Arik Bernstein

Producer

Arik Bernstein is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Inheritance

2012 | Drama

Frankrijk/Israël/Turkije/Palau 2012. Drama van Hiam Abbass. Met o.a. Hafsia Herzi, Hiam Abbass en Makram Khoury.

Galilea, 2006. Terwijl Israëlische jachtvliegtuigen Libanon bestoken, begint op de grond een oorlog binnen een vooruitstrevende Palestijnse familie vanwege de wellicht te vooruitstrevende partnerkeus - een Brit - van dochterlief. Dit deels autobiografische regiedebuut van gearriveerde actrice Abbass (Lemon Tree), een telg uit een Palestijnse familie in Israëlisch Galilea, beklijft dankzij het intieme beeld van mensen die worstelen met de balans tussen moderniteit en traditie, tussen individualisme en familie. Abbass maakte met Inheritance een warme ode aan haar jeugd, land en familie.

Jaffa, the Orange's Clockwork

2009 | Documentaire

België 2009. Documentaire van Eyal Sivan.

Het verhaal speelt zich af in één enkele dag, van 's ochtends vroeg tot de zonsondergang, op een openbaar strand waar naturisten en mensen die op zoek zijn naar seks elkaar ontmoeten. Die ochtend steekt Salvatore, de zandduinen over richting het strand terwijl hij geniet van de stilte om hem heen in de warme zon. Hij weet niet dat deze dag zijn leven zal veranderen. Bij een houten hek waar het strand zich scheidt van de duinen, ontmoeten de mensen elkaar, zoals Salvatore en Daniela. In de loop van de dag wordt Salvatore geen andere keuze gelaten dan de confrontatie aan te gaan met de geesten van zijn verleden en opnieuw zijn rust te hervinden en misschien wel de mogelijkheid te openen voor een heel nieuw leven.

Unmistaken Child

2008 | Documentaire

Israël 2008. Documentaire van Nati Baratz.

Het zijn maar een handvol, aanwijzingen die de monnik Tenzin Zopa mee krijgt als hij op zoek gaat naar de reïncarnatie van zijn wereldberoemde meester, maar ze zijn wel specifiek: hij moet ergens in de Tsum vallei zijn en zijn vaders naam begint met een A. Unmistaken Child is een van de twee documentaires over het boeddhisme die slim in de bioscopen worden uitgebracht rondom het bezoek van de Dalai Lama. Fascinerend voor gelovigen én sceptici: al naar gelang bewijst het dat de reïncarnatietheorie klopt, of dat toeval af te dwingen is. Regisseur Nati Baratz, die de monnik jarenlang volgde tijdens zijn reis, laat de tradities zien als mooi en uniek, maar geeft de verering van het kind ook iets ongemakkelijks. Toch heeft Baratz te weinig gedaan met het goud dat hij in handen had – met de juiste verteltechnieken had hij de epische zoektocht van deze open, sympathieke hoofdpersoon emotioneler en spannender kunnen maken.

Ha Hahamishia Hakamerit

1999 | Komedie

Israël 1999. Komedie van Eitan Zur. Met o.a. Keren Mor, Shai Avivi, Rami Neuberger, Menashi Moy en Dov Navon.

Een opeenvolging van sketches met grappige of filosofische ondertoon, gespeeld door vijf acteurs die telkens weer in een andere rol te zien zijn. Tijdens wereldkampioenschappen atlethiek vragen twee ploegleiders om de kleine Israëlitische deelnemer enkele meters voorsprong te geven. Een vader is fier dat zijn zoon eindelijk masturbeert tot hij ontdekt dat deze geilt op honkbalspelers. TV-presentatoren stellen een Hitchcock- film voor, maar vergeten stelselmatig namen. Een joodse dokter gaat winkelen bij een Arabische kruidenier. Twee volksvertegenwoordigers trachten president Clinton te overhalen een deuntje te spelen op de saxofoon. Een voetballer begint na te denken over de stompzinnigheid van zijn sport. Dit zijn enkele voorbeelden van de tientallen korte of langere sketches waarvan de humor ligt tussen geniaal, voorspelbaar en debiel. Het peil is zeer onevenwichtig en het is onbegrijpelijk dat deze zesdelige tv-reeks een belangrijke onderscheiding kreeg op het Festival van Montreux. De verschillende grappen en grollen werden bedacht door Asal Zipper, Modi Sar-Oa, Jo Eldroe, Ugi Well, Etgar Keret en Noam Storim. Exporttitels: THE CAMERIC FIVE, THE CAMERIC QUINTET en THE CHAMBER QUINTET.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arik Bernstein op televisie komt.

Reageer