John Fordyce

Acteur

John Fordyce is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Gates to Paradise

1976 | Drama, Historische film

Polen/Verenigd Koninkrijk 1976. Drama van Andrzej Wajda. Met o.a. Lionel Stander, Ferdy Mayne, Mathieu Carrière, Jenny Agutter en John Fordyce.

Minder bekende film van Wajda gebaseerd op het gelijknamige boek van Jerzy Andrzejewski. In de 13de eeuw, onder paus Innocentius III werd een kinderkruistocht georganiseerd om het graf van Christus te gaan veroveren op de heidenen. Hoewel de film groots van opzet is, is Wajda vooral geïnteresseerd in de motieven van een aantal sleutelfiguren die hij in de vorm van een biecht laat horen en wier verhalen hij met flash-backs aanvult. Het scenario is van Andrzejewski en Donald Kowarth. Het camerawerk is van Mieczyslaw Jahoda.

Gli Fumavano le colt...lo chiamavano Camposanto

1971 | Western

Italië 1971. Western van Giuliano Carmineo. Met o.a. Gianni Garko, William Berger, Christopher Chittel, John Fordyce en Ugo Fancareggi.

Garko, een mysterieuze vreemdeling, neemt het tegen een bende op die het voorzien heeft op twee jongemannen die uit het oosten teruggekeerd zijn op de ranch van hun vader. Ze hebben eerst hun studie afgemaakt. Hun vader moet de bende betalen voor 'bescherming' maar de beide jongens gooien de ontvanger de deur uit. Er wordt heel wat afgeschoten in deze door Enzo Barboni geschreven spaghetti-western.

Gates to paradise

1967 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1967. Drama van Andrzej Wajda. Met o.a. Mathieu Carrière, John Fordyce en Lionel Stander.

Een monnik stuit tijdens een van zijn omzwervingen op een kinderkruistocht naar Jeruzalem die geleid wordt door de charismatische herdersjongen Jakob. In de veronderstelling dat er kinderlijke onschuld en jeugdig idealisme in het spel zijn, sluit hij zich aan bij het gezelschap. Al snel komen echter de ware motieven van de wandelaars aan het licht. (IdH/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Fordyce op televisie komt.

Reageer