Brigit Mulders

Producer

Brigit Mulders is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

In den Tag hinein

2001 | Drama

Duitsland 2001. Drama van Maria Speth. Met o.a. Sabine Timoteo, Hiroki Mano, Florian Müller-Mohrungen, Sabine Riedel en Nicole Marischka.

Vroeger verstopte zij zich in de kast en wachtte daar net zo lang tot iemand haar vond, vertelt de Berlijnse Lynn over zichzelf. Niet dat de toehoorder haar verstaat, want dat is de Japanse student Koji die nog geen Duits kan. De communicatie met haar andere vriendje David verloopt eveneens stroef, aangezien hij volop traint voor het WK zwemmen. Eigenlijk wacht Lynn nog steeds in de kast, alleen heet die kast nu Berlijn. Waar ze op wacht weet ze zelf niet eens. Om de tijd te verdrijven werkt ze wat in een cafetaria en als danseres en hangt ze rond. Voor de kijker dringt zich het zinloze, tijdloze ervan steeds meer op. De kast, de inwisselbare grote stad, krijgt een imponerende rol. Cameraman Reinhold Vorschneider maakte de stedelijk kilte overrompelend en mooi. Ieder shot is zorgvuldig gekozen en door bijna alleen maar 's nacht of tijdens scherming te filmen heeft alles een deerniswekkende blauwe gloed. Deze afstudeerfilm van scenariste/regisseuse Maria Speth, die een Tiger Award in Rotterdam verdiende, oogt als een westerse versie van moderne filmhuisfilms uit Hong Kong en Taiwan.

Kinderland ist abgebrannt

1997 | Documentaire, Oorlogsfilm

Duitsland 1997. Documentaire van Sibylle Tiedemann. Met o.a. Eva Amann, Anneliese Dorzback, Lore Frank, Irmgard Hallmann en Elisabeth Kahn.

Vijftien vrouwen van rond de zeventig halen herinneringen op aan hun kindertijd in het Ulm van 1933 toen ze samen op school zaten. De machtsovername door de nazis op 30 januari 1933 betekende aanvankelijk niet veel voor hen. Maar eensklaps bleek dat sommigen onder hen niet meer evenwaardig waren aan de anderen. Men noemde hen jodinnen en dat was een minderwaardig ras. De kinderen begrepen over het algemeen niet eens wat het allemaal betekende, maar de invloed ervan veranderde ieders leven. Regisseuse Tiedemann, wiens moeder een van die meisjes was en die tevens in de film optreedt als getuige, wist een wrang, maar eerlijk beeld te scheppen van die periode. Bovendien blijkt dat de herinneringen van de vijftien vrouwen op heel wat punten erg uiteenlopend zijn. Tiedemann observeert zonder te oordelen of te veroordelen. Ze schreef het scenario samen met Ute Badura. Inge Schneider stond in voor de montage. Fotografie is van Ute Badura.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Brigit Mulders op televisie komt.

Reageer