Donald Crombie is regisseur.
Er zijn 11 films gevonden.

The Feds: Obsession

1993 |

Australië 1993. Donald Crombie. Met o.a. Nell Feeney-Connor, Brian Vriends, John Bach en Angie Milliken.

De vrouw van een rechter raakt levensgevaarlijk gewond wanneer een bom in de nabijheid van het huis tot ontploffing wordt gebracht. De federale politie heeft het vermoeden dat een gestoord persoon zich wil wreken op de rechter en men start een zoektocht. Voor de feds begint een race tegen de klok om te voorkomen dat er meer slachtoffers zullen vallen

Fear In Fun Park

1990 | Thriller

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1990. Thriller van Donald Crombie. Met o.a. Simon Dutton, Rebecca Gilling, Ed Devereaux, Nikki Coghill en Richard Roxburgh.

Door een toevallige ontmoeting met een Australisch vriendinnetje raakt de Saint verstrikt in een familie-intrige die draait om het eigendomsrecht op een succesvolle kermis. Een gruwelijk excuus voor een hoop plaatjes van de haven van Sydney. De eens zo gerespecteerde figuur van Leslie Charteris wordt hier opnieuw misbruikt.

The Saint : Casse-tête australien

1987 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1987. Mysterie van Donald Crombie. Met o.a. Simon Dutton en Rebecca Gelling.

Simon Templar (Dutton) leidt in Australië een onderzoek naar de vermiste dochter van een belangrijke Chinees. Hij stuit er op een groep vrienden, van wie er een eigenaar is van een attractiepark, dat hij na de dood van zijn echtgenote wilde sluiten en verkopen. Eenmaal hertrouwd wil hij het echter nieuw leven inblazen, maar hiermee haalt hij zich de haat op de hals van de grote Chinese onroerend-goedmakelaar, die andere plannen had met deze plek. Alles blijkt uiteindelijk samen te hangen in deze vlotte, behoorlijk spannende suspense-film, waarin enige galgehumor niet ontbreekt. Hoewel er veel Frans geld in is gestoken, is de sfeer uitgesproken angelsaksisch. Australië, voor al diegenen die daar nog nooit zijn geweest. Binnen het genre vermaak tamelijk

Playing Beatie Bow

1986 | Fantasy, Actiefilm, Avonturenfilm

Australië 1986. Fantasy van Donald Crombie. Met o.a. Imogen Annesley, Peter Phelps, Mouche Phillips, Nikki Coghill en Moya O'Sullivan.

Annesley is een zestien-jarig meisje met alle bij die leeftijd passende problemen. Ze gaat terug in de tijd en komt terecht in 1873, waar ze een jongen vindt die van haar houdt maar ze komt ook in een bordeel terecht waaruit ze bevrijd moet worden. Alles loopt goed af, ze keert terug naar nu en vindt haar vriend. Het geheel is te oppervlakkig en brokkelig verfilmd om te kunnen boeien. Jammer, want het gegeven was niet slecht. Het scenario is van Peter Gawler.

Robbery under arms II

1985 | Western

Australië/Verenigde Staten 1985. Western van Ken Hannam en Donald Crombie. Met o.a. Christopher Cummins, Steven Vidler en Sam Neill.

Dick en Starlight zijn gevangen genomen en Ben en Jim hebben een plan bedacht om hen te bevrijden. Daarna besluiten ze gezamenlijk als gouddelvers verder door het leven te gaan en hun criminele verleden achter zich te laten. Kate besluit de politie in te lichten over het verleden van Dick en de anderen als blijkt dat Dick alleen nog oog heeft voor Gracey

Robbery Under Arms

1985 | Avonturenfilm, Western

Australië 1985. Avonturenfilm van Donald Crombie en Ken Hannam. Met o.a. Sam Neill, Steven Vidler, Christopher Cummins, Liz Newman en Elaine Cusick.

De Engelse strafkolonie in Australi[KA3]e omstreeks 1860. Moederloze Dick (Vidler) en Jim (Cummins) Marston laten zich door hun vader, een Britse banneling met een fors strafblad, overhalen om met de legendarische gentleman-oplichter Captain Starlight (Neill) een gestolen kudde vee over een afstand van duizend mijl op te drijven door de woestijn naar de stad Adelaide in Zuid- Australi[KA3]e. Terwijl de jongens de bloemetjes buiten zetten, ontstaan er problemen omdat er een unieke fokstier bij zat, die de domoren aan de gouverneur van South Australia verkocht hadden. Captain Starlight wordt opgepakt en de broers moeten zich uit de voeten maken. Ze raken daarbij in menige benauwde situatie. Avontuurlijke down-under western, bedoeld voor de bioscopen, maar daarvoor niet geschikt en toen omgemonteerd (lees: opgerekt) tot lange tv-film. Dat is te merken. Het veel te serieuze scenario is van Tony Morphett en Graeme Koestveld, die het boek van Rolf Boldrewood bewerkten. De fotografie is van Ernest Clark. Wordt meestal in twee delen uitgezonden van iets meer dan anderhalf uur (maar dan nog te lang).

Kitty and the Bagman

1982 | Komedie, Drama, Misdaad

Australië 1982. Komedie van Donald Crombie. Met o.a. Liddy Clark, John Stanton, Val Lehman, Gerard McGuire en Collette Mann.

Door de kleurrijke sfeertekening is het de moeite waard te kijken naar dit onsamenhangende komedie-drama over de corrupte politieman Stanton en de jonge Clark. Zij wordt de Koningin van de Onderwereld in Sydney in de roerige jaren van 1920-1930.

The Killing of Angel Street

1981 | Drama

Australië 1981. Drama van Donald Crombie. Met o.a. Liz Alexander, John Hargreaves, Alexander Archdale, Reg Lye en Gordon McDougall.

Een melodramatische film, die echter best het bekijken waard is. Corrupte onroerend goed-speculanten teisteren een stel huiseigenaren om hen ertoe te brengen hun eigendom te verkopen. De communist Hargreaves en de geologe Alexander nemen het op tegen de schurken wanneer haar vader onder mysterieuze omstandigheden om het leven komt. De film zou gebaseerd zijn op werkelijke gebeurtenissen.

Cathy's Child

1979 | Drama

Australië 1979. Drama van Donald Crombie. Met o.a. Alan Cassell, Michele Fawdon en Bryan Brown.

Een melodramatische film, die echter best het bekijken waard is. Corrupte onroerend goed-speculanten teisteren een stel huiseigenaren om hen ertoe te brengen hun eigendom te verkopen. De communist Hargreaves en de geologe Alexander nemen het op tegen de schurken wanneer haar vader onder mysterieuze omstandigheden om het leven komt. De film zou gebaseerd zijn op werkelijke gebeurtenissen.

The Irishman

1978 | Drama

Australië 1978. Drama van Donald Crombie. Met o.a. Michael Craig, Robyn Nevin, Simon Burke, Lou Brown en Gerard Kennedy.

Een doeltreffend, prachtig gespeeld drama over een transportarbeider (Craig), zijn vrouw en zijn zonen. Hij kan de veranderingen en de vooruitgang van de jaren twintig niet verwerken. Een prachtig portret van een gekweld en verward gezin.

Caddie

1976 | Drama

Australië 1976. Drama van Donald Crombie. Met o.a. Helen Morse, Takis Emmanuel, Jack Thompson, Jacki Weaver en Melissa Jaffer.

Een bewerking van een in Australië populaire biografie die het verhaal vertelt van een jonge vrouw met een eigen wil, die vast van plan is het op eigen kracht te maken, de druk van de zorg voor twee kinderen ten spijt. Momenten van inzicht en originaliteit maken te dikwijls plaats voor cliché en overstelpende zoetheid. Morse speelt een goede hoofdrol. Speelt rondom de jaren 1920-30.