Germán Montaner

Acteur

Germán Montaner is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Flores de otro mundo

1999 | Komedie, Drama

Spanje 1999. Komedie van Icíar Bollaín. Met o.a. Lissete Mejia, Luis Tosar, Marilin Torres, José Sancho en Chete Lera.

De tweede film van Bolla[KA1]in na haar succesvolle [KL30] HOLA, ESTAS SOLA ? gaat over het nijpende tekort aan vrouwen op het ontvolkende Spaanse platteland. In het N.W. van de bergachtige provincie Guadalajara in Santa Eulalia proberen de vrijgezellen op een originele manier aan de vrouw te komen. Ze organiseren een bus met dames uit Madrid voor een fiesta. Van de bijna vijftig vrouwen komt het tot maar twee verbintenissen. Patricia (Mej[KA1]ia) is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, woont illegaal in de hoofdstad met haar twee kinderen die ze een goede toekomst wil geven. Ze probeert de saaie, zure landbouwer Dami[KA1]an (Tosar) in te palmen, maar stuit op verzet van zijn racistische moeder (Valle); ze wint respect met hard werk en haar serieuze instelling. Alfonso (Lera), die de dames had laten opdraven, valt voor Marirrosi (Irureta) uit Bilbao, die maar niet kan kiezen tussen het land of de grote stad. Aannemer Carmelo (Sancho) was voor zijn vakantie naar het straatarme Cuba gegaan en had daar de veel jongere, sexy Milady (Torres) leren kennen. Gelaafd aan de seks was hij teruggekeerd en hij was haar vergeten. Zij was hem heimelijk gevolgd naar Spanje in de hoop hem te kunnen veroveren in ruil voor een beter leven. Ze springt op de bus, die zij als haar laatste kans beschouwt. Drie portretten van drie van elkaar verschillende mannen en vrouwen en een helder inzicht in het verschil in mentaliteit, waarbij de Spaanse provincie er niet als verlokkelijk of progressief vanaf komt. De film is met veel liefde gemaakt en wordt vol overgave gespeeld, maar het scenario van regisseuse Bollaín en Julio Llamazares is zo verschrikkelijk conventioneel dat de kijker moeite heeft om zijn aandacht niet te laten verslappen. Santa Eulalia heet in werkelijkheid Cantalojas en de bevolking die meespeelde kreeg als beloning als eerste de film te zien. Het camerawerk is van Teo Delgado.

El escarabajo de oro

1997 | Familiefilm, Fantasy, Avonturenfilm

Spanje 1997. Familiefilm van Vicente J. Martín en Vicente J. Mart´n. Met o.a. Andrés Alexis Fernández, Juan Carlos Gabarda, Juan Carlos Lee, Alicia Ramírez en Mónica Valero.

De jonge William Legrand (Fern[KA1]andez) arriveert in het gezelschap van zijn knecht Jupiter (Lee) op een Kara[KA3]ibisch eiland, in de hoop een schat te vinden in de gezonken Spaanse gallioenen. Het geluk is met hen wanneer hij, naast een vreemde gouden kever, een zak vindt waarin het plan steekt van de plaats waar de schat van kapitein Kidd begraven ligt. Ze krijgen de hulp van Lt. Grant (Sanch[KA1]is), die echter van plan is de schat te stelen zo gauw ze hem gevonden hebben. Maar dan verschijnen er eensklaps spookachtige figuren uit de zee: de spoken van de piraten, geleid door kapitein Kidd (Bra[KA6]na). Een slordige, overbodige herverfilming van het beroemde verhaal van Edgar Allan Poe. Je kan er geen ogenblik in geloven en ook al is de stijl duidelijk gericht op een jong publiek, toch zijn er enkele gruweleffecten in verwerkt die de allerjongsten zullen afschrikken. Het peil van de vertolkingen tart alle verbeelding en de barslechte Engelse na-synchronisatie werkt nog eens zo negatief. Poe`s schitterende verhaal werd op vakkundige wijze de vernietiging ingeschreven door Juan Piquer (die zelf als regisseur ook enkele miskleunen op zijn naam heeft staan). Fotografie is van Tomás Más. Exporttitel: THE GOLD BUG.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Germán Montaner op televisie komt.

Reageer