Piero Ballerini

Regisseur

Piero Ballerini is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Lucia di Lammermoor

1946 | Muziek, Misdaad

Italië 1946. Muziek van Piero Ballerini. Met o.a. Nelly Corradi en Loretta Di Lelio.

Opera gecomponeerd door Gaetano Donizetti over een hartstochtelijke romance met tragische afloop. Deze legende in operavorm speelt zich af in het middeleeuwse Schotland temidden van kastelen, meren en bergen. De rivaliteit tussen machtige, adellijke families vormt de hoofdmoot, in het bijzonder de tragische romance tussen Edgardo (Corradi) en Lucia (Di Lelio), beiden afkomstig uit rivaliserende families. De romance eindigt met bloedvergieten en Lucia wordt krankzinnig. Voor operaliefhebbers. De produktie is voortreffelijk vormgegeven en de kostuums zijn fraai, maar de regie is van middelmatige kwaliteit.

Sempre piu difficile

1943 | Komedie

Italië 1943. Komedie van Piero Ballerini en Renato Angiolillo. Met o.a. Germana Paolieri en Nerio Bernardi.

Sicilië aan het begin van de eeuw: een berooide edelman probeert zijn dochter uit te huwelijken aan een rijke aannemer. Een matige komedie waar af en toe aardig in geacteerd wordt.

La fuggitiva

1941 | Romantiek, Drama

Italië 1941. Romantiek van Piero Ballerini. Met o.a. Anna Magnani, Clelia Matania, Anna Cavena en Jole Valeri.

Een sentimenteel, romantisch drama waarin goed geacteerd wordt. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die toevallig een klein meisje ontmoet dat van huis is weggelopen. Ze brengt het kind terug naar haar familie en blijft er als gouvernante, maar wordt stapelverliefd op de vader van het meisje.

È sbarcato un marinaio

1939 | Komedie

Italië 1939. Komedie van Piero Ballerini. Met o.a. Amedeo Nazzari, Doris Duranti en Germana Paolieri.

Nazzari is een zeeman die tijdens zijn verlof een aardig meisje ontmoet. Hij wordt krankzinnig verliefd op haar en als hij weer naar zee moet, weigert hij. Een aardige, onderhoudende komedie waarin, behalve enige actie, het sentiment niet wordt geschuwd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Piero Ballerini op televisie komt.

Reageer