Salomé Blechmans

Acteur

Salomé Blechmans is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Donoma

2010 | Drama

Frankrijk 2010. Drama van Djinn Carrénard. Met o.a. Emilia Dérou-Bernal, Vincente Perez, Salomé Blechmans, Sékouba Doucouré en Matthieu Longuatte.

Door een Frans filmcollectief voor circa 150 euro in guerrillastijl gedraaid sociaal realisme met meerdere door elkaar lopende verhaallijnen. Een antireligieus meisje dat puzzelt met metafysische ideeën ontmoet een diep gelovige zwerfjongen. Een lyceumlerares Spaans ontfermt zich over een zeer lastige leerling. Een geadopteerde, introverte Afrikaanse besluit om eindelijk de liefde te vinden. Fragmentarische, multicultureel verantwoorde knakenbakslaappil vol oervervelende personages scoorde op festivals en internet. De lelijk digitaal gefilmde eigentijdsheid druipt er vanaf. Kan hevige irritatie aan oog en oor veroorzaken.

Victoire ou la douleur des femmes : Printemps 1954

2000 | Drama

Frankrijk 2000. Drama van Nadine Trintignant. Met o.a. Marie Trintignant, Marina Vlady, Sergio Castellitto, Sabine Haudepin en Jean-Michel Fete.

We schrijven juni 1954. Victoire (Trintignant) is gynaecologe. In haar armen sterft een baby aan ondervoeding. Ze trekt zich het lot aan van de moeder, Ad[KA2]ele Bratt (Teboule). Deze is vijfentwintig, heeft nog vier kinderen, maar geen echtgenoot. De marginale vrouw moet voor de rechter verschijnen. Tijdens het proces onmoet Victoire Gianni Fizzi (Castellitto), een journalist die zich steeds heeft ingezet voor de strijd der feministen. Toch blijft ze hopen op de terugkeer van Nicolas (Fete). Ze is ervan overtuigd dat deze nog in leven is. Ze komt in contact met enkele vrouwen met wie ze de eerste organisatie opricht voor gezinsplanning. We zijn midden jaren 1950 op het moment dat de strijd van de vrouw concrete vormen aanneemt en de eerste resultaten boekt. Ook dit tweede deel van de feministische trilogie staat op een hoog niveau, met prachtrollen van Trintignant en Vlady. Yves Belaubre, Évelyne Pisier, Éva Darlan en Marie & Nadine Trintignant bewerkten de roman van Gilbert Schlögel tot scenario. Fraaie fotografie van Patrick Blossier. Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Salomé Blechmans op televisie komt.

Reageer