Christian Blümel

Acteur

Christian Blümel is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Wenn die Welt uns gehört

2009 | Drama

Duitsland 2009. Drama van Judith Keil en Antje Kruska. Met o.a. Vincent Krüger, Christian Blümel, Willi Gerk en Céci Schmitz-Chuh.

In een Oost-Duits plaatsje raken twee zestienjarige jongens bevriend met de iets oudere, stoerdere Marco, die ze meesleept in zijn fascinatie voor Satan. Terwijl Richy voor het eerst verliefd wordt, gaan de drie steeds meer op in hun eigen duistere rituelen en opvattingen over een andere, duivelse wereld. Maaksters Keil en Kruska, die samen meerdere documentaires op hun naam hebben staan, deden uitgebreid onderzoek en benadrukken dat dit drama minder over satanisme gaat dan over de bevattelijkheid van jonge, doorsnee mensen voor radicale ideologieën.

Die Überflüssigen

2007 | Drama

Duitsland 2007. Drama van Aleksandra Kumorek. Met o.a. Ellenie Salvo González, Christian Blümel en Jana Straulino.

Duitsland 2020. De 22-jarige Zoe is een van de 'Überflüssigen', mensen waarvoor geen werk is en ze besluit naar China te emigreren, waar haar vriend al is.

Führer Ex

2002 | Drama

Duitsland/Italië 2002. Drama van Winfried Bonengel. Met o.a. Christian Blümel, Aaron Hildebrand, Jule Flierl en Dennis Grabosch.

German History X kan Führer Ex ook wel genoemd worden, zo veel gelijkenis is er met American History X. De film is gebaseerd op het leven van Ingo Hasselbach, die regisseur Bonengel hielp met het tot stand komen van zijn film. Twee Oost-Berlijnse jongens, de naïeve Heiko (Blümel) en de harde Tommy (Hildebrand) pogen in de jaren 80 de grens over te steken en falen. Ze belanden in de nor, waar misbruik van alle soorten dagelijkse kost is. Führer Ex is best indrukwekkend, maar het zwakke punt is, dat via vriendschap, seks en gevangenismisère lange tijd onduidelijk blijft dat neo-nazisme het onderwerp is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christian Blümel op televisie komt.

Reageer