Alfred J. Goulding

1896 -1972 Regisseur

Alfred J. Goulding (1896-1972) is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

The Dark Road

1948 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1948. Misdaad van Alfred J. Goulding. Met o.a. Charles Stuart, Joyce Linden, Antony Holles, Roddy Hughes en Patricia Hicks.

Een Engelse correspondent in New York vertelt de levensgeschiedenis van een kleine crimineel. Wonderlijk neerslachtig en somber werkje, waarje toch naar blijft kijken, ondanks het slechte acteren.

Dick Barton: Special Agent

1948 |

1948. Alfred J. Goulding. Met o.a. Ernest Borrow, Morris Sweden, Franham Baxter, Alec Ross en Arthur Bush.

Een Engelse correspondent in New York vertelt de levensgeschiedenis van een kleine crimineel. Wonderlijk neerslachtig en somber werkje, waarje toch naar blijft kijken, ondanks het slechte acteren.

Dick Barton, Special Agent

1948 | Misdaad, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1948. Misdaad van Alfred J. Goulding. Met o.a. Don Stannard, Sebastian Cabot, Jean Lodge, James Raglan en Bruce Walker.

Topdetective Dick Barton maakt zijn filmdebuut in dit fantastische avonturenverhaal. Eerste voorbeeld van de specialiteit van de Hammer Studios, voordat men daar de horrorfilm ontdekte: een goedkope bewerking van een radioserie. De film straalt een onschuldige charme uit.

A Chump at Oxford

1940 | Komedie

Verenigde Staten 1940. Komedie van Alfred J. Goulding. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, James Finlayson en Forrester Harvey.

Prachtige Laurel & Hardy-film waarin het tweespan een boef vangt - uiteraard met een bananenschil - en een reis wint naar Oxford om aldaar een opleiding te genieten. De locals grijpen de gelegenheid aan om het koppel te onderwerpen aan een hilarische ontgroening. Maar de stemming komt er pas goed in wanneer Stan een klap op zijn kop krijgt en verandert in His Lordship Paddington met alle aanverwante snobistische trekjes. Een zeldzame gelegenheid om hem te zien floreren buiten de beperkingen van zijn gebruikelijke stuntelrol.

Run, Girl, Run

1928 | Komedie

Verenigde Staten 1928. Komedie van Alfred J. Goulding. Met o.a. Carole Lombard, Daphne Pollard, Irving Bacon, Vernon Dent en Sally Eilers.

Onder leiding van coach Minni Marmon (Pollard) trainen de meisjes van Sunnydale School voor een interschoolwedstrijd atlethiek. Ook al hebben ze deze sinds mensenheugnis nog nooit gewonnen, toch zetten de meisjes zich volledig in. Behalve dan Norma Nurmi (Lombard) die meer oog heeft voor de jongens dan voor de sport. Na een wilde nacht volgt de dag van de wedstrijd. De vierde van dertien two-reelers die Lombard (wiens naam toen nog Carol gespeld werd) maakte voor Mack Sennett in de jaren 1927-29. Het is echter in de eerste plaats Pollard die door haar elastische mimiek moeiteloos de show steelt en die nu nog steeds voor enkele lachsalvo's kan zorgen. Vooral de scène aan de pannekoekenstand is nog steeds een juweeltje.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alfred J. Goulding op televisie komt.

Reageer