Mark Dana

Acteur

Mark Dana is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Tarzan Goes to India

1962 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1962. Avonturenfilm van John Guillermin. Met o.a. Jock Mahoney, Mark Dana, Simi, Leo Gordon en Jai.

Op verzoek van een stervende maharadja doet Tarzan zijn best om een kudde olifanten te redden die bedreigd wordt door de aanleg van een dam. De opnamen op locatie helpen een handje. Zie ook: 'Tarzan'-serie.

Pharaoh's Curse

1957 | Horror

Verenigde Staten 1957. Horror van Lee Sholem. Met o.a. Mark Dana, Ziva Rodann, Diane Brewster, George Niese en Kurt Katch.

Stereotiep verhaal over een expeditie in Egypte, die een eeuwenoud monster vindt dat een graftombe bewaakt.

Alfred Hitchcock Presents: The Perfect Crime

1957 | Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 1957. Mysterie van Alfred Hitchcock. Met o.a. Vincent Price, James Gregory, Marianne Stewart, Gavin Gordon en John Zaremba.

Arrogante politie-inspecteur Charles Courtney (Price) gaat er prat op dat hij iedere misdaad weet op te lossen en dat iemand die door hem gepakt is, altijd wordt veroordeeld. Hij bewaart trofee[KA3]en van zijn beroemde zaken. Zo kregen een viertal mannen de doodstraf. Op een avond ontvangt hij bezoek van John Gregory (Gregory), die hem uitlegt de advocaat te zijn van Harrington (Dana), die ge[KA3]executeerd werd voor de moord op Mr. West (Gordon). Gregory heeft echter bewijzen dat Alice West (Stewart) haar man heeft gedood. Gregory dreigt dit aan de grote klok te hangen als Courtney niet in het openbaar toegeeft een onschuldige naar de elektrische stoel te hebben gestuurd. Bij het weggaan van zijn onverwachte en vooral ongewenste bezoeker, wurgt Courtney hem en verwerkt zijn stoffelijke overschot in vaas. Hij is ervan overtuigd zijn belager voorgoed het zwijgen te hebben opgelegd en de perfecte misdaad te hebben begaan. Dan komt de Master of Suspense in beeld, die de kijker uitlegt dat de perfecte misdaad niet bestaat... Deze 81ste aflevering is een pareltje met een degelijk scenario van niemand minder dan Stirling Silliphant naar een verhaal van Ben Ray Redman. Een glansrol van Price, die inmiddels heel beroemd was door zijn hoofdrol in HOUSE OF WAX (1953) van André de Toth. Het camerawerk is van John L. Russell, Jr.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mark Dana op televisie komt.

Reageer