Briggs, Isabel Jewel en Jane Holzer.

Een hopeloos verouderde semidocumentaire film die zich afspeelt in het Newyorkse undergroundmilieu van 'the swinging sixties', de gloriedagen van drugs, vrije liefde en Andy Warhol. Het heeft allemaal iets tragisch, en de verondersteld arty vormgeving gaat op den duur behoorlijk op de zenuwen werken. Let op fenomeen Vadim in een bijrol als dr. Braun. Met muziek van o.a. Richie Havens en Kim Fowley.

My Hustler

1965 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1965. Drama van Chuck Wein. Met o.a. Paul America, Ed Hook, Joseph Campbell en John McDermott.

We bevinden ons op het strand van Fire Island. `Hustler` Paul America ligt zalig te zonnen. Ondertussen gaat, op het terras van een zomerhuis, een ouder wordende `queen` een weddenschap aan met zijn buurman. Wie van de twee zal als eerste de knappe blonde kerel in zijn bed krijgen? Wat later volgen we America en een andere kerel terwijl ze een douche nemen en hun toilet maken. Ondertussen wisselen ze tips uit over hoe je snel geld kunt verdienen. De eerste Warhol-productie met een minimum aan plot. Er is zelfs sprake van montage en een klein beetje camerawerk (van Paul Morrissey). Voor de eerste maal liet Warhol de regie over aan zijn medewerker Wein, die ook het scenario schreef. De film zelf komt nu wat voorbijgestreefd over, maar desondanks werd het toch een waardevol document over het Amerikaanse homo- wereldje rond 1965. Zoals steeds bij Warhol hou je ervan of knak je erop af.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul America op televisie komt.

Reageer