Gonzalo Justiniano

Regisseur

Gonzalo Justiniano is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Amnesia

1994 | Komedie, Actiefilm

Chili 1994. Komedie van Gonzalo Justiniano. Met o.a. Julio Jung, Pedro Vicuna, Nelson Villagra, Jose Secall en Marcela Osorio.

Voormalige soldaat Ramirez (Vicuna) herkent op straat sergeant Zuniga (Jung). Ramirez diende onder hem in een strafkamp en Zuniga was beslist geen doetje, die moeiteloos iemand met een ijzeren staaf afranselde of als het zo uitkwam, neerschoot, w.o. een zwangere vrouw. Beide mannen drinken een biertje en Ramirez voelt zich ongemakkelijk over deze hernieuwde ontmoeting. Ze sluiten echter een soort vriendschap. Ramirez nodigt Zuniga uit voor een etentje bij hem thuis. De gast weet echter niet dat Ramirez een van zijn voormalige slachtoffers heeft opgebeld, die aan de wreedheden wist te ontsnappen. Het verhaal speelt zich af in een niet nader genoemd Zuid-Amerikaans land, maar de kijker heeft algauw door dat hiermede het land van oorsprong van de film bedoeld is en dat de gruwelen plaats vonden ten tijde van de dictatuur van generaal Pinochet. Wrang, hier en daar dik aangezet zwart melo. Het camerawerk van Hans Burmann is zeer geslaagd en het scenario van Gustavo Frias en regisseur Justiniano intelligent en typisch volgens de traditie van het Zuid- Amerikaanse continent. Vierde film van Justiniano.

Sussi

1988 | Drama

Chili 1988. Drama van Gonzalo Justiniano. Met o.a. Marcela Osorio, Bastián Bodenhofer en Jaime Celedón.

Een meisje uit de provincie komt aan in de stad, op zoek naar werk. Al snel wordt zij verliefd op een student en gaat werken als fotomodel, waardoor zij intiem contact krijgt met de baas van een invloedrijk reclamebureau. Als zij merkt dat zij zwanger is, zoekt zij hulp bij de jonge student, maar hij blijkt verdwenen te zijn. Een lusteloos melodrama.

Hijos de la guerra fría

1985 | Drama

Chili/Frankrijk 1985. Drama van Gonzalo Justiniano. Met o.a. Eugenio Morales, Pachi Torreblanca en Javier Maldonado.

De actie speelt zich af tegen 1980 en het verhaal gaat over een stel dat al snel beseft dat de zaak die ze geërfd hebben, een pure schuld is. Goede vertolking. Correct gemaakt. Deze film werd in 1985 bekroond op het Filmfestival van Biarritz.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gonzalo Justiniano op televisie komt.

Reageer