Vinko Bresan

Regisseur, Acteur

Vinko Bresan is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Maršal

1999 | Komedie

Kroatië 1999. Komedie van Vinko Brešan en Vinko Bresan. Met o.a. Drazen Kuhn, Linda Begonja, Ilija Ivezič, Ivo Gregurevič en Boris Buzancič.

Droogkomische politieke satire over sluimerend communisme en kapitalistisch opportunisme op een kwakkelend eilandje voor de Kroatische kust dat al jaren geen toerist meer heeft gezien. Voormalig partizaan en fervent communist Marinko en zijn kameraden (Ilija Ivezic e.a.) leven op wanneer tijdens een nachtelijke begrafenis de geest van voorganger Tito verschijnt. Zij geloven dat hun held is teruggekeerd om orde op zaken te stellen. Terwijl het verhaal over Tito als een lopend vuur over het eiland gaat probeert de burgemeester, die in de magere jaren het museum en de lokale horeca heeft opgekocht, een slaatje te slaan uit het resulterende 'socialistisch-spiritueel toerisme' met als ultieme droom een heus Tito-pretpark. De eilandkolder blijft niet onopgemerkt en politieman Stipan (Drazen Kuhn) komt vanaf het vasteland de zaak onderzoeken, bijgestaan door speurneuzen Mulderic en Skulic. Regisseur en scenarist Vinko Bresan (1964) verbeelde de sociaal-politieke veranderingen in zijn land met een grenzeloos gevoel voor humor. Een topkomedie die fijntjes de draak steekt met blind vertrouwen in leiders en -ismen.

Kako je Pačeo Rat na Mom Otoku

1996 | Komedie

Kroatië 1996. Komedie van Vinko Bresan. Met o.a. Vlatko Duli[KA1]c, Ljubomir Kerekeš, Ivan Brki[KA1]c, Pedrag Vušovi[KA1]c Predo en Božidar Oreškovi[KA1]c.

VV.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vinko Bresan op televisie komt.

Reageer