Jef Cassiers

Regisseur, Acteur

Jef Cassiers is regisseur en acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Springen

1986 | Komedie

België 1986. Komedie van Jean-Pierre De Decker. Met o.a. Mark Verstraeten, Ingrid De Vos, Maya van den Broecke, Herbert Flack en Jef Cassiers.

Het verhaal speelt zich af rond 'Semper Vivax', een luxueus kasteel waar een groep bejaarden hun oude dag doorbrengen. Voorts zijn er de spanningen tussen de directeur, zijn vrouw en zijn assistent. Pernand Auwera's roman Uit het raam springen moet als nutteloos worden beschouwd vormde de basis voor het scenario. De film is een gemiste sprong. De schijnbare vlotheid van de mise-en-scene kan niet verbloemen dat de film slecht is gemaakt; de dramatiek en spelregie is zeer zwak. Wat explosieve seksscènes moeten dit stijlloze nepprodukt enkele kicks verschaffen. De goede smaak is op alle niveaus zoek.

Jan zonder Vrees

1984 | Fantasy, Familiefilm, Animatie

België 1984. Fantasy van Jef Cassiers. Met o.a. Jan Pauwels, Jef Burm en Jan Decleir.

Dit is de eerste Vlaamse lange tekenfilm. Hij is gebaseerd op het in 1910 verschenen jeugdboek De lotgevallen van Jan zonder Vrees van Constant De Kinder, en vertelt de geschiedenis van de vrijmoedige, onverschrokken, wakkere en beresterke jonge Antwerpenaar Jan. Zijn lotgevallen en avonturen spelen zich af in Vlaanderen anno 1410. Op het gebied van het tekenwerk en de animatie vertoont deze film niet alleen stevig vakmanschap maar ook een met Vlaamse eigenheid gekenmerkte artistieke stijl. De tekorten en zwakheden - de makers zullen ze ook wel onderkennen - ten spijt, is Jan zonder Vrees een uitstekende gezinsfilm. Zonder het niveau van verbeelding en de technische virtuositeit van een Disney-tekenfilm te halen, is er met succes naar gestreefd om op een eigen manier creatief om te gaan met het medium tekenfilm.

Midas

1967 | Familiefilm, Avonturenfilm

Frankrijk 1967. Familiefilm van Bert Struys. Met o.a. Rik Andries, Elvire Deprez, Jef Cassiers en Kris Smet.

De titel verwijst naar een Griekse legende. Een talentvol uitvinder ontdekt een betere manier om goud te fabriceren, waarmee hij zich uiteraard in talrijke avonturen stort. Zoiets als Kuifje, opgesplitst in afleveringen van elk een half uur, voor het merendeel zo'n beetje uit de losse pols geregisseerd, maar genoeg ontspanning biedend voor een jeugdig publiek.

Johan en de Alverman

1965 | Komedie, Historische film

België 1965. Komedie van Bert Struys. Met o.a. Jef Cassiers, Frank Aendenboom en Camiel Rouffaer.

Een serie waarin de belevenissen van een jonge, 18e eeuwse arts centraal staan. Doet denken aan de ridderlijke romans uit dezelfde tijd. Geregisseerd met weinig geld, maar levendig, en met veel bizarre en onverwachtse situaties. Zowel komische als tragische taferelen, uiteraard te danken aan het vakmanschap van Cassiers. Deze acht episoden van elk zestig minuten zijn zeer ontspannend en zelfs zo nu en dan spannend.

De stille genieter

1961 | Komedie

België 1961. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Jef Cassiers, Cois Cassiers, Gaston Berghmans, Kalinka en Paula Geerts.

De zwanegang van Kiel als regisseuse: haar laatste film met de geestig bedoelde belevenissen van een simpele kantoorbediende (Berghmans) die vooraleer te trouwen een flat huurt. Hetzelfde huis wordt in de avonduren druk bezocht door zijn chef en diens vriendinnen. Zijn twee neven, Cois en Jef Cassiers (het komische duo De Woodpeckers), helpen hem tijdig uit de problemen. Na het falen van deze filmflop zegde Kiel het filmen terecht voorgoed vaarwel.

Hoe zotter, hoe liever

1960 | Komedie

België 1960. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Jef Cassiers, Cois Cassiers, Gaston Berghmans, Frieda Linzi en Denise de Weerdt.

Kiels inspiratie als scenariste en regisseuse van Antwerpse volkskluchten loopt duidelijk naar het einde van de bobijn. Jef Cassiers is een brave en naïeve postkantoorbediende die zijn neef Berghmans, een flierefluiter met een verleden, uit de problemen moet helpen. Tenslotte kan Jef Cassiers toch met zijn eeuwige verloofde de Weerdt trouwen.

De duivel te slim

1960 | Komedie

België 1960. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Jef Cassiers, Cois Cassiers, Gaston Berghmans, Jaak Germain en Staf Permentier.

Een Vlaamse volksklucht met Berghmans en Jef Cassiers als orkestmuzikanten die tijdens een tournee in Duitsland hun portefeuille kwijtraken. Later monsteren zij als matrozen aan om langs de Rijn hun geld terug te zoeken. Hun kapitein blijkt een smokkelaar en er duiken gangsters op, maar eind goed, al goed. Aardige verwikkelingen en dolle situaties.

Zwervers in het land der dromen

1959 | Familiefilm, Fantasy

België 1959. Familiefilm van Hein Beniest. Met o.a. Rudi Mattens, Aloïs Overlaet, Helene Overlaet, Julienne De Bruyn en Renaat Grassin.

Dromend trekt een jongetje in het gezelschap van Tijl (Uilenspiegel?) met de hulp van twee ballons eeuwen terug naar de sprookjeswereld. Amateuristische, middeleeuwse kledij komt in zwart-wit niet tot zijn recht, ook de grimage laat te wensen over. Was destijds ook financieel een ramp.

Een zonde waard

1959 | Komedie

België 1959. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Gaston Berghmans, Nini de Boël, Louise Lausanne, Jef Cassiers en Cois Cassiers.

Filmdebuut van Antwerpse komiek Berghmans (van het latere duo 'Gaston & Leo') als schuchtere jongen die bij twee ouderwetse tantes woont die hem beletten te trouwen. Misverstanden en huwelijksperikelen worden opgelost door Jef en Cois Cassiers, alias het komische duo De Woodpeckers, als zijn twee neven die een benzinestation willen runnen. Antwerpse ongein van het laagste niveau.

Kinderen in Gods hand

1958 | Familiefilm, Drama

België 1958. Familiefilm van Hein Beniest. Met o.a. Helene Overlaet, Rudi Martens, Elza Van Cant, Herman Van der Eecken en Aloïs Overlaet.

Twee Hongaarse kinderen worden tijdens WO II door Vlaamse pleegouders opgenomen, die door de bezetter worden gearresteerd. De kinderen belanden resp. in een instelling en in een klooster. Na de oorlog moeten zij noodgedwongen terug naar Hongarije. Amateuristisch sociaal drama met de na[KA3]ieve nadruk op de mooie, christelijke Vlaamse levensstijl. Swa en Jef Cassiers (alias het komische duo De Woodpeckers) in een onverwachte rol van twee gekke paters.

Boevenprinses

1956 | Komedie

België 1956. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Denise De Weerdt, Jef Cassiers, Cois Cassiers, Jos Gevers en Alex Willequet.

Dolle klucht met De Weerdt in de titelrol als handige fotografe voor een weekblad en met komisch duo Cassiers (De Woodpeckers) als haar collega's. Boeven zorgen voor wat opwinding, maar met de hulp van 's Jongers als agent van de geheime politie wordt alles gladgestreken. Een typisch Kiel- produkt en in die tijd een groot Woodpeckers-succes maar nu nog nauwelijks te pruimen.

De bruid zonder bed

1955 | Komedie

België 1955. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Jef Cassiers, Cois Cassiers, Denise De Weerdt, Paul S'Jongers en Jaak Germain.

Het Vlaamse komisch duo 'De Woodpeckers', destijds razend populair, neemt de dochter van een herbergier in bescherming, nadat het meisje is weggelopen van haar kersverse bruidegom. Na heel wat verwikkelingen komt alles uiteraard weer in orde. Kiel schreef, regisseerde, monteerde en produceerde deze klucht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jef Cassiers op televisie komt.

Reageer