Jack Gwillim (1909-2001): cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Reason For Living: The Jill Ireland Story

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van Michael Rhodes. Met o.a. Jill Clayburgh, Lance Henriksen, Neill Barry, Lila Kaye en Jack Gwillim.

Filmactrice Jill Ireland (gespeeld door Clayburgh), die aan kanker is overleden, was de echtgenote van Hollywood`s grootste wreker, Charles Bronson (gespeeld door Henriksen). Het is gebaseerd op Ireland`s boek [KL]Life Lines[KLE] dat door Audrey Davis Levin tot scenario werd bewerkt. Kijkers die het boek niet kennen, verwachten het verhaal van Jill`s hero[KA3]ische gevecht tegen de kanker. In plaats daarvan gaat het over de strijd van Bronson en zijn vrouw die net onder chemotherapie is geweest waardoor ze even is opgekikt, tegen de verslaving van hun geadopteerde zoon Jason (Barry). Om hem van de hero[KA3]ine (en marihuana) af te krijgen stelt Jill hem voor op zoek te gaan naar zijn eigen moeder en vader. Het resultaat is weinig bemoedigend, want Jason ontdekt dat zijn oude heer ook aan de drugs is, al is de ontmoeting met zijn echte moeder (Ashley) wel verhelderend. De film is een oppervlakkige bewerking van voornoemd boek en het spel van de hoofdrollen, Ashley uitgezonderd, is niet om over naar huis te schrijven. Jammer. Correct camerawerk van Jon Kranhouse.

Clash of the Titans

1981 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1981. Avonturenfilm van Desmond Davis. Met o.a. Harry Hamlin, Laurence Olivier, Claire Bloom, Maggie Smith en Judi Bowker.

Grieken hadden ooit voor ieder levensthema een parabel paraat. Zoals deze, over de eeuwige man-vrouwheibel, waarin mannetjesputter Perseus uber-matriarch Medusa onthoofdt zodat hij met haar dodelijke blik het zeemonster (de Kraken) kan doden dat zijn geliefde Andromeda bedreigt. Kolfje naar de hand van meesteranimator Ray Harryhausen met zijn vermaarde jaren vijftig stop-animatie monsters, ware het niet dat zijn fans (oa George Lucas) hem net naar de geschiedenisboekjes hadden verwezen met hun Star Wars (1977). Het werd de laatste Harryhausen, het einde van tastbare monsters, en daarmee het officieuze begin van digitale speciale effecten.

The Curse of the Mummy's Tomb

1964 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1964. Horror van Michael Carreras. Met o.a. Terence Morgan, Ronald Howard, Fred Clark, Jeanne Roland en George Pastell.

Het graf van een farao wordt uitgegraven en geopend en als gevolg hiervan stervan vele medewerkers. Derderangs horror; vervolg van THE MUMMY (1959).

The World Ten Times Over

1963 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Wolf Rilla. Met o.a. Sylvia Syms, June Ritchie, Edward Judd, William Hartnell en Francis de Wolff.

Syms en Ritchie als twee hoertjes die hun lot trachten te verbeteren: de ene wordt belaagd door de getrouwde zoon van een nightclub-tycoon, de andere is zwanger. Somber en vervelend melodrama. Ook bekend als PUSSYCAT ALLEY.

The Rivals

1963 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1963. Misdaad van Max Varnel. Met o.a. Jack Gwillim en Erica Rogers.

De dochter van een rijk industrieel wordt ontvoerd. Het verhaal is van Edgar Wallace.

The Battle of the River Plate

1956 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1956. Oorlogsfilm van Michael Powell en Emeric Pressburger. Met o.a. John Gregson, Anthony Quayle, Peter Finch, Ian Hunter en Bernard Lee.

Dit project van het hogelijk succesvolle koppel Pressburger en Powell (The Red Shoes) wordt - voor wat het waard is - beschouwd als een van de beste Britse oorlogsdrama's uit de jaren vijftig. De kracht zit 'm in de documentaire stijl en de spanning van het wachten op actie. Een paar dagen na het uitbreken van WO II krijgt de bevelhebber van de Duitse oorlogsbodem Graf von Spee opdracht elk geallieerd schip dat hij tegenkomt tot zinken te brengen. Bij Uruguay moet hij het opnemen tegen kapitein Gregson en zijn geallieerde vloot. Prachtige fotografie van Christopher Challis.