Carl Koch

1892 -1963 Scenarist, Cameraman

Carl Koch (1892-1963) is scenarist en cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

La Marseillaise

1937 | Historische film, Drama, Experimenteel

Frankrijk 1937. Historische film van Jean Renoir. Met o.a. Pierre Renoir, Lise Delamare, Louis Jouvet, Aimé Clariond en Maurice Escande.

Een epische reconstructie van de gebeurtenissen op 14 juli 1789, zowel aan het hof van Lodewijk XVI, bij de inname van de Bastille, het boerenverzet in de Provence en de revolutionaire acties in Marseille. Renoirs onverschilligheid voor een conventionele scenario-opbouw doet deze film tientallen jaren later nog modern lijken. De aandacht voor steeds weer andere individuen binnen de massabeweging geeft de revolutie menselijk reliëf zonder in anekdotes te ontsporen.

Die Abenteuer des Prinzen Achmed

1926 | Animatie, Fantasy

Duitsland 1926. Animatie van Lotte Reiniger.

Het verhaal uit [KL]1001 Nacht[KLE] van Lotte Reiniger. Deze film met schaduwbeelden is eigenlijk de eerste lange trucagefilm uit de filmgeschiedenis, waarin silhouetten de figuren voorstellen. Er werden 250.000 beelden geschoten, waarvan er 96.000 gebruikt werden voor de film. Prins Achmed landt met een toverpaard op het eiland Wak Wak en wordt verliefd op de mooie fee Pari Banu. Maar voordat hij met haar kan trouwen moet hij nog een paar avonturen beleven en de boze tovenaar overwinnen. In 1954 werd de film ingekleurd en van nieuwe muziek voorzien. In 2001 werd de film door het filmmuseum in Frankfurt gerestaureerd en voorzien van nieuw soundtrack, terwijl de muziek werd uitgevoerd door Deutsches Filmorchester Babelsberg. Het camerawerk en de co-regie zijn van Carl Koch (de echtgenoot Reiniger), maar hij staat niet op de aftiteling vermeld.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carl Koch op televisie komt.

Reageer