Pál Gábor

Regisseur

Pál Gábor is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

La Sposa era bellissima

1987 | Drama, Romantiek

Hongarije/Italië 1987. Drama van Pál Gábor. Met o.a. Ángela Molina, Marco Leonardi, Massimo Ghini, Stefania Sandrelli en Simona Cavallari.

Molina speelt een mooie, jonge 'onbestorven weduwe' in Sicilië, wier man na de geboorte van hun zoon is weggelopen om in West-Duitsland te gaan werken en nooit meer is teruggekomen. Haar geval is typisch voor veel vrouwen in het dorpje, maar op een goede dag verschijnt de liefde in de vorm van een jonge arts uit Milaan en voor het eerst overwint ze haar twijfels en de tegenwerking van haar zoon en durft ze te genieten van de vriendschap van een man. Goede spelers en mooie muziek.

The Long ride

1983 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten/Hongarije 1983. Oorlogsfilm van Pál Gábor. Met o.a. John Savage, Kelly Reno, Ildiko Bansagi, Laszlo Mensaros en Ferenc Bacs.

In de herfst van 1944 wordt een Amerikaanse bommenwerper neergehaald boven Hongarije. De piloot overleeft het en wordt door het Hongaarse verzet opgevangen. Hij sluit vriendschap met een jonge verzetsman die met hem de gevaarlijke tocht naar Italië zal ondernemen. Een clichématig maar goed gemaakt en onderhoudend verzetsdrama met solide vertolkingen van Savage en Reno en opmerkelijk camerwerk van Elemer Ragalyi.

Angi Vera

1979 | Drama

Hongarije 1979. Drama van Pál Gábor. Met o.a. Veronika Papp, Erzsi Pásztor, Tamás Dunai en Eva Szabó.

In 1948 wordt een verlegen achttienjarig meisje naar de Partijschool van de communistische regering gestuurd. Haar kritische houding wordt door de harde opvoedingsmethoden en door drie nieuwe vriendschappen in een fanatisch dogmatische houding veranderd. Liefde voor de leraar wordt haar bijna fataal. Deze zeer indringende film geeft een beeld van de genadeloze scholingspraktijken in het stalinistische Hongarije. De relatieve tolerantie van de huidige regering inzake kritiek op het recente verleden wordt door deze film aangetoond.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pál Gábor op televisie komt.

Reageer